BRAND SUCCESS

Merksucces: Love Ibiza

Ontmoet Love Ibiza, een kleurrijk boho sieradenmerk uit Den Haag, NL. Esther, de eigenaresse, deelt haar verhaal. Lees alles over dit merk en hun partnership met Orderchamp.


“Orderchamp geeft ons de mogelijkheid om makkelijk en snel in Europa te groeien en daar zijn we enorm blij mee.“

 

Hoe ben je op het idee van Love Ibiza gekomen?

Love Ibiza is opgericht vanuit mijn passie voor het ontwerpen van accessoires en sieraden die de sfeer van Ibiza weerspiegelen. Negen jaar geleden was ik echt opzoek naar bepaalde producten die ik nergens kon vinden. Er waren toen nog nauwelijks webshops en het was zeker niet zo makkelijk als nu om aan bepaalde producten te komen. Omdat ik de producten nergens kon vinden ging ik ze eerst zelf maken. Zo zat ik bijvoorbeeld zelf sandaaltjes te maken met een slangen printje aangezien ik die zo graag wilden hebben, maar nergens kon vinden. Ik ben toen begonnen met het inkopen van sjaals, kleding en sieraden die helemaal aansloten bij mijn smaak om die te verkopen op een webshop.

Op een dag kreeg ik ook het idee van de elastiekjes en ook die kon ik nergens vinden. Ik was vastberaden om deze te vinden alleen had iemand had exact wat ik voor ogen had. Ik wilde mijn eigen kleurtjes en printjes kiezen en dat was nergens verkrijgbaar. Deze zoektocht heeft geleid tot het opzetten van Love Ibiza. Ik heb de kleding laten varen en ben mij volledig gaan focussen op de elastiekjes en sieraden. De naam Love Ibiza komt voort uit de unieke sfeer, de kleurrijke stijl en de vrijheid die het eiland uitstraalt, een ware inspiratie voor mij.

Love Ibiza werd al snel opgepikt, ook online. Eerst werkte ik alleen vanuit huis, daarna ben ik verhuisd naar een kantoor en Love Ibiza bleef maar groeien. Nu zitten we daar inmiddels met een team van twaalf gezellige meiden.

 

Wat maakt Love Ibiza anders dan andere sieraden webshops?

Ik heb een eigen smaak en die probeer ik uit te stralen, ik probeer echt dicht bij mijn eigen stijl te blijven. Dit zorgt er voor dat Love Ibiza uniek en zichzelf blijft. Ik kan een turquoise blaadje op straat zien en dan denken: oh daar kan ik wat mee! Ook uit tijdschriften, lettertypen en illustraties haal ik inspiratie. Het is de chaos in mijn hoofd die Love Ibiza maakt en dus heb ik de meiden om mij heen verzameld die het helpen te vertalen naar producten en uitingen.

Ook proberen we ons proces en onze uitstraling echt persoonlijk te maken. We maken veel producten met de hand, verpakken de bestellingen zelf en doen er een handgeschreven briefje bij. Hierdoor krijg je niet alleen een pakketje binnen, maar ook een experience. Zelfs ik zit aan tafel de armbandjes te rijgen en de kaartjes te schrijven. Daar geniet ik van als ondernemer.

 

Hoe hebben jullie zo een grote online community opgebouwd?

Doordat ik één van de eersten was op het gebied van een webshop en op Facebook kwam dat bereik echt organisch. Via social media werd Love Ibiza snel opgepikt door een grote groep consumenten, kapsalons en lifestyle winkels. In tegenstelling tot nu, was het toen redelijk makkelijk om te groeien op social media. Een deel van de community heb ik dus ook meegenomen uit mijn begintijd, zij zijn mij door Facebook ook op Instagram gaan volgen. Op Instagram is er tegenwoordig heel veel concurrentie van influencers en daarom moet je als merk goed schakelen tussen het zenden van producten en de beleving die je aan je merk wilt hangen. Het is nu moeilijker om op Instagram te groeien dan toen, ook met het algoritme van Instagram dat zo ingewikkeld is.

 

5 An optional caption for the image that will be added to the gallery. Enter any descriptive text for this image that you would like visitors to be able to read.
 

Wat zijn je verdere doelen voor Love Ibiza?

Eerst was mijn doel om een hele verdieping vol met leuke meiden op kantoor te hebben, dat doel is zeker al bereikt. Ook zijn we net naar Mexico geweest voor een shoot, dat was fantastisch, een echte mijlpaal. Voor de toekomst zou ik wereldwijd op allemaal mooie plekken willen liggen, zoals in LA. Waneer je langs het strand loopt en Love Ibiza bij allemaal leuke beach tentjes ziet liggen. Daarnaast staat onder andere een samenwerking met een merk of een influencer ook op de waslijst aan ideeën die we graag willen uitwerken.

 

Hebben jullie veel internationale klanten? 

We hebben erg veel internationale klanten, onze verkooppunten gaan echt wereldwijd. We hebben op het moment meer dan tweehonderd B2B klanten op veel verschillende plekken. Van Frankrijk tot Duitsland maar ook ergens een eilandje in de Stille Zuidzee. Orderchamp geeft ons de mogelijkheid om makkelijk en snel in Europa te groeien zonder daar zelf acquisitie voor te hoeven doen en daar zijn we enorm blij mee.

 

Waarom heb je besloten om bij Orderchamp te gaan verkopen?

Orderchamp is voor ons een enorm mooi platform om B2B verder te groeien. We krijgen wekelijks aanvragen van nieuwe retailers, maar nu met Orderchamp zijn de aanvragen echt verdriedubbeld. Eerst kregen we B2B aanvragen alleen binnen via de mail aangezien het in onze insta-bio staat of via andere kanalen omdat mensen ons kaartje aan onze producten zagen hangen, het was echt een organische groei. Nu via Orderchamp gaat het makkelijk én snel.

 

Heb je tips voor beginnende ondernemers in jouw branche?

Je moet vanuit de juiste reden beginnen, vanuit je passie voor het merk dat je wilt starten en niet om geld te willen verdienen. Als je echt intrinsiek je eigen passie hebt voor bijvoorbeeld kleuren, materialen en sieraden, dan komt het allemaal wel vanzelf. Probeer origineel te blijven en je eigen passie uit te stralen. Een goed voorbeeld hiervan is ons Instagram account. Deze wilden we helemaal in één stijl houden; een mooie feed, allemaal bruintinten en perfect passend bij elkaar, zodat het er mooi uit zag. Maar persoonlijk ben ik zo niet, ik ben van kleuren en chaos daarom hebben we dit losgelaten. Je moet uitstralen wie je echt bent, anders is het ook niet vol te houden. Het is lastig, je kijkt ook bij anderen en haalt daar inspiratie uit, maar je moet waakzaam zijn dat je jezelf blijft en in je eigen smaak gelooft.

 

Wil je als retailer jouw assortiment uitbreiden met de prachtige sieraden van Love Ibiza? Shop ze en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum orderbedragen.

Gerelateerde posts