BRAND SUCCESS

Merksucces: Naïf Natural Care

Maak kennis met Naïf Natural Care, een Nederlands merk. We spraken met Anouk, Sales Manager van Naïf, over het merk en Orderchamp.


Hoe is Naïf begonnen?

“Naif is opgericht door twee Nederlandse studievrienden, Jochem en Sjoerd. Toen ze net vader waren geworden en dus druk bezig waren met de verzorging van hun baby’s, viel het ze op dat in veel verzorgingsproducten voor baby’s chemische ingrediënten zaten. Niet echt de ingrediënten die je op het tere babyhuidje wilt gebruiken. Zo kwamen ze op het idee om een nieuw merk op te zetten, met natuurlijke producten en een mooie look & feel. Echt iets om cadeau te geven aan kersverse ouders. 

Deze nichemarkt is inmiddels een stuk groter geworden en bestaat uit een groep consumenten die bewust kijken naar ingrediënten, verpakkingen en geur.”

 

Hoe zijn jullie op de naam Naïf gekomen?

“Onze founders hebben bij de oprichting verschillende namen op een rijtje gezet en Naïf stond al vrij snel bovenaan. In hun visie wordt iedereen naïef geboren en iedereen zou dit als consument moeten kunnen blijven. Je moet ervan uit kunnen gaan dat je je over de ingrediënten in een product geen zorgen hoeft te maken. Het is de verantwoordelijkheid van het merk om goed voor jou te zorgen. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat het goed ruikt, voelt en mooi eruit ziet.”

 

Wat maakt Naïf echt anders dan andere verzorgingsmerken?

“Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten in plaats van chemische. Zo gebruiken wij alleen maar natuurlijke oliën zoals olie van avocado of katoenzaad. Daarnaast kijken we heel goed naar duurzaamheid; we zorgen goed voor de huid maar ook zeker voor de planeet. We hebben er daarom voor gekozen om alleen maar met bio-plastic te werken voor onze verpakkingen. Ook produceren we alleen maar in Nederland, zodat we onze footprint laag kunnen houden. Je kunt je voorstellen dat die veel hoger is als je alles naar China moet verschepen en terug.”

 

 
 
 

Wat zijn jullie bestsellers op Orderchamp?

“Op Orderchamp verkoopt onze mini-set erg goed, omdat het een mooi cadeau is om te geven en voor een goede prijs. Dit is een hele toegankelijke manier om Naïf een keer te proberen. Verder doen we het vooral goed in de categorie Baby & Kids. Onze producten voor volwassenen doen het ook steeds beter op het platform. Face cream en shower foam zijn onze bestsellers in die categorie.”

 

.   

 

Hoe vaak veranderen jullie de collectie?

“Dit doen we heel geleidelijk; we hebben niet ieder kwartaal een nieuwe lancering en volgen geen modetrends. We kijken heel goed naar wat de markt nodig heeft en waar de behoefte van de klant ligt. Zo kun je in de winter denken aan een vette crème voor de droge huid. Voor de zomer lanceren we tijdens de Digital Fair exclusief onze nieuwe zon-collectie op Orderchamp. Bekijk de collectie hier.”

 

Kun je meer vertellen over jullie nieuwe zon-collectie?

“Zeker, onze zonnebrand crèmes en lotions zijn gemaakt van mineralen en bevatten geen chemische filter maar zink. In de US en Australië is dit een enorme markt en zelfs al vastgelegd in hun wet- en regelgeving. Wij vinden dit goed aansluiten bij de bewuste consument in Europa, daarom werken wij zonder micro-plastics en chemische filters. Hiermee nemen wij als merk onze verantwoordelijkheid en dragen we bij aan een gezondere planeet.”

 

Waarom hebben jullie gekozen voor Orderchamp?

“Naïf was één van de eerste merken op het platform. We vinden onafhankelijke boetieks erg goed bij ons merk passen, dus hier was direct een match met Orderchamp. Het platform helpt ons om in contact te komen met nieuwe retailers en we vinden het een mooi, efficiënt platform. Het helpt ons te groeien binnen de zelfstandige retail.”

 

   

Wat vind je prettig aan werken met Orderchamp?

“Ik vind het een heel mooi platform. Voorheen hadden we ons eigen B2B platform, maar die was lang niet zo aantrekkelijk. Hier konden we bijvoorbeeld geen mooie visuals op kwijt en konden geen omschrijvingen toevoegen. Orderchamp geeft ons echt de mogelijkheid om ons verhaal te vertellen en mooie foto’s te uploaden. Ook de technologie is erg goed. We werken veel met het de Analytics feature om te ontdekken wie onze klanten zijn en waar we nog meer winst kunnen behalen.”

 

Is jullie verkoop toegenomen sinds jullie op Orderchamp zitten?

“Ja, we hebben altijd een sterke focus gehad op Nederland, maar met behulp van Orderchamp zijn we steeds meer nieuwe markten aan het ontdekken. Onze focus ligt nu op de DACH regio en later voegen we hier de Nordics aan toe. Onze stijl is vrij minimalistisch en dat past goed in het Scandinavische design.”

 

Wat voor retailers kopen voornamelijk bij jullie in?

“Dit is erg divers. We zien nog steeds dat veel Kids & Baby boetieks ons inkopen, maar ook veel concept stores, beauty spa’s en een nieuwe opkomende groep: baby spa’s.”

   

Naïf Magical Mom Set

 

Hoe reageren de – door jullie uitgenodigde retailers – op Orderchamp?

“Heel verschillend. Sommigen kenden het platform al; zij vonden het heel makkelijk dat ze Naïf ook via Orderchamp konden bestellen. Mensen die het platform nog niet kenden vonden het ook erg mooi en makkelijk om te gebruiken. Er zaten een paar retailers tussen die een beetje huiverig waren dat ze het persoonlijke contact zouden verliezen. Door open te communiceren dat wij nog steeds degenen zijn die de orders afhandelen en de vragen beantwoorden, was het uiteindelijk geen probleem.”

 

Heb je tips voor andere merken?

“Voor ons was het heel fijn dat retailers, die nieuw op het platform waren, handige vouchers kregen om inkopen via Orderchamp te proberen. Ook vind ik de events zoals Unveils en de Digital Fair erg waardevol. De kortingen geven de retailers iets meer ruimte in hun marges.”

 

Gerelateerde posts