BRAND SUCCESS

Merksucces: Bazar Bizar

Ontmoet Bazar Bizar, een Antwerps interieurmerk. Pascale & Eddy creëren originele milieuvriendelijke designstukken. Ontdek hun door reizen geïnspireerde passie!


 

Hoe is het idee voor Bazar Bizar ontstaan?

“Eddy en Pascale hadden al eigenlijk een mini horeca imperium met verschillende restaurants. Pascale deed de styling van de restaurants waarvan er heel veel een Aziatisch thema hadden omdat ze graag naar Bali reisden. Toen is er in 2017 een soort giftshop bijgekomen in het restaurant met allerlei spullen van Bali om te verkopen en dat sloeg heel goed aan. Dat hebben ze toen ook op een beurs getest en dat werd een grote hit. Nu worden onze producten bijna overal ter wereld verkocht dus we hebben erg veel bereikt in vier jaar tijd aangezien we als kleine giftshop in een restaurant zijn begonnen.”

 

Wat maakt de producten van Bazar Bizar anders dan andere producten? Dragen jullie producten waarden zoals handgemaakt of eco-vriendelijk?

“Wij zetten ons in om een duurzame manier van leven aan te moedigen door alleen duurzame en ethisch verantwoorde, natuurlijke materialen te kiezen die gerecycleerd, recyclebaar en milieuvriendelijk zijn. Sommige van de natuurlijke vezels die we gebruiken voor de productie van onze ontwerpen zijn zeegras, waterhyacint, gras, rotan, bamboe, katoen, schelpen en hout.

Wij kiezen voor materialen die een minimale impact op het milieu hebben en weinig of geen afval veroorzaken. Daarom gebruiken we geen chemicaliën of giftige stoffen tijdens de verwerking en behandeling van onze producten.

Wij kopen in bij lokale producenten in Indonesië die een eerlijke deal hanteren voor hun arbeiders en werknemers. Ze zijn niet alleen toegewijd aan het betalen van eerlijke lonen aan ambachtslieden en producenten, maar zijn ook toegewijd aan het bieden van een veilige, gezonde werkomgeving die vrij is van intimidatie, discriminatie en dwangarbeid.

Onze producten worden met de hand gemaakt door onze lokale ambachtslieden in Indonesië met behulp van inheemse technieken die al generaties lang worden doorgegeven.  Wij ondersteunen de huisnijverheid, waardoor de ambachtslieden vanuit huis kunnen werken en voor hun kinderen kunnen zorgen, terwijl ze een inkomen voor het gezin hebben. Hierdoor is een bloeiende economie ontstaan, waarbij familiewaarden en culturele gebruiken intact blijven in de wondere wereld van de huisnijverheid. Dat is mooi!

Wij stimuleren onze fabrikanten om te blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om natuurlijke vezels op een milieuvriendelijke manier te gebruiken en te hergebruiken.

Bali probeert zijn plastic probleem aan te pakken. De Indonesische regering streeft naar een vermindering van plastic afval in zee tegen 2025. De Balinese regering doet grote inspanningen om plastic zakken, polystyreen en plastic rietjes te verbieden.  Wij streven ernaar het plastic afval in zee te verminderen door plastic dat van de stranden van Bali wordt gerecycled, opnieuw te gebruiken. We gebruiken gerecycled plastic in producten zoals tapijten, manden en andere woonaccessoires.

We gebruiken duurzame verpakkingsmethoden uit hernieuwbare bronnen om weinig afval te creëren. Ons vulmateriaal is 100% natuurlijk en recyclebaar, gemaakt van plantaardig zetmeel, dat de beste bescherming biedt voor de producten. De vezelpallets worden geperst van afvalhout. De groene stretch en noppenfolie die we gebruiken zijn voor 80% recyclebaar.

Het is onze verantwoordelijkheid om bewuste keuzes te maken bij de keuze van materialen en productiemethoden om de schade die we aan ons milieu toebrengen tot een minimum te beperken.”

 

Wat zijn momenteel jullie bestsellers?

“Onze lampen zijn al vanaf het begin bestsellers en dat is ook nooit veranderd. Die zijn echt razend populair en die komen ook in veel shoots naar voren en in grote magazines. De lampen zijn gemaakt van riet, raffia en andere natuurlijke materialen en dat zien mensen heel graag als ‘center piece’ terug in hun woonomgeving. De kussens van de “Oh-My-Gee” collectie komen uit India. India staat natuurlijk bekend om de kwaliteit van stoffen en onze kussens zijn 100% katoen. Ze zijn ook een grote hit en worden zeer goed op Orderchamp verkocht.”

 

Hoe vaak veranderen jullie je aanbod? Hebben jullie nog speciale collecties waar je meer over wilt vertellen?

“We zijn eigenlijk begonnen met dus wat grotere collecties die twee keer in het jaar werden aangeboden. Maar we zien nu ook de trend dat mensen toch vaker verrast willen worden en we lanceren kleinere collecties bijna elke maand. We hebben binnenkort een manden- en vazen collectie uit Zimbabwe. De producten zijn gemaakt met veel liefde door mensen die in mooie hutjes wonen en waarbij de kennis van generatie naar generatie wordt doorgegeven. Wij bieden het dan in kleine aantallen aan de wereld en zij hebben dan een inkomen.

Verder zullen wij onze servies weer op voorraad hebben in de maand maart 2022, aangezien de productietijd is gewijzigd van 4 naar 18 maanden als gevolg van marktveranderingen.”

 

Wat heeft jullie doen besluiten om via Orderchamp te gaan verkopen?

“Wij proberen te volgen wat er gebeurt in E-commerce en wij zijn zeer tevreden met hoe dit platform werkt en orders voor ons genereert. We zijn erg digitaal ingesteld en dat is ook één van de sleutels van het succes van het bedrijf. Bijna al onze bestellingen gebeuren namelijk online, via ons eigen platform en digitale marktplaatsen zoals die van jullie en wij zien dat dat is wat de klanten graag willen.”

 

“Wij zijn zeer tevreden met hoe dit platform werkt en orders voor ons genereert”

 

Wat vinden jullie het leukst aan het Orderchamp platform?

“Het gaat erg makkelijk via Orderchamp. We hebben bijvoorbeeld een link met onze Lightspeed winkel en alles komt automatisch door. De stock synchronisatie is echt super geregeld en het ziet er goed uit in de backoffice. Daarnaast is Orderchamp ook erg klantvriendelijk!”

 

Is jullie B2B omzet gegroeid sinds jullie via Orderchamp verkopen? En hebben jullie nieuwe internationale retailer-relaties opgebouwd?

“Jazeker. we verdubbelen onze omzet elke zoveel maanden, dus de groei is niet meer te stoppen. We zien bijna dagelijks bestellingen binnen komen via Orderchamp, dus daar zijn we erg blij mee.”

 

Wat voor type retailers kopen meestal jullie producten?

“Via Orderchamp kopen voornamelijk boetieks en webshops onze producten in. Via ons eigen netwerk zijn het meer bars, restaurants, hotels, marktplaatsen en projectmarkten.”

 

Heb je nog tips voor mede-merken?

“Goede foto’s en product teksten zijn ontzettend belangrijk, zeker bij een digitaal platform waar je de producten niet kunt voelen of vasthouden. Slechte foto’s gaan retailers doen twijfelen en is er een grote kans dat het hen weerhoudt om de producten in te kopen.

Wij investeren ontzettend veel in onze fotografie. Wij hebben één hoofdfotograaf en andere fotografen die ons nog tussendoor helpen. We hebben geïnvesteerd in een grote fotostudio waar we foto’s van de producten maken. Niet alleen met een witte achtergrond, maar we creëren ook echte ‘mood’ foto’s waar de producten gebruikt worden en om zo de sfeer erin te krijgen. Sinds we dit zijn gaan doen, merken we dat de verkoop een stuk gemakkelijker gaat.”

 

Wat is de reactie van je uitgenodigde retailers over Orderchamp?

“Wij hopen wat meer contact met de retailers te krijgen nadat onze show weer volop open kan en er weer beurzen zijn geweest. Het is nu namelijk vrij lastig om echt in contact met hen te komen naast de bestellingen. Maar gezien het aantal bestellingen op Orderchamp, waarvan er ook veel herhaalbestellingen zijn, is het zeker een goed teken!”

 

Shop hier de mooie handgemaakte en duurzame producten van Bazar Bizar op Orderchamp. Profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingstermijnen, gratis verzending boven €250,- en lage minimum bestelbedragen. 

Gerelateerde posts