Duurzame en hippe verzorgingsproducten voor mannen

Aanstaande vrijdag is het Wereld Milieudag! Wist je dat wij heel veel duurzame merken op ons inkoopplatform hebben? Om jullie te inspireren delen we vandaag in onze Behind the Brand het verhaal van Sober; een duurzaam verzorgingsmerk uit Berlijn. In dit blog vertellen we je meer over het merk, waarom het goed is voor mens én milieu en geven we een kijkje in het assortiment. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Sober in het kort: betaalbare verzorgingsproducten met een tijdloos design, die een effectieve werking hebben en ook nog eens bijdragen aan mens en milieu.

Orderchamp tip: naast een verantwoorde keuze zijn de verzorgingsproducten van Sober ideaal als Vaderdag cadeau! Koop dus nu tijdig in en inspireer jouw klanten met de coole verzorgingsproducten voor papa’s.

Scheerkwast

Anti-aging serum

Over het merk

Sober is in 2017 opgericht door Philipp Roth en Simon Schier. Gedreven door de zoektocht naar uitstekende verzorging voor hun eigen huid, zijn de mannen hun eigen onderzoek en ontwikkeling gestart naar effectieve producten. In het begin was er al de visie om eerlijke en effectieve verzorgingsproducten voor de moderne man te ontwikkelen. Maar om verder aan hun eigen hoge eisen te voldoen om het gehele ontwikkelproces te kunnen beïnvloeden, leveren de mannen kwaliteit; alles wordt gedaan in Duitsland. Zo worden de cosmetica en parfums vervaardigd in familiebedrijven in Zuid-Duitsland en worden de accessoires lokaal met de hand gemaakt in fabrieken in Berlijn. De flacons van de parfums halen ze uit een van ’s werelds oudste glasfabrieken, die in 1622 in Beieren werd opgericht en nog steeds een familiebedrijf is. De ontwikkeling van de recepten en het ontwerp van de producten vinden ook plaats in Berlijn.

Makers Simon en Philipp

Goed voor mensen, dieren en omgeving

Benieuwd hoe Sober bijdraagt aan een betere wereld? Je leest op welke vlakken zij allemaal duurzaam ondernemen hieronder!

De mannen van Sober zijn van mening dat verzorgingsproducten verder gaan dan alleen de positieve werking ervan. Daarom passen ze de Clean Care-filosofie toe. Hierbij wordt afgezien van alle ingrediënten die potentieel schadelijk zijn voor de mens, maar ook van stoffen die het water in gevaar brengen en die niet biologisch afbreekbaar zijn. De mannen testen hun producten zelfs op vrienden, niet op dieren. Daarnaast steunen ze Peta’s “Beauty without Bunnys” -initiatief, dat bevestigt dat de producten dierproefvrij zijn. Het merk verkoopt hun producten daarom ook niet aan landen die dierproeven vereisen om te bewijzen dat ze onschadelijk zijn.

De verzendingen van Sober zijn volledig plastic-vrij. De verzenddozen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd, gerecycled golfkarton. Daarnaast gebruiken ze alleen recyclebare materialen om de producten tijdens verzending te beveiligen en te bekleden. De verzending van de pakketten is altijd CO2-neutraal.

Naast het compenseren van de CO2-uitstoot, plant Sober een boom voor elk product dat ze verkopen en geven ze zo meer terug aan de aarde dan ze er uit hebben gewonnen. Dit betekent dat Sober als bedrijf niet alleen klimaatpositief is door de extra binding van co2 in beboste bossen, maar ook lokale gemeenschappen ondersteunen in hun leven.

Sober staat voor de waarde van goed design. Ze volgen het pad van verantwoord, ecologisch en bewust ontwerp in al hun producten.

Meer weten over het merk, de visie en duurzaamheid van Sober? Je leest het in de biografie in het storefront op Orderchamp!

Scheermes

Shampoo

Assortiment

Op Orderchamp bestaat het assortiment uit 18 producten. Deze zijn terug te vinden in verschillende categorieën, namelijk; Tassen, Bad & Body, Haar en Huidverzorging. Onze persoonlijke favorieten zijn de parfums, de scheerproducten en geschenkdozen.

”Onze Clean Care-filosofie betekent dat we ons concentreren op de essentie. Het volume dat tijdens de dagelijkse huidverzorging wordt aangebracht, is klein en verspreid over een groot oppervlak. We concentreren ons daarom bewust op enkele ingrediënten waarvan bewezen is dat ze effectief zijn.”

Parfum

In de categorie Bad & Body vind je drie verschillende parfums; Thorium, Krypton en Mercury. De parfums hebben allemaal hun eigen karakter or

Mercury is een compositie voor mannen die militant ambitieus zijn om hun eigen weg te zoeken: in dit parfum botst extase met sensualiteit. Mercury is een frisse maar toch houtachtige geur die de onweerstaanbare essentie van de mannelijke en atletische winnaar manifesteert.

Krypton staat voor een nacht vol beloften die nooit zullen eindigen. Intens, onweerstaanbaar en mysterieus definiëren deze parfum. Een geur voor mannen vol gewaagde sensualiteit en verfijnde elegantie. In een wereld van nacht met schaduw en licht is het zowel verleiding als verleiding met zijn stimulerende mannelijke geur.

Thorium is een onderscheidende uitdrukking van mannelijkheid en vrijheid. De aromatisch-houtachtige geur met ambergrijs geeft een krachtige en toch fascinerende compositie. Cederhout geeft de geur een ruige mannelijke sensualiteit, terwijl de muskusachtige houtachtige tonen elegantie en diepte geven aan de stijlvolle stadsmens.

Mercury

Krypton

Geschenkdozen

Het merk heeft drie geschenkdozen; de Essentials Face Kit, de Purity Face Kit en de Shave Wet Grooming Kit. Vooral de Shave Wet Grooming Ki maakt een tof Vaderdag cadeau! De geschenkdoos bevat een zwarte roestvrijstalen scheermes, de Silvertip Fibre aluminium scheerkwast en een rustgevende aftershave tegen scheerbrand, onzuiverheden en huidirritaties. Het pakket is uitgerust met 3 luxe producten voor het scheren en ce verzorging erna: het is een ideale manier om de verzorgingslijn te introduceren. Dus voor degenen die hun winkel nog niet hebben uitgerust met producten voor Vaderdag, bekijk de geschenkdozen van Sober.

Shave Wet Grooming Kit

Shave Wet Grooming Kit inhoud

Gezichtsverzorging

In de gezichtsverzorgingslijn van Sober vind je alles wat de man nodigt heeft om goed voor de dag te komen. Op Orderchamp vind je de Hydra Defence Cream, het Timeshift Anti-Aging Serum, After Shave Repair Fluid en de Gentle Facial Cleanser. De producten komen in verschillende texturen en zijn geschikt voor alle huidtypen.

Lees alles over de werking van deze producten en de ingrediënten in de productomschrijving!

Cleanser

Serum

Goed om te weten: De producten van Sober bevatten geen parabenen, petrochemische stoffen, nanodeeltjes, siliconen, kunstmatige geurstoffen, synthetische kleuren en vele andere verontreinigende stoffen.

Nu al fan van Sober en benieuwd naar alle producten voor jouw (web)winkel? Bekijk het merk dan nu op Orderchamp! Op zoek naar meer duurzame merken? Filter de productcategorieën op de waarde ”Duurzaamheid”. Zo kun je eenvoudig zien welke merken en producten hieronder vallen!

Soortgelijke blogs

Hinterlasse einen Kommentar

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram