“Al mijn B2B klanten zijn via Orderchamp. Veel van hen zijn internationaal. Zo heb ik klanten uit België, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk! Het zijn veel verschillende soorten retailers: winkels, nagel salons, kappers, conceptstores, edelstenen winkels. Heel breed.”

Maak kennis met Saint Clairmont, een prachtig, verfijnd en persoonlijk sieradenmerk uit Arnhem. We spraken met Anouk, de eigenaresse die Saint Clairmont heeft opgericht en groot gebracht. We spraken met haar over het oprichten van het merk, de groei op Orderchamp, haar visie op de toekomst, en meer!

Hoe ben je begonnen met Saint Clairmont?

Vroeger heb ik veel gereisd en heb ik een tijd op Bali gewoond. Daar leerde ik ook mijn toenmalige vriend kennen. Samen hebben we onze spullen gepakt, zijn we naar Engeland verhuisd en raakte ik zwanger. Toen mijn zoontje geboren werd, en mijn toenmalige vriend veel in het buitenland werkte, ging ik opzoek naar werk. Vooral door mijn jonge zoontje wilde ik graag vanuit huis werken en daardoor kwam ik op het idee om een webshop te beginnen.

Toen ik op nog veel reisde en op Bali woonde, had ik een blog op wordpress. Ik vond dat enorm leuk en dacht dat het bouwen van een eigen webshop mij ook wel zou lukken. Dit bleek toch iets moeilijker dan verwacht maar na negen maanden kon hij eindelijk live. Toen de website eindelijk live kon, ging ik bedenken wat ik kon gaan verkopen… sieraden! Ik begon met het inkopen van sieraden bij een groothandel maar de kwaliteit daarvan was erg slecht. Ik ging verder op zoek en kwam bij een groothandel waar ik de producten kon inkopen om zelf sieraden mee te maken. Na een half jaar kwam ik bij stainless steel, wat super lang mee gaat en goede kwaliteit is. Stainless steel is wel erg moeilijk om met de hand te bewerken, maar dat doe ik toch. Ik maak nog steeds alles zelf.

Wanneer ben je begonnen met Orderchamp?

In november 2021 werd ik benaderd door Orderchamp. Ik was toen anderhalf jaar bezig en deed helemaal niet aan B2B. Ik twijfelde eerst enorm en de eerste drie maanden werkte het nog niet zo goed voor mij. Orderchamp vertelde me dat het opeens kon komen, en dat het soms even duurt. In januari 2022 begon het echt aan te trekken. In het afgelopen jaar heb ik door Orderchamp tot wel vier nieuwe verkooppunten per week er bij gekregen! Hierdoor loopt B2B nu zelfs harder dan B2C.

Op een briefje schreef ik toen als manifestatie: verkopen via Orderchamp was de beste keuze ook. Dit is zeker uitgekomen voor mij. Het laatste jaar is mijn focus ook echt op B2B geweest omdat het zo druk was, daar heeft Orderchamp voor gezorgd.

Wat maakt jouw producten uniek?

De prijs kwaliteit verhouding die je bij mij hebt vind ik uniek. Mijn sieraden gaan heel erg lang mee en kun je voor een goede prijs inkopen. Verder maak ik alles met de hand en verander ik mijn collectie elk kwartaal. Ik kijk niet naar wat trendy is, maar ik luister naar mijn gevoel en maak dingen die bij mijn stijl passen. Daardoor blijf ik uniek.

       
Oorringen Howliet & Onyx                     Armbandje Howliet & Kersje

Zit er een betekenis achter het werken met edelstenen?

Ik was altijd al redelijk spiritueel en sinds mijn Balie avontuur is dat gegroeid. Ik geloof enorm in de law of attraction, manifesteren en mediteren. Ik heb veel geleerd van mijn reis en neem dat ook zeker mee in mijn sieraden en edelstenen. Het neemt een bepaalde spiritualiteit met zich mee. Ook is een edelsteen is een prachtig natuurproduct van enorm goede kwaliteit.

 Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Het blij maken van mensen is mijn drive geworden. Het graveren van initialen, voetjes van pasgeboren baby’s, en andere persoonlijke dingen maakt het werk betekenisvol. Daarom wil ik mij ook meer gaan focussen op het graveren. Verder wil ik graag een eigen atelier, meer in de media komen en nog steeds elke week nieuwe verkooppunten realiseren.

       
Ring Rozenkwarts Steen                 Armband Mama en Kind &
                                                       
 Rozenkwarts

Hoe vinden retailers het om via Orderchamp in te kopen?

Orderchamp is enorm gegroeid en daarom ook populairder geworden binnen de retailers. Ze vinden het makkelijk en vinden vooral de kortingen en 60 dagen betalingstermijn fijn. Dat is een goede binnenkomer. Orderchamp geeft vertrouwen aan de retailers.

Wat voor soort B2B klanten heb je door Orderchamp gekregen?

Al mijn B2B klanten zijn via Orderchamp. Veel van hen zijn internationaal. Zo heb ik klanten uit België, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk! Het zijn veel verschillende soorten retailers: winkels, nagel salons, kappers, conceptstores, edelstenen winkels. Heel breed.

Heb je nog tips voor beginnende ondernemers?

Wat mij enorm heeft geholpen zijn goede productfoto’s. Ik zorg ook altijd dat deze vrij gebruikt mogen worden, dit helpt bij het online verspreiden van mijn merk. Modelfoto’s zijn daarbij ook erg handig, aangezien klanten dan kunnen zien hoe het product er echt uit ziet. Verder is een goede productomschrijving ook erg belangrijk.

Kwaliteit is natuurlijk essentieel, hierdoor komen de klanten weer bij je terug. Ook merk ik dat goed klantencontact en snel reageren erg van belang is voor het behouden van klanten.

 

Wil je als retailer jouw assortiment uitbreiden met de prachtige producten van Saint Clairmont? Shop en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum orderbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram