“We hebben al veel verschillende bestellingen binnen gekregen via Orderchamp en de feedback van onze kopers is steeds enorm positief.”

De mooiste Japanse stofontwerpen vertaald naar slim ontworpen premium tassen en verfijnde accessoires met een echt WOW effect: maak kennis met AIMI. Een Duits tassen en accessoires merk uit Duitsland, Oberkirch. We spraken met Karin en Roland, de eigenaren van AIMI over het merk, hun aanpak, hun ervaring met Orderchamp en meer.

Hoe zijn jullie begonnen met AIMI?

Het begon allemaal in 2018, toen wij (Karin en Roland Huber) terug kwamen naar Duitsland na onze lange reis door het prachtige Azië. Totaal overweldigd door de ontelbare indrukken en met tassen vol Japanse designstoffen begonnen wij onze ervaringen en ideeën te verwerken. In ons atelier in het Zwarte Woud kreeg onze visie en creativiteit meer en meer vorm en werden de eerste tassen en accessoires ontwikkeld. Al snel werd het ons duidelijk dat we onze ideeën echt wilden gaan uitwerken. Dat was het begin van ons label AIMI.

Wat onderscheidt AIMI en zijn producten?

Onze tassen en accessoires onderscheiden zich van anderen door de zorgvuldige afwerking en de pure designs. Je herkent een echt AIMI product meteen – aan de fijne Japanse stofontwerpen, de prachtige hoogwaardige kwaliteit en het perfecte vakmanschap waarmee al onze favoriete stukken zijn gemaakt. Maar dat is niet het enige wat ons als merk bijzonder maakt. Wat onze producten vooral uniek maakt, is het verhaal achter elk ontwerp. Want voor ons ligt de focus niet alleen op het creëren van mooie producten, maar ook de verhalen die er mee worden vertelt. Ze weerspiegelen allemaal de ervaringen en indrukken die wij op onze reizen hebben opgedaan en geven onze klanten een leven lang plezier met het karakter en de verfijnde designs van de producten.

Dragen je producten waarden als handgemaakt of eco-vriendelijk?

Al onze producten zijn met liefde en met de hand ontworpen door Karin. Zij ontwikkelt elk van onze unieke ontwerpen in onze eigen studio. Je kunt er dus zeker van zijn dat je favoriete AIMI artikel door onze handen is gegaan en veel is getest voordat het zijn huidige uitstraling en kwaliteit heeft gekregen. Nadat de eerste proefmodellen met de hand worden ontworpen, wordt het andere deel van onze collectie met de hand gemaakt bij een kleine kleermakerij waarmee wij goed contact onderhouden en die wij graag regelmatig bezoeken voor nieuwe inspiratie en verdere ontwikkelingen. Wij selecteren ons eersteklas leer in een lang en complex selectieproces om ervoor te zorgen dat wij aan de hoogste kwaliteits- en milieunormen voldoen. Want niet alleen voor AIMI, maar ook voor ons persoonlijk heeft duurzaamheid een heel bijzondere betekenis. Daarom gebruiken wij het natuurlijke product leer. Het is gelooid en geverfd op een milieuvriendelijke manier. Voor onze canvas stoffen vertrouwen wij op 100% katoen of linnen. Wij verpakken onze producten zo minimaal mogelijk en gebruiken alleen materialen die 100% recyclebaar zijn.

Welke producten zijn momenteel bestsellers?

Vooral onze juwelencollectie, die wij in december aan ons assortiment hebben toegevoegd, is zeer goed ontvangen. Maar ook onze tassen zoals de MIKA in combinatie met onze KAWAII round en de POUCH behoren zeker tot de bestsellers. Kleinere accessoires zoals onze PHONE CASE en onze WALLIE portemonnee zijn ook erg populair. Maar ons best verkochte product is zeker onze BANDLETS. De leren armbanden in veel verschillende kleuren zijn absolute eye-catchers en er is voor ieder wat wils!

Hoe vaak verander je van aanbod?

Wij voegen elk jaar een paar nieuwe stijlen aan ons assortiment toe. We hebben ook een aantal geweldige nieuwe kleuren toegevoegd aan ons assortiment voor de lente. Aangezien wij nog een zeer jong modelabel zijn, staat kwaliteit bij ons voorop en hebben wij ons assortiment tot nu toe dan ook beperkt gehouden. Wij gaan wel enkele nieuwe stijlen en producten toevoegen voor de komende herfst/winter! 

Heb je speciale collecties of ontwerpers waar je ons meer over zou willen vertellen?

Onze nieuwe voorjaarscollectie is nu verkrijgbaar op Orderchamp. Er zijn een paar nieuwe kleuren en productaanpassingen! Onze juwelencollectie is ook zeker het noemen waard. Met de kleurrijke juwelenkaarten zijn de juwelen van hoge kwaliteit een echte eye-catcher!

Wat heeft je doen besluiten om via Orderchamp te gaan verkopen?

Toen we Orderchamp leerden kennen, waren we meteen enthousiast over het idee om retailers uit heel Europa gemakkelijk te kunnen bereiken. Aangezien veel mensen op Orderchamp zitten, zagen we meteen onze kans en hebben we ons ingeschreven op het platform.

Wat bevalt je het meest aan het Orderchamp platform?

Wij vinden het geweldig dat we de kans krijgen om door zoveel retailers als merk te worden gezien. De mogelijkheid om uitnodigingen via Orderchamp te versturen is ook heel fijn. Wij vinden het top dat we bij problemen meteen contact kunt opnemen met het supportteam en dat er veel persoonlijk advies beschikbaar is. Het is ook heel handig dat je potentiële kopers en je volgers kunt zien en contact met hen kunt opnemen.

Is je b2b-verkoop gegroeid sinds je via Orderchamp verkoopt? En heb je een nieuwe internationale retailer-relatie gecreëerd?

Intussen hebben wij al verschillende aankopen binnen gekregen via Orderchamp, en de feedback van onze kopers is steeds zeer positief geweest. We zijn erg blij dat we nog meer retailers kunnen bereiken en nog meer tevreden klanten kunnen verzamelen!

Welk type retailers koopt meestal je producten?

De meeste Concept Stores die met mode te maken hebben, kopen bij ons. Maar ook schoonheidssalons en echte boetieks behoren tot onze klanten. En natuurlijk kopen ook veel leerwinkels bij ons in.

Heb je nog tips voor andere makers?

Mooie opvallende product fotos zijn erg belangrijk. Ook moet de productcatalogus altijd up-to-date zijn. Je moet snel antwoorden en de minimum orderwaarde laag houden.

Wil je als retailer jouw assortiment uitbreiden met de prachtige producten van AIMI? Shop en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum orderbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram