“Wij houden van retailers die relatief kleine aantallen producten inkopen en ons merk en karakter echt gebruiken om de producten aan hun klanten te verkopen. Dit is iets wat Orderchamp heel goed overbrengt.”

Maak kennis met Marta en Bram, de oprichters van ons mooie merk Uma Cantik. Zij bieden ethisch geproduceerde & handgemaakte woondecoratie, en zijn gevestigd in Lissabon, Portugal. Lees onze blog om meer te weten over het verhaal achter hun merk en hun ervaring met Orderchamp.

Hoe is het idee voor Uma Cantik ontstaan? Wat is het verhaal erachter?

We hebben jarenlang in Oost-Timor gewoond en gewerkt; een kleine eilandengroep dichtbij Indonesië. Nadat we besloten Oost-Timor te verlaten, gingen we op zoek naar een nieuw project in Portugal. We realiseerden ons dat we echt houden van de stijl en de sfeer die de Indonesische en Timorese ambachtslieden bieden. Een eiland stijl waar alles prachtig met de hand wordt gemaakt door kleine familiebedrijven met natuurlijke materialen – zonder al te veel poespas. We vroegen ons af of het mogelijk zou zijn om iets hiervan naar Europa te halen, dus reisden we naar Indonesië. We brachten daar een aantal maanden door, kijkend, pratend en we schoten veel foto’s. Eerst wilden we wat spullen meenemen in onze koffers en daarna wat spullen verschepen. Uiteindelijk hebben we meteen een volle container verscheept naar Portugal! We bedachten een naam voor ons nieuwe merk en we kwamen uit op Uma Cantik. Uma’ betekent ‘Thuis’ in de Timorese taal en ‘Cantik’ betekent ‘Mooi’ in het Indonesisch. Uma Cantik betekent dus ‘Een Mooi Thuis’ en dat is precies wat we onze klanten willen geven. 

Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. De schoonheid van de producten en het verhaal erachter trok meteen veel aandacht. Onze insteek – het aanbieden van mooie handgemaakte producten met natuurlijke tinten gemaakt door lokale ambachtslieden – bleek bij veel mensen goed aan te slaan. We groeiden heel snel en vandaag de dag hebben we naar vrijwel ieder land in Europa verscheept en leveren we aan winkels in de meeste West-Europese landen.

Wat onderscheidt jullie merk en producten van andere merken?

Het belangrijkste verschil tussen onze producten en veel andere woondecoratie producten op de markt is het feit dat alles met de hand wordt gemaakt door kleine, lokale producenten die natuurlijke materialen gebruiken. Dit geeft een unieke uitstraling en vibe aan onze producten. Ten tweede zijn we er erg trots op dat we alle ambachtslieden, die onze producten maken, persoonlijk kennen. Het maakt de band tussen het product en de persoon die het gemaakt heeft erg sterk, en mensen waarderen dit. 

Welke producten zijn momenteel jullie bestsellers?

“De populairste producten zijn onze verschillende rotan lampenkappen, met name de Ayana- en de Mandala-reeks. Evenals de wandhangers van zeegras en de rotan wandplaten. Daarnaast is onze teakhouten servies erg populair.

Hebben jullie speciale collecties of ontwerpers waar jullie ons meer over willen vertellen?

“Al onze ontwerpers zijn bijzonder! Het zijn allemaal lokale ambachtslieden die hun eigen fantasie en inspiratie gebruiken om tot de mooiste producten te komen. We hebben geen speciale collecties. We werken met een levendige, steeds wisselende collectie, afhankelijk van de mooie producten die we tegenkomen bij onze leveranciers.

Wat heeft jullie doen besluiten om te gaan verkopen op Orderchamp?

We waren op zoek naar toegang tot de Benelux-markt. Wat ons direct overtuigde was de mooie uitstraling van het platform en het intuïtieve gebruik. We realiseerden ons dat onze producten echt konden schitteren op Orderchamp. Daarnaast was de communicatie met Orderchamp erg gemakkelijk en natuurlijk.

Wat vinden jullie het leukst aan het Orderchamp platform?

Het feit dat er zoveel retailers zijn die precies op zoek zijn naar een merk als wij. Wat wij leuk vinden is dat er retailers zijn die relatief kleine aantallen producten inkopen en ons merk en ons karakter echt gebruiken om de producten aan hun klanten te verkopen. Dat is iets wat Orderchamp volgens ons heel goed kan overbrengen.

Hebben jullie nog tips voor mede-merken?

“Houd van je werk en je merk – dat zie je terug in de manier waarop je je producten presenteert! Communiceer duidelijk en schep geen onrealistische verwachtingen. De meeste klanten vinden iets langere levertijden of verzendkosten prima, maar niet als het achteraf als een verrassing komt.

Is jullie B2B-verkoop gegroeid sinds jullie op Orderchamp verkopen? En hebben jullie nieuwe internationale retailer-relaties opgebouwd?

Ja, zeker weten. We zijn erg gegroeid in de B2B-verkoop en momenteel komen de meeste van onze B2B klanten van Orderchamp.

Wil je als retailer jouw assortiment uitbreiden met deze prachtige handgemaakte home decor items? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum orderbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram