“Onze merken kunnen zich richten op de groei van hun bedrijf, terwijl wij al hun bestellingen opslaan, verpakken en verzenden vanaf Orderchamp, hun eigen website of een ander platform.”

Op 18 januari 2022 hebben wij onze omnichannel warehousing en logistieke service voor onze partner-merken gelanceerd. We bundelen volumes van kleine tot middelgrote merken om hun fulfilment groener, goedkoper en makkelijker te maken. Lees hier het interview met onze COO & mede-oprichter Max Verduyn om hier meer over te weten te komen!

Wat is Fulfilment By Orderchamp?

Fulfilment by Orderchamp (Fbo) is een end-to-end magazijn- en fulfilment dienst voor onze merken. In deze service beheren wij de voorraad van deze merken, verpakken wij de bestellingen en verzenden deze naar zowel retailers en consumenten. Om de fulfilment groener te maken, gebruiken wij voor alle pakketten alleen gerecyclede materialen zonder plastic. Ook kunnen merken gemakkelijk hun applicaties, zoals Shopify, koppelen en bestellingen importeren vanuit andere platforms.

Klopt het dat het om jullie eerste eigen distributiecentrum gaat?

Dit is inderdaad ons eerste distributiecentrum. We hebben eind vorig jaar een pilot-fase gehad met een selectie van onze merken en nu hebben we de deuren voor alle merken geopend.

Waarom kiest Orderchamp er juist nu voor om een distributiecentrum te openen? Wat is de directe aanleiding?

Wij zien dat veel van onze klanten worstelen met hun fulfilment, zeker in de drukke maanden aan het einde van het jaar en tijdens lockdown periodes. Wat ons inkoopplatform onderscheid van andere inkoopkanalen is dat retailers flexibel en kort van te voren in kleine hoeveelheden kunnen bestellen. Dit werkt echter alleen als het merk ook de producten op tijd naar de retailers kan verzenden en tegelijkertijd zijn marges onder controle houdt. Eigentijdse merken verkopen via veel kanalen en om te groeien dienen ze flexibel te kunnen schalen met hun verzendingen naar zowel bedrijven als consumenten. 

Vooral de kleine en middelgrote merken hebben geen toegang tot oplossingen zoals Same Day verzendingen voor een betaalbare prijs. Zakelijke bestellingen en consumenten bestellingen lopen ook via aparte kanalen – dus die integraties zijn er vaak niet. Door het verzenden van een grote hoeveelheid aan pakketten, van alle merken die bij ons zijn aangesloten, hebben wij een goede onderhandelingspositie bij andere vervoerders. Zeker als we een geïntegreerde oplossing aanbieden voor bestellingen van winkels én consumenten. Toen dat idee eenmaal was ontstaan, hebben we besloten er gewoon voor te gaan en het zo snel mogelijk te testen en uit te rollen. Nu bieden we een ontzettend competitief pakket aan, waar veel vraag naar is en waarmee we ook de ervaring op ons platform verbeteren! 

Het distributiecentrum kan van 5.000 naar 20.000 m2 worden uitgebreid; hoeveel jaar denken jullie vooruit te kunnen?

Wij verwachten dat we die 20.000 vierkante meter binnen een jaar geheel in gebruik zullen gaan nemen.

Welke fulfilment diensten nemen jullie uit handen van de merken?

Van inventaris opslag en -beheer tot verpakken en verzenden en het beheren van retourzendingen. We bieden een totaaloplossing, voor zowel B2B als B2C. Het enige wat de merken zelf hoeven te doen is hun voorraad naar ons opsturen en bestellingen ontvangen. De bestellingen van retailers, daar helpt ons platform natuurlijk bij.

Hoeveel merken doen al mee of willen op korte termijn aansluiten? Wat is hiervoor nodig?

In het komende kwartaal verwachten we minimaal honderd merken aan boord te brengen, maar op dag 1 van de lancering kregen we al bijna 100 aanvragen. Als een merk geïnteresseerd is, hoeven ze ons alleen maar te bellen of te mailen. In de meeste gevallen hebben we de oplossing voor een merk in een week draaiend. We zijn nu alle aanvragen aan het verwerken. First come, first serve. Dus de wachtrij neemt toe, maar gelukkig hebben we nog genoeg ruimte.

Ben je als merk geïnteresseerd in onze fulfilment service of wil je graag meer weten? Ga dan naar onze Fulfilment By Orderchamp pagina.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram