“Sinds het begin van onze samenwerking met Orderchamp is de communicatie uitstekend en uiterst vriendelijk. We kijken echt uit naar de komende Digital Fair!”

Handgetekende motieven, een originele en onconventionele stijl en kleurrijke dessins die vreugde uitstralen – dit alles wordt aangeboden door de nieuwe “Happy Together” FS22-collectie. Die heb je misschien al ontdekt in de Artoz-winkel op ons platform, maar Artoz lanceert nog een volledig nieuw productassortiment op Orderchamp – net op tijd voor de Digital Fair die 7 februari van start gaat. Hendrik Hönisch, de Business Development Manager van Artoz, vertelt ons hier alles over in deze blog!

Artoz in het kort

Al 40 jaar zet het Zwitserse bedrijf zich in voor de passie voor papier en voor aanvullende creatieve en cadeau-producten. Met het assortiment kunnen klanten zich in een paar stappen persoonlijk, individueel en emotioneel uitdrukken.

Wat is het verhaal achter Artoz?

 “Wie Artoz van vroeger kent, herinnert zich ongetwijfeld de meterslange papier wanden in de stationery handel – opvallend door de veelheid aan kleuren en ontelbare formaten. Papier is altijd de kern van het merk geweest en heeft ons zeer succesvolle jaren gebracht. Vier jaar geleden nam een nieuw managementteam de leiding van het merk over en ontwikkelde een langetermijnstrategie, met een nieuw design en een bredere productportefeuille.”

Waar komen de ideeën voor de producten vandaan?

“Onze producten moeten altijd een band hebben met papier en met creativiteit. Ze roepen emoties op bij de meest uiteenlopende momenten in het leven van onze klanten. Daarom laten wij ons ook inspireren door trends en invloeden uit de wereld van mode, meubelen en design. Nieuwe kleuren, vormen en materialen bieden ons veel creatieve speelruimte, vooral voor onze creatieve en cadeau-producten. Natuurlijk werken we ook heel seizoensgebonden in briefpapier, dus hebben we twee collecties per jaar voor de lente/zomer en herfst/winter. Tussendoor creëren we een voor retailers met kleine themacollecties.”

Hebben jullie speciale collecties waar jullie ons meer over willen vertellen?

“We proberen in al onze producten een duurzaamheidsthema te verwerken, zoals FSC-gecertificeerde producten, plasticvrije verpakkingen of Made in Europe zoals bij onze Nordiska kantoororganisatie collectie. Vooral bij nieuwe producten wordt steeds vaker bekeken of productie in Europa mogelijk is. Dit geldt ook voor onze nieuwe “Wiesenzauber” collectie – natuurlijke droogbloemen die lang houdbaar zijn. Naast klassieke boeketten heeft de collectie ook potten gevuld met droogbloemen en kleine boeketjes in duurzame kartonnen dozen. Ze zijn perfect als decoratie of als souvenir. Om trouw te blijven aan de creatieve aard van het merk worden alle boeketten geleverd met een stickerset, zodat je nog een persoonlijk tintje kunt toevoegen. Ook creatief werken is mogelijk met onze droogbloemen – prachtige bloemenkransen en 3D-kaarten en afbeeldingen zijn snel gemaakt.”

Wat heeft jou doen besluiten om via Orderchamp te verkopen? 

“Wij komen uit de traditionele retail met een focus op de DACH-regio en met een succesvolle ondersteuning van ervaren collega’s en sales vertegenwoordigers. Het was daarom belangrijk voor ons om de mogelijkheid te hebben onszelf online te ontwikkelen in andere Europese landen, maar ook kanalen zoals concept stores. Orderchamp is hiervoor de perfecte partner voor ons.”

Wat vind je het beste aan het Orderchamp-platform?

“Sinds het begin van onze samenwerking is de communicatie uitstekend en uiterst vriendelijk. De onboarding en het opzetten van de winkel ging zeer eenvoudig. Op vragen of wijzigingsverzoeken krijg je snel, professioneel antwoord en hulp van alle afdelingen. Het analyse gebied geeft ons ook nuttige inzichten over de prestaties van onze winkel. De marketing-afdeling ondersteunt ons ook uitstekend met uitnodigingen voor retailers, het CRM-gebied en diverse verkoopcampagnes. We kijken echt uit naar de komende Digital Fair.”

Wil je je assortiment uitbreiden met creatieve en kleurrijke stationery items van Artoz? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingstermijnen, gratis verzending boven €250,- en lage minimum bestelbedragen. Houd ook hun nieuwe collectie in de gaten tijdens onze Digital Fair die van 7 tot 13 februari plaatsvindt. Meer weten over onze Digital Fair? Klik hier!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram