Ik vind het geweldig hoe Orderchamp mij mogelijkheden geeft om hier te groeien.

Maak kennis met Before 7am, een stijlvolle modemerk gevestigd in Berlijn. Wij hebben het genoegen gehad te spreken met de oprichtster van het bedrijf, Annabel, die interessante feitjes deelt over haar bedrijf. Lees verder om meer te weten te komen over ons prachtige merk!

Hoe ben je op het idee gekomen voor Before 7am?

Ik heb een achtergrond in rechten, maar mode is altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik heb mijn merk eigenlijk al een tijdje geleden gelanceerd, terug in 2016. Ik realiseerde me dat er veel niet-duurzame praktijken waren in de mode-industrie en daar werd ik echt door van mijn stuk gebracht. Dus begon ik met kleine capsule collecties van restmaterialen van high-end designers. Ik maakte jurken, rokken en andere kledingstukken, maar ik realiseerde me al snel dat elke lichaamsvorm zo anders is, wat je beperkt in je creativiteit. Ik ontwierp namelijk naar mijn voorkeuren en dat betekende dat ik bepaalde lichaamstypen zou uitsluiten. Veel mensen hebben al bedenkingen over hun lichaam en dat wilde ik niet nog meer stimuleren. 

Dus besloot ik dingen te maken die veel mensen zouden passen zonder beperkingen wat betreft geslacht, grootte of lichaamsvorm. In het verleden had ik al een kleine kragen collectie gemaakt die heel goed liep – dus in 2019 besloot ik super niche te gaan en mij alleen op kragen te richten. In het begin waren mensen niet zo bekend met kragen, maar toen mijn merk werd genoemd in Vogue kon je zien hoe het een grotere trend in de mode werd. Het is nog steeds super niche, maar het leuke eraan is dat de ruimte die je hebt om te creëren heel smal is en je daardoor veel creatiever kunt zijn.

Waar komt de naam Before 7am vandaan?

Persoonlijke vrijheid, authenticiteit en individualiteit zijn voor mij dingen die ik heel belangrijk vind. Je moet een leven leiden dat authentiek is voor jou, dus Before 7am verwijst naar het moment van de dag waarop de wereld nog slaapt, de zon langzaam opkomt en jij al op bent. De rest is nog rustig – het is alleen de wereld, zonder regels of verwachtingen en je bent vrij om je eigen intenties te bepalen.

Wat onderscheidt jouw merk en de producten?

Het is een product dat iedereen kan dragen in de zin dat het geen bepaalde stijl dicteert. Mijn kragen zijn er in verschillende variaties – sommige zijn heel expressief en andere zijn heel bescheiden, strak of klassiek. Dat is superleuk aan het product. Iedereen kan zijn eigen manier vinden om ermee te spelen. We kennen allemaal de gelegenheden waarbij we ons moeten opdirken, maar misschien is dat niet jouw ding. Met een kraag kun je zelfs een eenvoudige trui makkelijk opdirken. Of misschien ben je super in de mode en wil je een statement maken. 

Ik heb bijvoorbeeld een klant die een advocaat is in de VS en hij houdt ervan om zijn outfits een leuke touch te geven in deze serieuze omgeving. Maar ik heb een heel breed scala aan klanten, waaronder ook stylisten bijvoorbeeld.

Een ander ding is de kwaliteit. Ik gebruik alleen hoogwaardige stoffen uit Italië. Mijn leverancier bestaat al meer dan 100 jaar en besteedt veel zorg aan de kwaliteit. Het katoen is biologisch en elke kraag is gemaakt van natuurlijke vezels en gecertificeerde materialen – van de knopen tot de interface en de hoofdstof. Het is een heel eerlijk product gemaakt door een klein familiebedrijf hier in Europa. 

Nog iets, wat misschien leuk is om te vermelden, is dat ik wat geld teruggeef aan duurzaamheidsprojecten. Ik investeer bijvoorbeeld in herbebossing – een organisatie die “one tree planted” heet. Dit is heel belangrijk voor mij. Ik creëer iets en neem iets weg uit de natuur, dus is het erg belangrijk voor mij om ook iets terug te geven. Nieuwe dingen creëren is niet het meest duurzame wat je kunt doen, maar ik denk dat ik met mijn product ook mensen kan leren om betere keuzes te maken voor wat ze kopen. 

Ik vind dat heel belangrijk en ik zou geen bedrijf kunnen oprichten zonder aan duurzaamheid te denken. Mijn product is niet iets wat je eindeloos koopt. Je hebt er misschien één of twee, maar het kan in principe elke outfit die je al in je garderobe hebt opvrolijken.

Wat is jullie best verkochte product?

De Beech Collar – het is iets langer dan de andere varianten, jaren ’70 stijl, maar niet te expressief. Mensen houden daarvan. Het is niet te opvallend en het gaat met alles. Maar ook de asymmetrische Aspen kraag is super leuk en populair. Het brengt wat detail in je outfit en geeft het een beetje een twist, maar nog steeds een veilige optie. 

Hoe vaak breng je een nieuwe collectie uit?

Ik heb een evergreen collectie met kragen gemaakt van Italiaans katoen van hoge kwaliteit. Deze verandert niet echt. Daarnaast maak ik ongeveer één keer per jaar kleinere speciale collecties die ik niet echt met het oog op de retail maak, maar meer om mijn creativiteit te uiten. Onlangs heb ik een nogal avant-gardistische en conceptuele collectie gemaakt – niet echt vergelijkbaar met de basiscollectie. Voor deze laatste speciale collectie heb ik me laten inspireren door de historische Amsterdamse modetrends uit de 17de eeuw en door de hedendaagse casual stijl van de stad met veel denim en strakke looks. Ik raakte geïnspireerd tijdens een wandeling door de stad en gebruikte het Rijkmuseum als online archief om meer te ontdekken over historische modetrends. Van daaruit werd het echt een creatief proces. Ze worden op bestelling hier in Amsterdam gemaakt, maar ze zijn op dit moment nog niet echt een retail product.

Wat heeft je doen besluiten om via Orderchamp te gaan verkopen? 

Wholesale is leuk. Ik ben vooral geïnteresseerd in conceptstores of boetieks. Mensen gaan daarheen om iets unieks te vinden en het is geen fast fashion of main street. En ik vind het moeilijk om ze zelf te bereiken. Ik heb het in het begin geprobeerd, maar ik ben erachter gekomen dat een platform als Orderchamp gewoon het beste werkt. Hier ontmoet je retailers die echt bij je willen kopen en die openstaan voor nieuwe merken. Je vindt ook nieuwe doelgroepen die je niet zou vinden tenzij je een enorm marketingbudget hebt. Bovendien heb je een zeer veilige omgeving. Mijn klanten hoeven zich geen zorgen meer te maken over betalingstermijnen en ik als merk hoef over veel dingen niet meer na te denken. Het is dus heel logisch om je aan te sluiten bij een platform als Orderchamp.

Wat bevalt je het meest aan het Orderchamp-platform?

Ik ben op andere platforms geweest, maar ik vind het geweldig hoe jullie me mogelijkheden geven om hier te groeien en jullie staan altijd open voor suggesties. Het is supergaaf hoe makkelijk we kunnen samenwerken en nieuwe manieren kunnen verkennen om het merk te pushen. Veel platforms beginnen met een welkomst bon en goede voorwaarden. Dit is vrij gelijkaardig voor de meeste vergelijkbare websites, maar deze persoonlijke touch en het proberen om dingen te laten werken maakt het gewoon super cool om met Orderchamp te werken.

Heb je nog tips voor collega-makers?

Zeker. De basiscollectie die ik heb is niet de meest creatieve collectie mogelijk, maar het helpt me echt om een basislijn te genereren van waaruit ik iets creatievers en expressiever kan maken. En ik denk dat dat belangrijk is. Maak een basiscollectie met goede marges voor retail en eCommerce – een soort bulletproof product – en ga van daaruit verder met iets creatievers.

Wil je jouw assortiment uitbreiden met deze klassieke en stijlvolle kragen? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingstermijnen, gratis verzending boven €250,- en lage minimum bestelbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram