“Orderchamp stelt ons in staat om nieuwe doelgroepen en markten te bereiken en we zijn verheugd om op dit platform te staan waar retailers ons zeer trouw zijn.”

Maak kennis met ons Franse merk Waekura, gevestigd in Parijs en die vijf jaar geleden was opgericht door Mélissa Artis. Dit familiebedrijf, dat hoogwaardige maar betaalbare vergulde juwelen aanbiedt, geeft echt om het opbouwen van relaties met zijn klanten en partners. Benieuwd naar dit prachtige merk? Je kunt er alles over lezen in ons interview met Mélissa en Coline!

Hoe is jullie merk Waekura tot stand gekomen? Wat is het verhaal erachter?

Mélissa

“Het begon allemaal toen ik een student was. In het begin kocht en verkocht ik fantasiejuwelen, gewoon voor de lol en als hobby. En naarmate de tijd verstreek, begon het goed te werken. Ik verkocht juwelen aan mijn vriendinnen, daarna vrienden van vrienden, alles ging heel snel. Om te beginnen deed ik kerstmarkten en ik trainde mezelf in het maken van een website en we deden alles zelf. Toen besefte ik dat de juwelen, omdat het om koop/verkoop en fantasie ging, niet noodzakelijk waterdicht waren en soms zwart konden worden. Toen ontmoette ik de juiste persoon in een juweliers werkplaats die mij leerde hoe alles werkte; hoe je messing maakt en de vergulding die nu nog steeds wordt gebruikt. Ik wilde me gaan toeleggen op vergulde juwelen, met als leidmotief het maken van kwaliteitsjuwelen tegen een betaalbare prijs. En dat is waar ons merk Waekura begon.

Tijdens mijn tussenjaar was ik met mijn partner, Philip. We werden zakenpartners en zitten allebei nu nog steeds in het vak. Mijn moeder maakte ook deel uit van het project, dus met z’n drieën gingen we naar kerstmarkten, verkleedwinkels in de zomer, en alles wat we maar konden vinden. Toen ik klaar was met mijn studie, hebben Philip en ik geprobeerd om Waekura voltijds op te starten en we zijn nu al vijf jaar partners en we ontwikkelen het merk.

Waekura is een familiebedrijf; zelfs bij de aanwerving werkt mijn zus met ons en de werknemers zijn meer vrienden dan werknemers. We zorgen ervoor dat iedereen goed met elkaar overweg kan. We zijn heel hecht met elkaar en het is geweldig om dit familiegevoel te behouden. Hetzelfde geldt voor de klanten; we proberen hen écht bij het merk te betrekken. Velen van hen kennen ons en volgen ons al sinds het begin. Degenen die we hebben ontmoet in de verkleedwinkel of op de kerstmarkten, en tenslotte hebben wij het merk met hen opgebouwd.

Kun je ons meer vertellen over het merk en de producten? 

Mélissa

“Wat wij sinds het begin bij Waekura hebben gedaan is echt het beste aanbieden tegen een betaalbare prijs. Wij maken alleen vergulde juwelen van messing; we voegen 3 micron goud plating toe aan een messing basis, wat betekent dat we er verschillende lagen goud overheen doen zodat het lang meegaat. Dankzij een speciale afwerking met onze leveranciers en eigen aan ons merk, zijn onze juwelen écht waterbestendig en zijn er geen allergieën. 

Ik ontwerp het messing en stuur het naar de ateliers en het wordt dan gemaakt in Frankrijk, Thailand en Spanje volgens de vakkennis van de ateliers. Wij hebben het label “made in France”, maar wij willen elke partner in de kijker zetten omdat wij trots zijn op wat zij doen.  Onze ateliers zijn BSCI- en ISO-gecertificeerd, en we hebben heel wat certificeringen die betekenen dat we aandacht besteden aan ecologie maar ook aan het menselijke aspect. Want zelfs in de workshops is het heel belangrijk voor ons om onze waarden te respecteren en te behouden. Wij hebben reeds Franse en buitenlandse werkplaatsen geweigerd, met name in China waar deze normen niet worden nageleefd. De beplating wordt 100% gemaakt in een klein familie atelier gevestigd in Parijs, 20 minuten bij ons atelier vandaan. Zij doen zowel het vergulden en de afwerking van de juwelen.               

We proberen ook onze ecologische voetafdruk te verkleinen, dus onze verpakkingen zijn 100% gerecycleerd. We hebben een FSC-label en we hebben net een nieuwe categorie uitgebracht met gerecycled messing. Het is onze Thaise werkplaats die een manier vond om onverkocht koper terug te winnen en te recycleren om nieuwe juwelen te maken. Zij zijn een van de weinige werkplaatsen die dit doen en daarom zijn wij er trots op met Azië samen te werken. Zij zijn erg sterk.”

Wat zijn de meest trendy producten in jullie assortiment?

Mélissa

“Wat de bestsellers betreft, hebben we dit jaar piercings en bedels gelanceerd die het erg goed doen omdat ze klein geprijsd zijn. Klanten kopen er namelijk graag meerdere om ze te verzamelen. Er bestaan ook earcuffs (namaak piercings) die soms praktischer zijn en een goed alternatief vormen omdat je ze gewoon aan het oor hoeft te schuiven. Tenslotte, alles wat klein is en wat je makkelijk kunt vergaren, is een hit!” 

Wat maakt jullie merk uniek?

Mélissa

“Wat ons anders maakt is dat we echt geven om wat we verkopen, hoe we produceren en hoe we onze klantenservice regelen. Dat zijn de waarden die wij achter Waekura stellen en die wij willen behouden zolang wij evolueren. In de eerste plaats geven wij echt om de klant. Dat is niet zomaar een marketingzin, maar een realiteit en onze prioriteit. Wij reageren altijd zo snel mogelijk, ongeacht de datum en het tijdstip. Wij zullen op alles reageren en wat de dienst na verkoop betreft, zorgen wij ervoor dat zij altijd écht tevreden zijn. In B2B bieden wij onze klanten regelmatig geschenken aan voor hun eerste bestellingen en communiceren wij met hen via onze sociale netwerken. Het is echt belangrijk dat zij partners zijn en niet alleen klanten, zowel B2B als B2C.” 

Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Mélissa

“Ik spendeer mijn leven op Pinterest, maar mijn inspiratie komt ook van muziek en mijn reizen. Deze zomer was ik bijvoorbeeld erg geïnspireerd door mijn reis in Spanje en besloot daarom de hele zomercollectie rond Spanje te ontwikkelen. Iets wat mij ook veel inspireert is de klassiekers opnieuw te bekijken en ze te moderniseren. Ik ga uit van dingen die al bestaan, moderniseer ze en probeer er onze fijne toets aan toe te voegen. Al onze juwelen zijn heel fijn en ik pas ze graag toe op elk model.”

Wat is jullie ervaring in B2B-verkoop? Hoe heeft Orderchamp jullie B2B-markt verandert? 

Coline (Retail Manager) & Chloé

Coline

“We zijn iets meer dan een jaar geleden met B2B begonnen en we hebben een eigen distributeurs bestand. Wij hebben altijd zelf aan prospectie gedaan maar dat heeft natuurlijk zijn beperkingen, zoals tijd en het bereiken van markten buiten Frankrijk. 

Orderchamp heeft ons veel geholpen op deze punten en we zijn blij met onze aanwezigheid op de website. Orderchamp heeft onze expansie versneld in landen die voordien moeilijk bereikbaar waren voor ons. Onze zichtbaarheid in deze landen is aanzienlijk toegenomen en wij zijn nu in staat nieuwe doelstellingen te bereiken.”

Wat bevalt jullie aan het gebruik van Orderchamp als B2B-kanaal? 

Coline

“De centralisatie van de bestellingen en het gebruiksgemak van het platform is een groot pluspunt. Dankzij de subsidies van Orderchamp kunnen wij ook deelnemen aan grote commerciële operaties ten voordele van onze prospects en huidige distributeurs. Orderchamp geeft ons ook gemoedsrust (met betalingsgarantie, facturering, enz.) zodat wij ons op de hoofdzaken kunnen concentreren en per bestelling een aanzienlijke hoeveelheid tijd kunnen besparen. Als gevolg daarvan nemen onze order volumes aanzienlijk toe.

Over het algemeen stelt Orderchamp ons in staat om nieuwe doelgroepen en markten te bereiken en we zijn verheugd om op dit platform te staan waar retailers ons zeer trouw zijn.”

Wat voor retailers kopen meestal bij jullie in via Orderchamp? 

Coline

“Naast Frankrijk heeft Orderchamp ons in staat gesteld een sterke aanwezigheid op te bouwen in Nederland, Duitsland en Ierland, landen die we voordien niet hadden. Onze Orderchamp-retailers zijn natuurlijk vooral juweliers, maar ook concept stores, woonwinkels en kappers. Deze verscheidenheid aan partners is deels te danken aan de minimum bestelhoeveelheid die wij op Orderchamp bewust hebben verlaagd.”

Wat zijn de volgende projecten voor Waekura?

Mélissa

“Na een soms gecompliceerd jaar met de gezondheidscrisis willen we ons in 2022 verder ontwikkelen in Europa en wereldwijd. Aangezien B2B voor ons erg nieuw is, willen wij het nog verder ontwikkelen. De oprichting van een fysieke winkel zou ook een van onze doelstellingen voor het nieuwe jaar zijn. Momenteel zijn wij inderdaad alleen aanwezig in de Bon Marché in Parijs, maar het doel zou zijn om een eigen Waekura-vestiging op te bouwen en zo ons universum te delen en buiten de website te brengen.”

Wil jij je assortiment graag uitbreiden met vergulde en verfijnde juwelen van Waekura? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum bestelbedragen.

Nuttige tip voor merken: Je kunt jouw Shopify webshop koppelen aan jouw Orderchamp account. Lees hier hoe je jouw Shopify webshop kunt koppelen!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram