“We hebben zeker gemerkt hoe behulpzaam Orderchamp is voor het verkrijgen van zichtbaarheid in heel Europa. Het feit dat we meer naar Nederland en Engeland verzenden sinds we op het platform zitten is duidelijk merkbaar.”

Ontmoet Anna van ons prachtige merk DAILYSOCKS en kom alles te weten over hun verhaal en wat hun beste aanbevelingen zijn in deze blog!

1. Hoe is het idee voor DAILYSOCKS onstaan? En hoe is de samenwerking tussen jou en je tante tot stand gekomen?

“Mijn tante, Marlene, is iets meer dan 35 jaar geleden naar Portugal geëmigreerd en heeft daar haar eigen sokken handelsbureau opgezet. Je zou dus kunnen zeggen dat we al heel lang in de sokken business zitten. Wij komen ook allebei uit Münsterland, waar de textielindustrie zeer sterk is. Ongeveer 30 jaar geleden kwamen er veel grote textieldiscounters uit dit gebied, en Marlene kon toen al goede zakenrelaties met hen opbouwen.

Uiteindelijk zijn we 9 jaar geleden gaan samenwerken en toen al was ik zeer geïnteresseerd in de branche, maar ik had het gevoel dat er een gebrek was aan hart en ziel. Dat kwam omdat we een persoonlijke band misten met de sokken die we in Portugal hadden geproduceerd en aan Duitse klanten verkochten. We zijn altijd erg modebewust geweest, dus het idee om meer extravagante en ongewone sokken te maken met glitters, geperforeerde patronen en afwerkingen was nooit ver uit onze gedachten. Onder het genot van een glas Portugese wijn, kwamen we uiteindelijk op de vraag of er een markt zou kunnen zijn voor sokken als mode-accessoire. Echter, niet in de vorm van opzichtige, kleurrijke sokken, maar als prettige sokken met verfijningen van hoge kwaliteit. En zo werd het idee voor DAILYSOCKS geboren!”

2. Wat maakt jullie als merk echt bijzonder?

“Wat ons bijzonder maakt, is denk ik het mode aspect. Ik merk altijd dat onze klanten het erg leuk vinden dat het een product van vrouwen voor vrouwen is. Dat zie je natuurlijk ook terug in ons dagelijks werk. We vragen onszelf namelijk altijd af ‘Wat spreekt ons aan en wat zouden we zelf dragen?’ 

Om die reden doen we zelf storechecks en nemen we trend-trips, het liefst naar Londen. Daar doen we inspiratie op en informeren we ons over alle nieuwe kleurtrends en must-have textielen, die we vervolgens met verschillende garens implementeren in onze ontwerpen. 

Daarnaast is het idee van duurzaamheid erg belangrijk voor ons, want ‘proudly produced in Portugal’ is een van onze handelsmerken. Wij vinden het belangrijk om te weten waar de sokken die je elke dag draagt vandaan komen en dat ze met liefde worden gemaakt in kleine tot middelgrote fabrieken, en geen massaproductie producten zijn. Ik geloof dat je met elke aankoop beslist in welke wereld je wilt leven. Dat wil zeggen, je kunt goedkopere sokken van niet al te hoge kwaliteit kopen, maar je steunt wel enorme massa productiebedrijven die lokale familiebedrijven steeds meer verdringen.

Sock Amanda

3. Wat is er zo uniek aan jullie productverpakkingen? En op welke producten ben je het meeste trots?

“In samenwerking met het St. Antoniushuis in Schöppingen worden al onze producten individueel met de hand verpakt door mensen met een handicap.

Elke bestelling heeft ook een handgeschreven ansichtkaart met een persoonlijke boodschap van ons erin en onze sokken, verpakt in zijden perkament, zijn aangenaam geparfumeerd.

Al met al is niet alleen de aandacht voor detail erg belangrijk voor ons, omdat we weten dat onze klanten dat waarderen. Wij werken ook op een grondstof-zuinige manier, omdat wij alleen produceren wat wij denken ook daadwerkelijk te kunnen verkopen, om overproductie te voorkomen.

Eén ding dat sinds onze oprichting naar voren is gekomen, is dat onze sok Sarah echt de sok lijkt te zijn die ons onderscheidt van andere merken en nu heel erg het gezicht van ons merk is. 

We zijn er ook trots op dat we in staat zijn om nieuwe trends op relatief korte termijn te spotten en snel te implementeren. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze Hula Hoop sokken, want hoelahoep is een echte sporttrend geworden en wij zijn erin geslaagd om de enige in de markt te zijn met deze sokken.”

4. Hoe hebben jullie Orderchamp ontdekt? En hoe zijn jullie ervaringen?

“We zijn eigenlijk benaderd door Orderchamp. Zij hebben ons kennis laten maken met het concept, wat ons direct erg aansprak. Het leek ons een mooie kans om met name de Nederlandse markt dichter te benaderen en daar veel nieuwe klanten te winnen. 

We zijn er nu ruim 1,5 jaar bij betrokken en hebben steeds goede ervaringen gehad. We houden van het geven en nemen en het team ondersteunt ons zeer goed. Daarnaast benadrukt Daniela, die onze operations verzorgt, ook keer op keer hoe gebruiksvriendelijk het platform is en hoe geweldig het facturatiesysteem werkt, dus we weten dat we op Orderchamp kunnen vertrouwen.”

5. Is jullie B2B-business gegroeid sinds jullie bij Orderchamp zijn? Hebben jullie retailers uitgenodigd?

“Hoewel het moeilijk is om de afgelopen 1,5 jaar als referentie te gebruiken, hebben we zeker gemerkt hoe nuttig het platform is voor het verkrijgen van zichtbaarheid in heel Europa. Maar, het feit dat we meer naar Nederland en Engeland verzenden via Orderchamp is duidelijk merkbaar. Sinds ongeveer 2 jaar, waarvan we al meer dan 1,5 jaar op Orderchamp zitten, zijn onze internationale orders gestegen tot 10%-15%. 

Onze klantenkring op Orderchamp is zeer divers maar bestaat voornamelijk uit kleine boetieks die op zoek zijn naar unieke accessoires en concept stores die bijzondere cadeaus willen aanbieden.

Daarom houden we altijd een kleine lijst bij van potentiële klanten, zoals leuke boetiekjes of concept stores waar DAILYSOCKS goed bij zou passen. We hebben deze potentiële klanten en veel bestaande klanten uitgenodigd op Orderchamp om ze ofwel als klant te winnen of te reactiveren – en dat werkt heel goed.”

6. Wat zou je andere merken aanraden in hun interactie en aanwezigheid met klanten?

“Het is belangrijk om te onthouden dat alles geven en nemen is. Het is belangrijk om te netwerken en diepgaande gesprekken te voeren over hoe je elkaar kunt pushen en helpen. Ook extra evenementen zijn zeer aan te bevelen. Bijvoorbeeld, in een poging om onze klanten op een nieuw niveau te betrekken, zijn we een samenwerking aangegaan met een boetiek om een Yoga & Wijn evenement te organiseren. Tijdens een yogales werden er drie verschillende wijnen geproefd en kregen de deelnemers DAILYSOCKS yoga sokken als cadeau. 

Maar het zijn niet alleen dit soort evenementen die je dichter bij je klanten brengen. Goodwill is ook een heel belangrijk onderwerp, want juist in moeilijke tijden moet je je klanten halverwege tegemoet komen. Bijvoorbeeld door niet altijd aan te dringen op minimum bestelwaarden. Want als je eerlijk bent tegenover de klant, dan zal die dat ook zijn.”

Wil je jouw assortiment uitbreiden met bijzondere en modieuze sokken? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum bestelbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram