We hebben nieuwe relaties opgebouwd en hebben bestellingen gehad van retailers uit heel Europa.

Maak kennis met ons merk Wigiwama, een prijswinnend merk uit Letland, opgericht in 2016 door Anastasia Hotulova. Wigiwama is een geweldige manier om de fantasie en kindertijd te beleven met kinderen terwijl je omringd wordt door kwalitatieve en stijlvolle producten. Benieuwd naar meer over de geschiedenis en creatieve reis van Wigiwama? Je kunt er alles over lezen in ons interview met Anastasia en Victoria!

Hoe is Wigiwama ontstaan? Wat is het verhaal erachter?

Anastasia

“Het begon allemaal met de zoektocht naar de perfecte tipi voor het verjaardagsfeestje van mijn dochter. We realiseerden ons dat er geen enkele op de markt was die aan onze criteria voldeed. We hebben toen besloten om onze eigen tipi te maken, waarin we samen brachten wat we zochten, zoals natuurlijke materialen, een hoge kwaliteit, een modern design en kleuren die in elke kamer van het huis zouden passen. Wigiwama was geboren.”

Kun je ons meer vertellen over het merk en de producten?

Anastasia

“Wigiwama’s stijl kan worden gedefinieerd als eenvoudig en minimalistisch, maar met een speelse en kleurrijke touch. We proberen te balanceren tussen deze verschillende richtingen. We ontwerpen en vervaardigen producten met veel aandacht voor detail en de materialen.

Aanvankelijk concentreerden wij ons op het maken van tipi’s voor kinderen en nu is ons productassortiment uitgebreid tot een indrukwekkende verscheidenheid aan verschillende goederen voor kinderkamers. Je vindt er ook luifels, zitjes, speelmatten, kamer & kinderkamer decor, opslag en nog veel meer artikelen voor jouw kleintjes.”

Wat zijn de waarden van jullie merk en producten?

Luifeldoos met een masker van een wasbeer

Anastasia 

“Bij Wigiwama delen we meerdere waarden, maar we hebben vooral een streven naar duurzaamheid. Wigiwama werkt alleen met natuurlijke materialen, zowel hypoallergeen als biologisch gecertificeerd. We doen ons best om onze impact op het milieu te minimaliseren door groen te gaan en plastic-vrije verpakkingen te gebruiken.

Zo kunnen onze verpakkingen niet alleen gerecycled worden, maar kunnen ze ook gebruikt worden door kinderen om mee te spelen. Er zijn maskers en hoeden op de dozen gedrukt die perfect zijn voor een leuke DIY om met je kinderen te maken.”

Waar doen jullie inspiratie op? 

Anastasia

“Mijn kind inspireert me veel, maar inspiratie kun je bijna overal vinden, of het nu in de natuur is, mensen om je heen of gebeurtenissen in het dagelijks leven. Onze belangrijkste inspiratiebron is het maken van mooie producten die geschikt zijn voor elke kamer in huis en voor het dagelijks leven.” 

Kunnen jullie meer vertellen over het creatieve proces en de productie bij Wigiwama? 

Victoria

“Eerst komt de inspiratie, dan wordt het idee geboren. De schets wordt getekend of het patroon wordt ontworpen. 

Dan begint het zoeken en onderzoeken van het materiaal. We hebben ook een kwaliteitscontrole van de materialen en de technologie van het product. We bespreken de productiemogelijkheden voordat we de productie van de eerste voorbeelden starten. Na kritiek, nog een evaluatie en herbewerking van het product, is ons nieuwe product geboren.

We willen graag benadrukken dat we onze eigen fabriek en productiefaciliteiten hier in Letland hebben. Dus we beheren alle processen achter de productie, vanaf het prille begin van het product tot de uiteindelijke bestemming naar de klant. 

De algemene ontwerp focus ligt op het creëren van speelse interieurproducten met gebruik van duurzame materiaalkwaliteit en doordachte productie met respect voor toekomstige generaties.”

Is jullie B2B verkoop gegroeid sinds jullie via Orderchamp zijn gaan verkopen?

Victoria

“Wigiwama is pas een paar maanden geleden begonnen met verkopen via Orderchamp, tegen het einde van september, maar we hebben al verschillende nieuwe partners gevonden via het platform. We hebben nieuwe relaties opgebouwd en hebben bestellingen gehad van retailers uit heel Europa. Ons doel is nu om nieuwe markten te bereiken via Orderchamp.”

Wat vinden jullie leuk aan het gebruik van Orderchamp als jullie B2B-kanaal? 

Victoria – Sales & Business Development Manager

“We vinden het geweldig om weer een ander kanaal te hebben om ons in te presenteren. We vinden dat Orderchamp een geweldig marketingteam heeft en ons merk goed vertegenwoordigt.

Er zijn veel kleinere concept stores, die op zoek zijn naar unieke stukken voor hun offline winkels en het is leuk om door hen ontdekt te worden. Op Orderchamp zijn onze belangrijkste retailers zeker concept stores.”

Heb je nog tips voor collega-makers?

Victoria

“Wees niet bang om nieuwe verkoopkanalen uit te proberen voor je merk en werk natuurlijk naar het leveren van een goede service toe.”

Heb je dit jaar een prestatie geleverd die je graag wilt delen? 

Victoria

“Onze grootste prestatie dit jaar is het winnen van twee Junior Design Awards geweest, als ‘Beste kinder interieurmerk’. We wonnen de Silver best interior product design (accessoire) met onze Bunny Bean Bag: ‘Zo’n prachtig middelpunt voor elke kinderruimte en zo geweldig dat het is gemaakt met zorg voor het milieu.’ – Eleonore Crompton, bijdragende redacteur, Junior. Onze Bunny Beanbags zijn handgemaakt met OEKO-TEX gecertificeerd fluweel en gevuld met milieuvriendelijke EPS-parels van levensmiddelenkwaliteit. Een prachtige aanwinst voor elke kinderkamer.” 

“We kunnen niet wachten om nog meer speelse en stijlvolle decoratie voor kinderen te creëren. Wigiwama heeft veel toekomstplannen voor nieuwe collecties en producten. Stay tuned!”

Wil je jouw assortiment uitbreiden met speelse en stijlvolle decoratie voor kinderen? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden, zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven €250 en lage minimum bestelbedragen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram