“Het gebruik van Orderchamp is een geweldige kans om onze producten onder de aandacht te brengen en onze naamsbekendheid te vergroten.”

Maak kennis met ons nieuwe merk OCULT, een boetiek studio gevestigd in Letland, die handgemaakte lederwaren en accessoires voor dagelijks gebruik aanbiedt met een minimalistisch design en een toegankelijke prijsklasse. We hadden het genoegen om mede-oprichter Aleksandr Karevs te ontmoeten en zijn verhaal te horen. Lees verder om meer te weten te komen over dit prachtige merk!

Waar heb je het idee voor OCULT gekregen? Hoe zijn jullie van vreemden naar zakenpartners gegaan?

“Terug in 2017 kocht ik een nieuwe Macbook voor mezelf en ik was op zoek naar een leren hoes met minimalistisch design dat mijn Macbook zou beschermen maar er ook goed uit zou zien. Ik vond een paar opties, maar ze waren nogal duur en alle andere hoesjes hadden onnodige componenten aan het ontwerp of waren te kleurrijk. Dus vroeg ik een paar vrienden of ze iemand kenden die op maat gemaakte hoesjes aanbood. Een vriend raadde me aan contact op te nemen met Sergei, die een leerwerkplaats had in dezelfde stad. Dus zo gezegd, zo gedaan! Ik vertelde hem wat voor soort hoes ik wilde en maakte wat schetsen op papier en hij maakte een proefontwerp in Adobe Illustrator en het zag er geweldig uit! Dus maakte hij een Macbook hoes voor me, die ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik. 

Een paar jaar later had ik een andere hoes nodig voor mijn vrouw en ik dacht meteen aan Sergei en benaderde hem opnieuw. Toen kwam ook het idee om met hem samen te werken omdat ik zo geïntrigeerd was door zijn ontwerpen. Ik wilde echt dat zijn werk gezien zou worden en zijn merk helpen groeien aangezien hij al een gevestigd merk was, alleen met een ander logo en een andere stijl. Als Marketing Director heb ik de vaardigheden met betrekking tot (digitale) marketing, het opzetten van advertentiecampagnes op Facebook of Google, enzovoort. Daarom stelde ik hem voor om onze krachten te bundelen en onze vaardigheden te combineren; hij creëert unieke, eenvoudige, betaalbare en tijdloze lederwaren en ik gebruik mijn marketingvaardigheden om de wereld kennis te laten maken met Sergei’s werk.”

Kun je ons meer vertellen over jouw producten? Dragen ze waarden als handgemaakt of eco-vriendelijk?

“Alle producten worden met de hand gemaakt door Sergei. Bij het maken van een portemonnee, bijvoorbeeld, gebruikt hij een machine met speciale metalen vormen, plaatst deze op het leer om de vorm van het item te drukken, en werkt het product dan met de hand af. Wij kopen al ons leer in van Dani, een ecologische fabrikant uit Italië. Zij leggen veel nadruk op duurzaamheid, wat voor ons ook een heel erg belangrijke factor is. Wij willen geen producten van goedkope materialen, maar producten van hoge kwaliteit die ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Onze producten zijn eerlijk geprijsd, tijdloos, functioneel, eenvoudig en zullen je vele jaren trouw van dienst zijn.

Onze collectie bestaat uit artikelen zoals portemonnees, toilettassen, kaarthouders, hoesjes, sleutelhangers en andere accessoires voor dagelijks gebruik. Al onze producten hebben een minimalistisch ontwerp bedoeld voor zowel mannen als vrouwen en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, grijs en bruin. Op termijn willen we onze collectie uitbreiden met items als rugzakken, reistassen en in meerdere kleuren uitbrengen.”

Wat zijn jullie best selling items?

“Op dit moment is ons best verkochte item de key organizer, waar je tot vier platte sleutels in kwijt kunt en die gemakkelijk, en geruisloos, in je broekzak past.”

Hoe heb je Orderchamp gevonden? En wat heeft je uiteindelijk doen besluiten om op Orderchamp te gaan verkopen?

“Een hele goede vriendin van mij, die haar eigen merk heeft genaamd Wigiwama dat tipi’s en andere interieurartikelen voor kinderen aanbiedt, raadde mij Orderchamp aan.  

Onze collectie groeide, maar we verkochten niet zo veel. Desondanks zijn Sergei en ik in deze onderneming blijven geloven en dus bleven we doorgaan; we zochten naar verschillende oplossingen waar we mogelijk extra verkoop konden krijgen. Mijn vriendin deed het erg goed met haar merk Wigiwama en dus vroeg ik haar welke extra platforms ze gebruikte om meer B2B-verkopen te krijgen. Ze noemde Orderchamp, dus besloot ik om ook op dit platform te verkopen.

Ik had eerst een ander platform overwogen, maar die hadden nogal een vreemde prijsstrategie. Orderchamp is precies het tegenovergestelde; er zijn geen instap- of maandelijkse kosten, maar je betaalt alleen commissie wanneer je een verkoop doet, wat logisch is. Dit is geweldig voor een klein merk als zoals ons, omdat het ons veel flexibiliteit geeft.”

Wat vind je leuk aan Orderchamp?

“Ik hou echt van het design van het platform, omdat het een minimale stijl heeft als het gaat om de functies. Het is een mooi platform en makkelijk te begrijpen. Ik ben ook erg te spreken over de inhoud van de blogs; ik heb een aantal posts bekeken en alles ziet er erg netjes uit. We gebruiken ook Shopify en Orderchamp is vrij vergelijkbaar met betrekking tot de gebruikerservaring en gebruikersinterface. Toen ik me bijvoorbeeld net had aangemeld op Orderchamp, begreep ik meteen waar ik heen moest en waar ik moest klikken, dat is top!”

Hoe denk je dat ons platform jou zal helpen?

“Het zou echt geweldig zijn om meer sales te krijgen op het gebied van B2B, want op dit moment werken we met slechts één lokale retailer uit Letland en ik weet dat er in heel Europa zoveel verschillende conceptstores zijn. Vooral in Amsterdam, zoals ik me kan herinneren van toen ik daar was; op elke hoek kon ik een mooie kleine winkel vinden die echt geweldige producten verkocht. Dus ik denk echt dat het een geweldige kans is om onze producten onder de aandacht te brengen en onze naamsbekendheid te vergroten.

Wil je jouw assortiment uitbreiden met minimalistische en handgemaakte lederwaren van OCULT? Shop ze hier en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimum bestelbedragen.

Handige tip voor merken: Je kunt je Shopify webshop linken aan je Orderchamp account. Lees hier hoe je dat kunt doen!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram