Het is bijna zover! Van 25 tot 29 november organiseren wij de derde editie van ons Black Friday for Wholesale event. Dit is het perfecte moment om als merk jouw eindejaarsverkoop een boost te geven en om niet met je voorraad te blijven zitten. Lees verder om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het aankomende event.

Wat houdt Black Friday in voor mij als merk?

Tijdens Black Friday for Wholesale versterken wij de onafhankelijke retail community. Onze retailers kunnen hun marges verhogen, terwijl onze merken de rest van hun voorraad kunnen verkopen vóór het einde van het seizoen; zo kan onze wholesale community het inkoopseizoen groots afsluiten.

Als merk is dit dus de perfecte gelegenheid om jouw eindejaarsverkoop te stimuleren en je restvoorraad te verkopen. Wij financieren de eerste 5% bestelkorting op al jouw producten en retailers die jij uitnodigt kunnen profiteren van extra promoties.  Dat is nog eens het jaar goed eindigen!

Hoe kan ik me het beste voorbereiden voor dit evenement?

  1. Zorg ervoor dat je voorraad up to date is

Neem een kijkje in je inventaris en upload je meest recente voorraad indien nodig. Zo voorkom je bijvoorbeeld annuleringen door onvoldoende voorraad. Mocht je een integratie hebben ingesteld, zorg er dan ook voor dat deze goed werkt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

  1. Verhoog je bestelkorting en krijg meer zichtbaarheid

Naast de door ons gefinancierde 5% bestelkorting, heb je de mogelijkheid om jouw volume booster te verhogen tot 10-25%+. Op deze manier kom je op onze Black Friday for Wholesale pagina te staan en verhoog je je zichtbaarheid tijdens het evenement. Meer zichtbaarheid kan zorgen voor meer verkoop! Om een hogere bestelkorting in te stellen, ga je naar de Black Friday sectie links in het menu van jouw backoffice. Daarnaast kun je jouw deelname delen op jouw website of social media kanalen met deze banner en een link naar jouw Orderchamp storefront. 

  1. Nodig je retailers uit en geef hen tot wel €250 shoptegoed!

Elke nieuwe retailer die je uitnodigt ontvangt €150 shoptegoed wanneer zij zich aanmelden op Orderchamp. Zij kunnen nog eens extra €100 korting ontvangen op hun eerste bestelling tijdens Black Friday for Wholesale. Door retailers uit te nodigen geef je ook je ranking een boost op ons platform.

Zorg voor de beste winkelervaring voor jouw retailers

Het is belangrijk om de bestellingen zo vlot mogelijk te verwerken, zodat onze retailers genoeg tijd hebben om de producten te verkopen vóór de feestdagen. Daarom raden wij onze merken aan om bestellingen te bevestigen en te reageren op retailers binnen 24 uur en de bestelling te verzenden binnen 48 uur. Bekijk je verzend instellingen en update je verzendtijd, om de juiste tijd aan te geven die nodig is om je bestellingen te verzenden. 

Gebruik een betrouwbare vervoerder of kies een van onze vervoerders door “Verzending door Orderchamp” te selecteren. Mocht er toch een vertraging zijn bij het verzenden van de bestelling, probeer je retailer dan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen via het berichtensysteem in de backoffice. 

Denk er ook aan om de producten te tellen voor verzending, om er zeker van te zijn dat er geen producten ontbreken. Zorg er ook voor dat ze veilig verpakt zijn om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Zo zorg je voor de beste winkelervaring voor jouw retailers en kunnen we het inkoopseizoen groots af!

Wil je meer weten over ons Black Friday for Wholesale event? Neem een kijkje op onze speciale Black Friday pagina of bekijk onze help center artikel.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram