“Orderchamp is ontzettend goed gestructureerd en je kunt zoeken in verschillende categorieën waardoor je urenlang kunt kijken naar nieuwe merken”

Maak kennis met Lara, de eigenaresse van No. 29 Conceptstore, een leuke Duitse conceptstore in Brüggen, vlak bij de Nederlandse grens. Met een hartverwarmende collectie van alles wat een huis tot je thuis maakt, en dat je elke dag opnieuw kan inspireren, creëerde ze een winkel die de eenvoud van winkelen combineert met een ervaring die je geïnspireerd achterlaat. Als je meer wilt weten over deze winkel, kun je er alles over te weten komen in onze nieuwste blog!

1. Hoe kwam je op het idee voor No. 29 Conceptstore?

“Het idee van een eigen conceptstore zat eigenlijk al jaren in mijn achterhoofd. Ik ben verschillende keren begonnen met het schrijven van een businessplan en kreeg ideeën over verschillende manieren om het uit te voeren, maar om eerlijk te zijn durfde ik deze stap nooit te zetten. Toen kwam Corona; eind 2020 werd ik ontslagen vanwege COVID-19. Ik heb textielmanagement gestudeerd en na mijn studie heb ik in de buitendienst gewerkt voor een bekend merk in de functionele textielindustrie. Na het opzeggen van deze baan vroeg ik me natuurlijk steeds meer af hoe ik mijn toekomst voor me zag en wat ik de rest van mijn leven beroepsmatig zou willen doen. Het resultaat was dat ik besefte dat ik graag iets voor mezelf wilde doen. Daarom heb ik mij in de eerste helft van dit jaar, 2021, steeds meer verdiept in het zelfstandig ondernemerschap. Vervolgens opende ik op 14 augustus, de deuren van No. 29 Conceptstore. Nu zit ik ruim 6 weken in mijn eigen conceptstore en ik heb helemaal niet het gevoel dat het een inspanning is, want het is mijn passie en het gaat me makkelijk af, ook al zitten er veel meer werkuren in dan in mijn vorige banen.”

2. Welke producten kun je vinden in je conceptstore? Wat maakt No. 29 Conceptstore zo uniek?

“In feite bied ik zes hoofd productcategorieën aan: decoratie, beauty & verzorgingsproducten, woningtextiel, droogbloemen, delicatessen en overig textiel. Je vindt er dus alles wat je hartje begeert, van geurkaarsen, tot tapijten of accessoires.

Naast mijn klassieke assortiment bied ik ook een assortiment droogbloemen aan en maak ik hoepels op maat. Zo kun je in de winkel een droogbloemen staaf vinden en op elk gewenst moment jouw eigen boeket samenstellen of binnen 7-10 dagen een bijpassende droogbloemen-hoepel voor je voordeur laten maken. 

Bovendien bied ik de service om individuele kamer-concepten te laten ontwikkelen. De klant kan mij vertellen wat hij voor zijn huis wil en ik creëer een persoonlijk concept en voer het vervolgens uit – ik ben dus praktisch de manager, inkoper en ontwerper, waar ik erg blij mee ben, want de combinatie is perfect voor mij, omdat het al mijn sterke punten combineert.

Maar mijn winkel moet niet alleen een verkoopruimte zijn. Het gaat eerder om een “gevoel”. Het is inderdaad de bedoeling om een plek te creëren die als inspiratiebron dient en waar men zich helemaal op zijn gemak voelt – een plek van mooie dingen – waar men graag tijd doorbrengt, nieuwe dingen ontdekt – ook wel eens verder kijkt dan de eigen neus lang is en ideeën uitwisselt, advies inwint of de eigen creativiteit de vrije loop laat – gekoppeld aan een steeds wisselend aanbod van nieuwe producten en merken.”

3. Hoe laat je je inspireren om te kiezen welke producten er in je winkel komen? En van welke producten genieten jouw klanten het meest?

“Ik geloof dat ik mijn eigen beste klant zou zijn en dat is ook belangrijk om authentiek over te komen en te houden van wat je doet. Wij vrouwen zijn fundamenteel erg gevoelig voor de ‘mooie dingen’ in het leven, dus ik probeer mijn stijl op verschillende manieren in de winkel te presenteren en ook naar de mensen toe te brengen. Voor mij voelt het dat je helemaal niet veel input nodig hebt als je ergens een passie voor hebt en het met volle bewustzijn doet. Natuurlijk probeer ik me te laten inspireren door diepgaande gesprekken, wensen van klanten, verschillende perspectieven, culturen en andere dingen. En ik zou zeker liegen als ik zou zeggen dat social media hier geen speciale rol in speelt. Ik laat me door veel verschillende kanalen besprenkelen en doe veel inspiratie op. Dus natuurlijk probeer ik mee te gaan met de laatste trends. Toch probeer ik mijn besef voor een ‘klassieke stijl’ niet te verliezen. 

Zelfs na deze korte tijd is gebleken dat mijn klanten affiniteit hebben met de Scandinavische stijl, waar ik persoonlijk erg van hou omdat ik in mijn privé leven ook erg minimalistisch en rechtlijnig ben – wat betreft inrichting, design en decoratie. En ik ben blij dat ik op dit moment wekelijks nieuwe producten kan aanbieden.”

4. Hoe heb je Orderchamp gevonden? Wat vind je het leukst aan het kopen op ons platform?

“Gek genoeg kwam ik Orderchamp op een heel klassieke manier tegen tijdens mijn onderzoek. Wat mij het meest aanspreekt, is dat ik natuurlijk in de eerste plaats economisch moet denken: als alleenverkoper die in eerste instantie niet echt kan inschatten waar het pad naartoe zal leiden, biedt Orderchamp mij zekerheid. Door de lage aankoop-aantallen van de merken heb je als klant op dit platform een ongelooflijk hoge mate van flexibiliteit. Orderchamp is ontzettend goed gestructureerd en je kunt zoeken in verschillende categorieën waardoor je urenlang kunt zoeken naar nieuwe merken. Persoonlijk werk ik graag met merken die nog niet zo populair zijn – ik hou ervan om nieuwe en mooie dingen te leren kennen. Orderchamp is makkelijk te gebruiken en het is ook mogelijk om met de merken te communiceren, wat voor mij echt belangrijk is in verband met mogelijke leveringsproblemen, vertragingen, enzovoort. Ik ben erg blij met de service. Ook zijn de producten van Orderchamp erg goed ontvangen.”

5. Wat zijn je favoriete merken op Orderchamp?

“Tot nu toe heb ik met vier merken gewerkt: Marie-Stella-Maris, DUFTE Manufaktur, Pink Stories en Boho-Beach. De kaarsen van Pink Stories zijn heel bijzonder – of je houdt ervan of niet vanwege de kleur, maar dat is juist het leuke eraan. DUFTE Manufaktur werd ook heel goed ontvangen – klanten zijn zich eigenlijk steeds meer bewust van duurzaamheid en waarderen productie in Duitsland. Ik vind het dus geweldig dat ik ook voor iedereen iets geschikts kan aanbieden en zo ook aan alle behoeften tegemoet kan komen.

Door mijn goede ervaringen met deze merken ben ik er volledig van overtuigd dat er in de toekomst nog veel meer merken aan mijn assortiment zullen worden toegevoegd. Zoals ik al zei, je kunt altijd iets nieuws vinden en natuurlijk wordt de stijl van mijn doelgroep steeds meer gedefinieerd – wat het voor mij makkelijker maakt om te kiezen, maar ook ontzettend spannend – ik heb er zin in!”

6. Hoe zorg je ervoor dat je de betrokkenheid met je klanten behoudt?

“Tegenwoordig en ook voor mij, gebeurt het meeste via social media – vooral via Instagram. Ik heb eigenlijk heel veel klanten die binnenkomen en zeggen ‘dat heb ik op Instagram gezien’. De uitwisseling vindt dan eigenlijk al plaats op dit platform en maakt het ook enorm makkelijker om bepaalde vragen te verduidelijken en informatie te verkrijgen. Ondanks dit alles bied ik mijn klanten echter altijd aan om in te spelen op persoonlijke behoeften. Ik ben niet bang om individuele wensen van klanten te vervullen en zo een band met mijn klanten op te bouwen.”

7. En tot slot, wat zijn jouw tips voor andere retailers?

“Authenticiteit. Ik geloof dat niets belangrijker is in retail dan authentiek over te komen, trouw te blijven aan je stijl en inlevingsvermogen te brengen. “Creëer een winkelbeleving!” is wat mijn baas tegen me zei toen ik in de retail begon te werken, en ze bedoelde niet dat de klant vooral met volle tassen naar huis gaat. Het gaat om ‘bewustwording’ en ‘je goed voelen’. Dat het bij elke klant anders kan zijn: een kopje koffie, een diepgaand gesprek, een compliment, een persoonlijk verhaal, ze aanspreken met hun achternaam, inspelen op hun viervoeter. Natuurlijk is de productwereld uiteindelijk doorslaggevend, maar zolang de klant zich op zijn gemak voelt en je een persoonlijke basis hebt gecreëerd, zullen ze zeker terugkomen en zich op hun gemak voelen.”

Ben jij ook een beginnende winkel en wil je jouw assortiment uitbreiden en je klanten precies geven wat ze wensen? Koop eenvoudig via Orderchamp en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden, zoals: flexibele betalingsvoorwaarden, gratis verzending boven de €250 en lage minimale bestelbedragen. Ontdek al onze merken en producten en filter op de waarden die jij belangrijk vindt.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram