“Onze ervaring met Orderchamp is fijn, het heeft ons geholpen onze wholesale-tak op te zetten en naamsbekendheid te vergroten.”

Maak kennis met Nina & Brit van Mañana Mañana, een lifestyle label en ontwerpstudio gevestigd in Amsterdam. Nina en Brit zijn niet alleen zakenpartners maar ook al tien jaar lang beste vriendinnen. De missie van Mañana Mañana: een inspirerende en bewuste levensstijl en leefomgeving toegankelijk te maken voor iedereen die ethische en esthetische keuzes wil maken. Lees verder om meer te weten over onze prachtige brand!

Hoe is Mañana Mañana ontstaan?

Nina

“Dat was in 2017. Ik was al lange tijd actief in het creatieve werkveld, waarin ik uiteenlopende functies bij verschillende bedrijven bekleedde: van social media manager bij een reclamebureau tot visual designer bij een sieraden merk. Ik had voor mijn gevoel alles geproefd wat ik leuk vond en bij iedere werkgever kwam ik tot de conclusie dat ik het het allerleukst zou vinden om al deze elementen samen te voegen en voor mezelf te beginnen. Die droom had ik al best lang en ik dacht altijd: ‘mijn tijd komt nog wel’, maar op een dag dacht ik, ik ga het gewoon doen. Zo ben ik op de naam Mañana Mañana gekomen, wat een Spaanse uitdrukking is voor: dat komt morgen wel. Niet morgen deze keer, dacht ik, maar vandaag. Ik heb, redelijk spontaan, mijn baan opgezegd en ben begonnen met het opbouwen van Mañana Mañana.

Mañana Mañana was in de eerste instantie een online platform waar creatieve mensen aan konden bijdragen op het gebied van content creatie, als een soort creatief clubhuis om op die manier inspiratie te maken en verzamelen voor iedereen die daar behoefte aan had. Naast het content gedeelte, was er een kleinschalige webshop met daarin zes prints van mijn hand. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat het aantal producten flink de overhand heeft genomen.” 

Hoe zijn jullie van vriendinnen naar zakenpartners gegaan?

Nina

“Na twee jaar alleen werken aan Mañana Mañana liep ik tegen het feit aan dat ik het merk in mijn eentje niet genoeg kon laten groeien. Simpelweg omdat er maar 24 uur in een dag zitten en het aantal werkzaamheden te groot werd voor mij alleen. Toen groeide bij mij het idee om op zoek te gaan naar iemand om mijn bedrijf mee te delen. Een geschikte zakenpartner selecteren vond ik alleen een hele klus. Brit is al 10 jaar lang mijn beste vriendin en op een avond zaten we een wijntje te drinken en gaf Brit aan dat zij niet zo zeker meer was van haar baan en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Toen ging bij mij het lampje branden en dacht ik opeens: is zíj het niet gewoon? Ik heb haar toen op een dag uitgenodigd op kantoor om de grote vraag aan haar te stellen. Hierna hebben wij hier lang over gespard, samen een nieuw businessplan geschreven en uiteindelijk besloten om de sprong in het diepe te wagen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en ben ik verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte en Brit voor de logistieke- en sales gerelateerde zaken.” 

Wat maakt Mañana Mañana uniek?

Brit 

“Wat ons uniek maakt is dat alle producten die wij aanbieden door onszelf worden ontworpen. Nina maakt bijvoorbeeld de schetsen, technische tekeningen en dessins voor op de stoffen en ik ga daarna aan de slag met onze producenten. Duurzaamheid staat bij ons voorop, dus we proberen alles zo sociaal, lokaal en natuurvriendelijk mogelijk te vaardigen. Al onze textiel items (denk aan de tassen, kimono’s en kussens) worden bijvoorbeeld gemaakt op een sociale werkplaats in Nederland en de stoffen die we daarvoor gebruiken zijn onderdeel van restpartijen of worden vervaardigd met zo weinig mogelijk waterverspilling.”

Nina

“Ik ben van mening dat we als mensheid erg ver verwijderd zijn geraakt van de kennis over wie onze producten maken. We hebben vaak geen idee hoeveel processen en mensen daarachter schuilgaan. Mede hierom zijn wij kritisch gaan kijken naar dat proces en hoe we dit zo bewust mogelijk kunnen laten verlopen. Dat is wat wij belangrijk vinden en wat bij onze missie past. Nu weten wij van elk product dat wij verkopen waar het vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Aan al onze producten vind je een handgeschreven kaartje met daarop de maker en de afkomst van het product. Dat is wat ons betreft dé nieuwe manier van consumeren en dat is iets waar wij onze consumenten in willen mee nemen.”

Kunnen jullie iets meer over jullie collectie vertellen?

Brit

“De eerste collectie die wij samen uitbrachten was ‘Een Ode Aan Moeder Natuur’. Deze ontwikkelden en lanceerden we toen COVID-19 uitbrak en Moeder Natuur ons letterlijk een halt toeriep. Hier hebben we onze collectie op geïnspireerd. De collectie die we daarna lanceerden had als thema ‘De Klassiekers’ en bestond uit allerlei interieur accessoires die naar ons idee ieder interieur goed kan gebruiken: van mooie basic kussens tot manden. Hiermee benadrukken we ook het duurzame aspect van onze producten in plaats van alleen op het gebied van vervaardiging. Op die manier willen we onszelf steeds blijven uitdagen om een duurzame stap extra te zetten.”

Brit

We hebben ervoor gekozen om dit jaar geen aparte kerstcollectie te lanceren omdat kerst producten naar ons idee een vrij tijdelijk karakter hebben. Dat sluit niet aan bij onze missie: wij geloven meer in moois voor op de lange termijn. Ons huidige assortiment bevat veel prachtige cadeaus voor jezelf als een ander en voor zowel de feestdagen als vele andere gelegenheden. Zo hebben we bijvoorbeeld (h)eerlijke geurkaarsen, die volledige natuurlijk zijn en met de hand hand worden gegoten op een sociale werkplaats. Het zijn drie verschillende geurkaarsen die je kunt branden op verschillende moment in een dag. De geurkaars voor de ochtend, Dageraad, is lekker fris met sinaasappelbloesem en musk. Voor de middag hebben we Zonnestraal, die wat zoeter is met wilde vijg en amber, en voor de avond hebben we een kruidige en houtige geur genaamd Maneschijn. Wij hebben hier een leuke cadeauset van gemaakt die ook perfect is voor tijdens de feestdagen.” 

Op welke producten zijn jullie het meest trots?

Nina

“Ik ben eigenlijk trots op ál het moois dat we maken, maar vooral op het geheel. We hebben door de jaren heen echt een merk opgebouwd waarvan ik nu denk: alles klopt. Onze bestsellers zijn de waxinelichthouders voor aan de muur, die we hebben in vier verschillende ontwerpen. Deze worden met de hand gemaakt in Marrakech. Ook hebben we een geweldige handgemaakte mobiel van messing met een zon, vogeltjes en bloemetjes in onze collectie, die je mooi boven een wiegje kunnen hangen of op een ander mooi plekje in huis. Echt een feestnummer.”

Hoe zijn jullie bij Orderchamp gekomen?

Brit

Toen ik net begonnen was bij Mañana Mañana liep ik op een dag binnen bij een winkeltje om de hoek van ons kantoor, genaamd Objet. Ik maakte een praatje en was nieuwsgierig hoe zij, als eigenaresse van een winkel, haar assortiment inkocht. Zij vertelde mij over Orderchamp en gaf mij als tip mee dat wij jullie platform eens moest opzoeken. Zij dacht dat het ons goed op weg zou kunnen helpen en, na wat onderzoek gedaan te hebben, sloot ik me daar helemaal bij aan. Sindsdien maken wij gebruik van Orderchamp.”

Hoe is jullie ervaring met Orderchamp?

Brit

“Onze ervaring met Orderchamp is fijn, het heeft ons geholpen onze wholesale-tak op te zetten en naamsbekendheid te vergroten. We vinden het ook prettig dat je rechtstreeks met retailers kan schakelen en het is een geweldig platform om eenvoudig je netwerk mee uit te breiden. Dat is voor kleinere bedrijven bijvoorbeeld ook financieel interessant omdat je op die manier bijvoorbeeld nog niet hoeft te investeren in het huren van een redelijk kostbare beursstand om mensen kennis te laten maken met je merk.” 

Shop hier de mooie handgemaakte en duurzame producten van Mañana Mañana op Orderchamp. Profiteer van de beste inkoopvoorwaarden zoals: flexibele betalingstermijnen, gratis verzending boven €250,- en lage minimum bestelbedragen. 

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram