“Ik ben van nature geen verkoper en moet een echte passie en betekenis hebben voor de merken die ik verkoop. Vanuit een dagelijks perspectief was het vóór Orderchamp moeilijk om zulke merken te vinden.”

Maak kennis met Linda uit Finland, de eigenaresse van de Franse cadeauwinkel Unik by Nature, gevestigd in Hossegor. Linda biedt producten aan die zowel nuttig als mooi zijn, niet alleen decoratief! Omringd door bossen en de Atlantische oceaan, zit de Unik by Nature winkel vol verrassingen. Wilt u meer weten over deze verrassende winkel? Lees er meer over in onze nieuwste blog!

1. Hoe is het idee voor Unik by Nature ontstaan?

“Als binnenhuisarchitect van beroep, winkelde en kocht ik veel nieuwe artikelen toen ik in Barcelona woonde en werkte. Op een gegeven moment verloor ik de smaak om nieuwe producten te kopen, omdat ik me realiseerde dat de meeste winkels dezelfde grote merken aanbieden, met enorme producties en afkomstig uit dezelfde fabriek. Het had gewoon geen zin meer voor mij. Ik wilde weten waar deze producten vandaan kwamen en toen ik het vroeg, wist niemand het. Deze winkels hadden geen traceerbaarheid van hun producten. In het begin was het moeilijk om de juiste leveranciers te vinden, want op de grote beurzen vond men het niet prettig om vragen te beantwoorden over de herkomst van de producten. Dus ik dacht dat daar iets aan gedaan moest worden. Dat andere mensen zich ook zo zouden voelen en ook op zoek zouden gaan naar transparante en authentieke merken. Unik by Nature was geboren, een algemene winkel die merken aanbiedt met een echt verhaal en echte waarden.”

2. Wat voor soort producten vindt de consument in jullie winkel in Hossegor? Wat maakt Unik by Nature zo bijzonder?

“Unik by Nature is geen decoratie winkel, maar een algemene winkel met veel kleine afdelingen. De winkel in Hossegor is een presentatie van de producten op de website. Als je de winkel Unik by Nature binnenkomt, stuit je op de de woonafdeling, wat ook de grootste afdeling is. Verder vind je er huisparfums en Franse kaarsen, maar ook een merk met Franse parfums, uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Aan het einde van de winkel is er een schoonheids-afdeling met handgemaakte zepen, biologische producten, cosmetica en huidverzorging. De kinderafdeling biedt handgemaakt houten speelgoed en merken met een sociale toewijding. Er is ook een kleine papier- en schrijfwaren afdeling.

Boven gaat je ervaring verder als je een tussenverdieping betreedt met een café en een kunstgalerie. De kunstgalerie verandert elke twee maanden. Dit brengt zowel interesse als dynamiek in de winkel en elke kunstenaar biedt een nieuwe energie. Omdat de winkel midden in het bos ligt, en niet aan een hoofdstraat, probeer ik een collectie kunst te vinden die goed bij het seizoen past. Het café creëert een bestemming om de winkel te bekijken, de galerie te bezoeken onder het genot van een goede kop koffie.”

3. Wat maakt uw aanbod uniek? Welke waarden zijn belangrijk voor u?

“Wat mijn lijn uniek maakt zijn zeker de mensen en het verhaal achter de merken en hun producten. Als cadeauwinkel is het leuk om een verhaal te hebben achter het product dat je aanbiedt. Zowel voor mijn klanten als voor mijzelf is het een toegevoegde waarde aan het product zelf.

De extra waarde van Unik by Nature is het aanbieden van unieke merken met een positieve sociale impact. Ik heb een “shop voor verandering” sectie op mijn website. Aangezien ik veel merken heb, kan ik het niet alleen over duurzaamheid hebben, maar moet ik ook verder gaan dan het ecologische aspect. Maar omdat sommige producten van ver komen, probeer ik niet te gaan voor snel-decorerende merken, om de klant niet te pushen om steeds te kopen en te veranderen. Ik heb veel gerecycleerde artikelen en merken die duurzame waarden hebben wat betreft verpakking of plastic gebruik. De meeste van deze lijnen zijn tijdloze producten. 

Als producten buiten de Europese Unie, in India of Afrika worden gemaakt, zoek ik naar merken met eerlijke handel, sociale betrokkenheid en eerlijke lonen. De Maasai-vrouwen gebruiken bijvoorbeeld veel gerecyclede producten, maar het gaat vooral om sociale merken die iets teruggeven aan de gemeenschap. Een ander voorbeeld is Iris Hantverk, een sociaal geëngageerd Zweeds bedrijf dat samenwerkt met lokale ambachtslieden en handgemaakte borstels levert. 

Voor sommige merken werk ik al meer dan 35 jaar met dezelfde ambachtslieden. We kunnen het niet over eerlijke handel hebben als we het niet over duurzame relaties hebben. Met ambachtslieden moet het verder gaan dan een seizoen.”

4. Waar haal je alle inspiratie voor producten vandaan?

“Als je zo dicht bij de natuur woont, doe je voortdurend inspiratie op. De geschenkdozen hebben gedroogde bladeren uit het bos.  Het natuurlijke materiaal zie je enigszins terug in het aanbod van de producten. Omdat de winkel midden in het bos ligt, is het logisch om de bosachtige uitstraling naar binnen te halen. Natuurlijke materialen zijn het handelsmerk van Unik by Nature. De zonnebrandcrème is oceaan vriendelijk, met biologische filters. Het gaat om de zorg voor de natuur, waar wij leven.”

5. Hoe ken je Orderchamp en waardoor ben je lid geworden? Wat vind je leuk aan kopen via Orderchamp?

“Ik ontdekte Orderchamp op Instagram, ik vond het erg goed gepresenteerd, en inspirerend. Ik hou van de manier waarop jullie de merken en retailers presenteren; jullie geven een beetje extra dat voor mij cruciaal is. Omdat ik niet alleen shop voor het item, wanneer ik een merk ontdek op Orderchamp, wil ik hun website bekijken, zien waar ze allemaal over gaan, hun werkethiek, ect. Orderchamp geeft een duidelijke visie met de merk sectie. 

Ik ben van nature geen verkoper en moet een echte passie en betekenis hebben voor de merken die ik verkoop. Vanuit een dagelijks perspectief, voordat Orderchamp, was het moeilijk om zulke merken te vinden. Zoveel merken in zulke kleine hoeveelheden, het beheren van veel excelbestanden en kleine bestellingen van veel verschillende merken – die dagen zijn voorbij.”

6. Wat zijn je favoriete Orderchamp merken?

Polanski Speckstein behoort tot mijn favoriete merken op Orderchamp – ze werken met geweldige kunstenaars, elk item is uniek, minimalistisch en mooi. Ook BRASSCAKE, dat handgemaakte sieraden uit Duitsland aanbiedt, is een geweldig bedrijf dat je in mijn winkel kunt vinden. Voor mijn Kids & Baby-sectie shop ik graag bij Global Affairs, dat fair trade-waarden hanteert in de manier waarop het met ambachtslieden werkt.

7. Wat doe je om de betrokkenheid met de klant te onderhouden?

“Ik zou zeggen dat Instagram het belangrijkste element is om die betrokkenheid te behouden. Vooral als het gaat om internationale klanten en online klanten, omdat zij nieuwe merken of producten kunnen ontdekken die beschikbaar zijn op Unik by Nature. Anders komen lokale klanten liever persoonlijk langs in de winkel, omdat de meeste klanten de producten graag aanraken en zien. Instagram is heel belangrijk, het helpt echt om traffic en interesse te creëren om mensen te laten komen. Door het makkelijk te maken om te communiceren met kunstgalerijen, en te delen over de koffieplek.”

Ben jij ook een beginnende winkel en wil jij producten inkopen om jouw assortiment uit te breiden? Koop eenvoudig in via Orderchamp en profiteer van de beste inkoopvoorwaarden, zoals: flexibele betalingstermijnen, gratis verzending boven €250,- en lage minimum bestelbedragen. Ontdek al onze merken en producten en filter op de waarden die jij belangrijk vindt.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram