Een terugblik op onze Digital Fair Autumn Winter Editie 2021

De Digital Fair Autumn Winter Editie 2021 vond plaats van 6 tot 12 september en het was weer een groot succes! Wij delen hier graag met jullie de resultaten van het evenement.

Onze missie is om onafhankelijke retailers met merken samen te brengen om lokale gemeenschappen te versterken. Dit doen wij dus ook met de Digital Fair, één van onze grootste wholesale evenementen die twee keer per jaar plaatsvindt. Tijdens dit evenement kunnen merken hun nieuwe collecties laten zien en retailers kunnen met korting hun assortiment uitbreiden met unieke producten.

We hebben ervaren de afgelopen jaren dat fysieke beurzen niet altijd mogelijk zijn, maar de Digital Fair is een zeer goed alternatief voor zowel retailers als merken. Merken die deelnemen aan de Digital Fair besparen flink op hun kosten omdat zij niet hoeven te reizen of betalen voor hun plek op de beurs en ze zijn ook minder geld kwijt aan marketing, want dat wordt gedaan door Orderhamp! Er wordt meer aandacht en zichtbaarheid gecreëerd voor de merken en retailers kunnen met gemak nieuwe collecties ontdekken.

Populaire merken en producten

Veel merken van alle categorieën hebben deelgenomen aan de Digital Fair Autumn Winter Editie 2021, maar er sprongen een paar Nederlandse en Duitse merken uit met hun producten. De meest  populaire producten waren handgemaakte geurblokjes van ByBazz,de ecologische zepen van Marcel’s Green Soap, natuurlijke huidverzorgingsproducten van Naïf, de kleurrijke DIY kaarsen van Pink Stories en de duurzame mokken van Eulenschnitt.

Nieuwe relaties

Duizenden retailers hebben hun assortiment uitgebreid met unieke producten, waarvan 75% van de bestellingen voortkwam uit nieuwe relaties. Dat betekent dat wij met dit evenement weer heel wat retailers en brands met elkaar hebben kunnen verbinden.

De bestellingen waren ook nog eens voor 55% grensoverschrijdend, waarbij retailers and merken uit verschillende landen zijn samengebracht. Ook dankzij de deelname van de brand community, is de gemiddelde marge voor retailers gestegen met 20%!

Populaire categorieën

Met de koude wintermaanden in aantocht en toenemende behoefte aan warmte gezelligheid, waren de meest populaire zoekopdrachten: kerst, kaarsen, droge bloemen, zeep, thee en kaarten. Verder waren de meest populaire categorieën tijdens de Digital Fair: dranken, kaarsen & huis verfrissers, kinderen speelgoed & spellen, thee, tassen en bad & lichaam.

Om onze retail community te blijven inspireren zullen we de komende maanden meer wholesale evenementen organiseren en hen voorbereiden op de feestdagen. Blijf op de hoogte voor meer informatie door onze website regelmatig te zoeken of door ons te volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram