Goed voorbereid op het winter seizoen

Nu het jaar langzaam ten einde loopt is het de hoogste tijd om jouw winkel voor te bereiden op de feestdagen. Ons huis is nu meer dan ooit het middelpunt van ons leven geworden, dus is het essentieel het zo comfortabel en huiselijk mogelijk te maken om gelukkig te blijven tijdens de koudere maanden! Met deze vijf tips kan jij ervoor zorgen dat je jouw klanten precies kunt bieden wat zij wensen voor de feestdagen.

1. Breng de sfeer erin met decoratie en lichtjes!

Niet alleen voor feestdagen, maar eerder een all-time-favoriet van klanten zijn kaarsen. Niets kan de geest beter verheffen dan kaarsen en lichtjes. Daarom zal jouw klant tijdens de kortere dagen genieten van een grote collectie van allerlei soorten lichtjes om het donkere seizoen op te vrolijken – vooral omdat deze tijd helemaal in het teken staat van goede zelfzorg en waardering voor de mensen om je heen.

Maar wat zou Kerstmis zijn zonder decoratieve verlichting? Jouw klant kan een prachtig vakantieland creëren of wilt het gewoon wat gezelliger hebben als het buiten kouder wordt. Zorg ervoor dat je op beide zijn voorbereid!Als het op kaarsen aankomt zijn onze merken Vintage Vegan Candles, lifeoflone, IPHEPHA Candles, of Saules Fabrika Candles een must-have! Deze producten zal jou een goed geweten geven en zorgen ervoor dat jouw klant de sfeer creëert waar ze juist op zoek naar zijn. Voor ons – zonder twijfel, zijn lichten en kaarsen de meest belangrijke decor items om te hebben tijdens de feestdagen.

2. Ga voor groen!

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om aandacht te besteden aan onze wereld. Deze feestdagen draaien om het eren van onze natuur met aardetinten en natuurlijke materialen. Groen en alle andere soorten natuurlijke kleuren is wat elk huishouden dit jaar nodig heeft! 

Of jouw klant nu wilt gaan voor neutrale of full-on kerstdecoraties, alles is mogelijk met deze trend. Met houten kandelaars of dienbladen, of met geïnspireerde decoraties van kerstbomen, kan je jouw assortiment verbreden om aan alle verwachtingen van jouw klant te voldoen. Met merken als AIYMES, die schattige maar rustieke theelichthouders, servetringen en meer producten aanbiedt die voor iedereen geschikt zijn, of ANNA NERA, die vrolijke ornamenten en decoraties verkoopt, kan je de perfecte combinatie voor het komende seizoen bereiken.

3. Do It Yourself!

Wat is een betere manier om een geliefde te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, dan zelf de handen uit de mouwen te steken? Biedt jouw klanten alle producten die zij nodig hebben om hun eigen gedenkwaardige geschenken te maken! Zonder twijfel is één van de grootste trends van dit seizoen gepersonaliseerde cadeaus en decoraties om zelf hartverwarmende en unieke items te maken, niet alleen voor je vrienden en familie, maar ook voor jezelf. Deze trend is geschikt voor alle budgetten en kan veel nieuwe klanten aantrekken.

Je kan jouw winkels uitrusten met een grote diversiteit aan allerlei DIY-sets, zodat jij en jouw klanten kunnen kiezen voor welk thema zij willen gaan. Ons merk Daffie’s DIY biedt een mooie diversiteit aan DIY-kits met bijvoorbeeld kaarsen of zeepjes en is precies wat jouw winkel en klanten nodig hebben!Tip: Als jouw klanten niet zo’n fan zijn van DIY, kun je ze ook een mooie collectie van cadeaus onder de €25 aanbieden.

4. Culinaire diversiteit!

Een ander groot aspect van de feestdagen dat elk jaar opnieuw de kop opsteekt, zijn de culinaire producten. Of het nu hartig of zoet is, mensen kopen graag allerlei soorten voedsel met een kerstthema, dus laat de kans niet voorbijgaan om jouw klanten te voorzien van een volledige voorraad! Dit jaar gaan de trends naar meer unieke smaken, dus terwijl speculaas, bonbons in kerstverpakking of gemberkoek allemaal een must zijn om in de winkel te hebben, zullen jouw klanten ook genieten van producten met een verfijndere smaak, zoals honing-munt pralines of andere unieke en traditionele lekkernijen. LES PAINS D’ÉPICES DE BERTRAND biedt bijvoorbeeld een geweldige collectie van traditionele gemberkoek met een speciale twist voor elke smaak.

5. Maak het onvergetelijk!

Om jouw klanten echt te lokken, zou elke winkel een grote collectie inpakpapier, strikken en andere producten moeten aanbieden om cadeaus te versieren en te personaliseren. 

Met de trend van zelfgemaakte cadeaus is gepersonaliseerde cadeauverpakking belangrijker dan ooit. Met dit in gedachten moet jouw winkel een breed assortiment van creatieve en unieke cadeauverpakkingen, kaarten, decoraties en zakjes aanbieden. Op Orderchamp vindt je vele fantastische merken zoals Paper Mirchi die jou precies kunnen bieden wat jij nodig hebt, aangezien ze een prachtig assortiment inpakpapier, stoffen cadeauzakjes en nog veel meer hebben.

Wil je meer inspirerende merken en producten vinden om jouw kerstassortiment compleet te maken? Bezoek dan onze kerstcampagne.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram