77% van onze omzet op het platform wordt gerealiseerd door nieuwe, internationale klanten

Ken je ons duurzame Franse merk tout simplement al? Ontwerper en oprichter van tout simplement, Philippe Ferreux bedenkt en ontwikkelt unieke objecten met een functioneel en verfijnd ontwerp die jouw klant zijn/haar hele leven zal bewaren. Meer weten? Lees het bijzondere verhaal via een interview met Philippe Ferreux.

Waarom de naam “tout simplement”?

”We hebben ons merk tout simplement genoemd omdat we producten maken die gewoonweg simpel zijn. Als ontwerper van beroep, gepassioneerd door creatie en productontwikkeling, kwam het idee tot stand om design en milieuvriendelijke objecten te distribueren. Er moet echter worden opgemerkt dat achter elk eenvoudig ogend product een idee, een goed ontworpen product, een puur object en waarden schuilgaan. We proberen al onze producten lokaal te produceren en een duurzame kijk te geven op de realisatie van de items. tout simplement is gelegen in het oosten van Frankrijk in het hart van het Jura-gebergte en profiteert dus van een regio die rijk is aan hulpbronnen, goed werk, zorgvuldige aandacht en knowhow uit Zwitserland en Italië.”

Welk type retailers neemt vooral af bij jullie?

”Er is echt een groeiende vraag naar natuurlijke en ecologische producten vanuit onafhankelijke boetiek en kleine conceptstores, die onze belangrijkste klanten zijn. Onze displays zijn zeer geschikt om in dit type winkel neer te zetten om klanten te inspireren en te informeren over het verhaal achter elk product. De kwaliteit is onze drijfveer.”

Hoe worden jullie producten gemaakt?

tout simplement bestaat uit een klein team van 5 personen, waarvan 3 vanuit Morteau en 2 vanuit Parijs werken. Aan de productiekant besteden we het uit aan onze partners die produceren in Frankrijk, Zwitserland en Italië. De montage van de producten wordt gedaan door een team van 4 personen waaronder ook gehandicapten waar wij al jaren mee samenwerken.”

Wat is het product waar je het meest trots op bent?

”De Pince-mi is een historisch object bij tout simplement en is volledig handgemaakt. De houten pinnen zijn 20 jaar geleden gecreëerd, en we innoveren en vernieuwen deze door elke twee jaar enkele details te veranderen. Het is een object dat ook heel goed werkt bij onze klanten. De Pince-me weerspiegelt ook de creatie van producten die verfijnd, tijdloos en praktisch zijn, zodat ze in de loop van de tijd meegaan op een milieuvriendelijke manier. We produceren zorgvuldig en niet gehaast, om succesvolle en langzame designproducten te creëren en kwaliteit te waarborgen boven kwantiteit.”

Wat zijn jouw trends?

”We hebben twee belangrijke productfamilies die tevens onze bestsellers zijn: hout en metaal. In het houtassortiment vinden we ons historische product van de Pince-Mi clip, die dagelijks kan worden gebruikt om elk type tas te sluiten.
In het metalen assortiment bieden we producten zoals boekenleggers en magneetpinnen in samenwerking aan. De magnetische broches van Solar & Luna zijn bijvoorbeeld ontworpen door Constance Guisset Studio. Zo kunnen we met onze creatieve knowhow inspelen op maatwerkverzoeken, wat voor ons zeer interessant kan zijn in termen van bestelvolumes. Onlangs hebben we een bladwijzer gemaakt voor Berserk.”

Waarom hebben jullie besloten om het Orderchamp-platform te gebruiken?

”In november 2020 werden we geprikkeld door de nieuwsgierigheid van dit platform. Met deze interesse om onze B2B verkopen te stimuleren door een meer Europees publiek te bereiken en omdat de registratie bij Orderchamp gratis was, onderworpen we onszelf aan dit nieuwe avontuur om te zien wat het opleverde en we werden niet teleurgesteld! Inderdaad, 77% van onze omzet op het platform werd gerealiseerd door nieuwe internationale klanten die we anders niet hadden gehad. Op de markt is de classificatie van producten per categorie een groot pluspunt en erg handig. Bovendien is het platform en de backoffice enorm overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Omdat we nu een aantal maanden op het platform zijn, hebben we de voortgang van het platform kunnen observeren en we hebben echt het gevoel dat er grondig werk wordt verricht en ze blijven innoveren om de ervaring voor beide partijen zo plezierig mogelijk te maken.”

Je hebt tot nu toe meer dan 700 retailers uitgenodigd om lid te worden van Orderchamp, wat is de reden hiervoor?

”We zijn ervan overtuigd dat dit een uitstekende tool is die ons traditionele werk aanvult. Eenvoudig en gemakkelijk voor onze retailers, we nodigen ze echt uit om op het platform te gaan. Bovendien, wanneer we onze retailers uitnodigen binnen de eerste twee maanden nadat we lid zijn geworden van Orderchamp, betalen we geen commissie over die klanten en ontvangen onze retailers ook een aankooptegoedbon. Het is een systeem dat we leuk vinden en waar iedereen van profiteert, dus we aarzelen niet om het te delen met onze historische klanten.”

Shop nu de unieke producten van tout simplement op Orderchamp. Koop duurzame en sociaal verantwoorde producten in die een lach op het gezicht van elke klant zullen toveren. Bestel eenvoudig via Orderchamp en profiteer van een lage minimum bestelwaarde van €100,-. Wacht niet langer en bestel nu, de producten zullen jouw winkel nóg aantrekkelijker maken.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram