“Het was erg belangrijk voor ons om een ​​plek te creëren waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook echt iets kunt beleven.”

Maak kennis met eigenaressen Gitta en Sima van Frida’s Atelier. Midden in de Corona-crisis besloten zij een creatieve en kleurrijke studio te openen in het hart van Freiburg, Duitsland. In hun kleurrijke paradijs vindt u op Frida Kahlo geïnspireerde producten en vele andere kleine dingen waarvan u eerder niet wist dat u ze nodig had. Wilt u meer weten over het succesverhaal van Moeder & Dochter? Lees dat en meer in ons nieuwste blog!

Hoe is het idee voor Frida’s Atelier ontstaan?

“Vorig jaar in augustus openden wij, Gitta en Sima alias moeder en dochter, onze winkel in Freiburg Duitsland. Voor ons is creativiteit gewoon altijd heel belangrijk geweest in ons leven. Vanaf het begin was het voor ons duidelijk dat we dit samen zouden opzetten. We kennen elkaar natuurlijk als geen ander en delen dezelfde doelen en waarden – eigenlijk een perfecte match. We wilden graag onze missie nastreven om mensen te inspireren creatiever te zijn. Onze grootste inspiratiebron is al lang Frida Kahlo, de Mexicaanse schilder. We hebben ons van haar afgeleid om iets heel bijzonders te creëren – inspirerend, grappig en net een beetje anders. Zo is onze kleurrijke winkel Frida’s Atelier ontstaan.”

Wat maakt Frida’s Atelier zo bijzonder?

“We horen vaak van onze klanten “Wauw, het is hier kleurrijk” of “Het is net een hele andere wereld waar je in duikt” en daar worden we natuurlijk helemaal blij van. Het bijzondere is wat ons betreft dat je hier niet alleen leuke en kleurrijke producten kunt kopen, maar ook zelf creatief aan de slag kunt. We hebben een tweede kamer in de studio die we gebruiken voor workshops. Hier kun je creatief zijn met gelijkgestemden en iets nieuws leren. Het was erg belangrijk voor ons om een ​​plek te creëren waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook echt iets kunt beleven.

Wij bieden zelf workshops aan, zoals doe-het-zelf macramé of upcycling cursussen met een grote diversiteit aan materialen. Zo maakten we plantenbakken van oude melkpakken. Maar ook andere artiesten zijn altijd welkom om mee te doen. Ze bieden bijvoorbeeld cursussen handlettering aan, wat momenteel helemaal in zwang is, of workshops over het verven van textiel met organische materialen. Het onderwerp duurzaamheid ligt ons in ieder geval altijd nauw aan het hart. Een goede vriend van ons naait make-uptassen van oude kussenslopen – dat vinden wij briljant. Eigenlijk is er voor elk wat wils. We hebben ontdekt dat deze lessen ook super populair zijn voor vrijgezellenfeesten. We willen dat mensen na het werk bij elkaar komen, niet online, maar fysiek. Daarom hebben we ook een creatieve stamtafel in de maak, waar mensen één keer per week elkaar kunnen ontmoeten en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. We hadden soms ook online cursussen aangeboden. Dat had ook prima gewerkt, toch is ons idee dat mensen elkaar echt ontmoeten en netwerken.”

Welke producten verkopen jullie in de studio?

“Elk product dat je hier vindt, brengt iets heel bijzonders op tafel – bij voorkeur gerelateerd aan Frida Kahlo. Het is belangrijk voor ons dat we de makers en kunstenaars achter hen kennen. We hebben veel handgemaakte producten van kunstenaars in Freiburg, maar ook uit andere steden en Bij Orderchamp zijn we helemaal weg van het merk House of Disaster, maar de zoektocht naar producten geïnspireerd door Frida Kahlo is soms moeilijk, dus we zijn altijd blij als we iets nieuws vinden.

Ons assortiment bestaat voornamelijk uit sierstukken, sieraden van Lux-Musthaves – uiteraard weer handgemaakt uit Nederland. Daarnaast hebben we ook kleding, tassen, stationery of bouwpakketten. Een beetje van alles eigenlijk. Je kunt altijd iets vinden waarvan je niet wist dat je het nodig had. Onze bestseller is trouwens de plantbare confetti van Niko Niko. We waren meteen enthousiast over het idee. En gelukkig waren onze klanten dat ook. Het is een geweldig cadeau.”

Waar haal je meer inspiratie voor producten vandaan?

“We reizen graag naar Frankrijk en snuffelen daar in de ambachtelijke winkels. Er zijn daar echt veel dingen die we in Duitsland nog niet zo hebben ontdekt. ​​We hebben het geluk om in een ‘drielandenhoek’ te wonen. Wij ga ook graag naar Zwitserland. Reizen is voor ons altijd inspirerend geweest. In het verleden reisden we vaak naar Zandvoort in Nederland. Het lijkt alsof iedereen daar zo individueel en inspirerend is. Dit was ook een reden waarom we direct geïnteresseerd waren in Orderchamp. We hoopten op Nederlandse diversiteit en werden niet teleurgesteld. Behalve reizen, krijgen we ook veel aanbevelingen van onze klanten of natuurlijk op sociale media. Maar ook veel artiesten komen rechtstreeks naar ons met hun stukken of we gaan naar artiestenmarkten en daar inspiratie opdoen. Ondertussen worden we eigenlijk altijd geïnspireerd, we houden altijd onze ogen open – zelfs op vakantie.”

Wat vind je leuk aan het bestellen van producten bij Orderchamp?

“We houden vooral van de grote selectie kleine en unieke labels die je hebt. Je vindt hier echt altijd bijzondere producten die het geweldig doen hier in de studio. Daarnaast natuurlijk de geweldige winkelvoorwaarden, dus lage minimale bestelhoeveelheden, gratis verzending, en uw speciale acties, waar u wat winkeltegoed kunt inslaan. We vinden het echt geniaal. Verder is de website volledig intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het bestelproces is eenvoudig. We hebben echt niets te klagen. En als er is iets onduidelijk, je kunt snel iemand bereiken die je kan helpen. We kijken niet eens meer naar andere platforms. We bladeren altijd door je nieuwe producten, wat ons natuurlijk erg bezig houdt, omdat je selectie erg groot is.”

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram