Orderchamp blijft groeien, evenals ons merk en de verkopen op het platform!

Maak kennis met Muller, vertegenwoordiger van zo’n 15 kwaliteitsmerken binnen de Koken & Tafelen categorie op Orderchamp. Aangesloten Orderchamp retailers kunnen de producten van o.a. Black+Blum, Ekobo, Costa Nova, SiGG en nog meer merken inkopen, ieder uniek met een eigen uitstraling. Muller brengt diverse merken op het platform, de overeenkomst tussen de merken is de hoge kwaliteit. We spraken met Michiel, Sales Nederland van Muller, over het bedrijf en merken die ze voeren. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wat is het verhaal achter Muller?

”De firma Muller werd opgericht in 1949 door de Zwitser René Muller. Het begon allemaal met de trendy keukenaccessoires van Zyliss, een helpende hand in de keuken. Het Zwitsere kookgerei werd al gauw ontdekt door kleinhandelaars in heel België. Muller staat nog steeds – net als toen – voor kwaliteit en een ruim assortiment. Er is een merk dat aan de behoeften van elk type klant voldoet.”

Costa Nova

Wat is jullie doelgroep?

”Voor fabrikanten van merkartikelen is Muller een ideale partner. Onze klanten zijn voornamelijk actief binnen retail, horeca, B2B. Dankzij onze centrale ligging in de Benelux en lange ervaring in de keuken- en tafelartikelen sector, is Muller voor retailers een betrouwbare leverancier om nieuwe producten en merken mee in de markt te introduceren.”

Wat maakt het portfolio van Muller zo speciaal?

”We houden ons bezig met kwalitatieve en aantrekkelijke producten voor op tafel en in de keuken. Eigenlijk alles zonder snoer, dus geen elektra. De merken die we voeren moeten ons aanspreken, we moeten erin geloven. Een goed gevoel hebben bij een merk vinden wij belangrijk. Het merk moet een bepaalde waarde, nieuwigheid of voordeel uitstralen voor onze klanten. En het moet natuurlijk aansluiten bij de artikelen die we al hebben, het mag niet in conflict zijn met merken die we al voeren. Het merk moet toegevoegde waarde brengen aan ons bestaande portfolio.”

Welke merken voeren jullie allemaal op Orderchamp? Waar ligt de focus?

”Op Orderchamp bieden we merken met producten die ook voor de kleine retail geschikt en toegankelijk zijn. De top 3 best performers op Orderchamp zijn daarom toch wel Costa Nova, Black+Blum en Luigi Bormioli. Als je kijkt naar Luigi Bormioli en Costa Nova zit je meer in de gedekte tafelsfeer, voor interieurzaken en woon- of kookwinkels interessant. De on-the-go producten van Black+Blum zijn juist weer populair bij conceptstores. Dit type retailer zoekt vaak een product met een verhaal of dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt, deze retailers proberen wij tegemoet te komen. Het moet een win-win situatie zijn. Verder vind je op Orderchamp ook de volgende merken:

  1. Ekobo
  2. SiGG
  3. Santeco
  4. Vacu Vin
  5. Bohemia Selection
  6. AdHoc
  7. Zyliss
  8. Robert Herder
  9. Andre Verdier
  10. Laguiole

Neem gerust een kijkje welk merk het best bij jouw type winkel past.”

Zijn jullie tevreden met Orderchamp als B2B partner?

”Zeker weten. We werden aan het begin benaderd of we ons bij het platform wilden aansluiten. Ik vond het meteen interessant. Bij Muller geven we graag nieuwe ontwikkelingen en concepten een kans. Sinds de startfase zijn we heel tevreden met onze keuze. Het is echt een samenwerking, je probeert elkaar te helpen. De retail industrie is door de pandemie enorm veranderd, en juist in die tijd is Orderchamp enorm gegroeid met veel voordelen voor merken en retailers. We zijn ervan overtuigd dat deze groei zich blijft doorzetten en maken graag onderdeel uit van het inkoopplatform! Verder vinden we de voordelen voor onze retailers goed, zoals de flexibele betalingstermijn tot 60 dagen. Dit is ook voordelig voor startende winkels die producten eerst willen testen, of deze aanslaan onder de klanten.”

Heb je nog inkoopadvies voor retailers op Orderchamp?

”Ja zeker. De tijd van gifting, koken en dineren komt er weer aan. Neem eens een kijkje bij de borden van Costa Nova, de Luigi Bormioli cocktailglazen en de nieuwe mokken van Black+Blum voor het najaar. De keukengadgets van Zyliss mogen tijdens het voorbereiden van het kerstdiner ook niet ontbreken. Daarnaast is de Burger Press geschikt als cadeau en om samen (vega) burgers te maken. Bekijk gerust andere collecties van de vele merken op Orderchamp.”

Breid jouw assortiment tijdig uit voor het nieuwe seizoen en bekijk alle merken van Muller nu op Orderchamp. Er is voor ieder type retailer een passend merk te vinden! Profiteer van gratis verzending boven €250, snelle levertijd, Bestel nu, betaal later en meer.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram