“Dankzij Orderchamp is onze omzet verdubbeld en hebben we al veel terugkerende klanten uit heel Europa!”

Op zoek naar originele en vrolijke cadeau artikelen voor jouw (web)winkel? Dan ben je bij PepMelon aan het juiste adres! Het in 2018 opgerichte bedrijf gelooft in producten die uniek en speels zijn en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Om meer te weten te komen over de onstaansgeschiedenis van het merk, spraken we met CEO Eva Puskas. Ontdek het verhaal achter de duurzame cadeaus van PepMelon in dit blog!

Waar komt de naam PepMelon vandaan en hoe is het merk ontstaan?

”De naam is afgeleid van twee elementen: “Peptalk” en de ”Meloen” als vrucht, die voor levendigheid, vrolijkheid, speelsheid en schattigheid staat. Onze producten moeten precies deze gevoelens weerspiegelen. Drie jaar geleden begonnen mijn man en ik na te denken over een creatieve hobby cadeauset, ook wel de ”Jumbo Boxen” genoemd, omdat hij een ontwerper is en ik altijd al een fan ben geweest van creatieve hobby’s en kantoorbenodigdheden. Deze dozen waren altijd erg populair en succesvol, maar niet perfect. Ze bevatten te veel plastic, wat ik als milieubewuste niet helemaal kon goedkeuren. Daarom veranderden we van koers en realiseerden we ons al snel dat onze klanten een milieuvriendelijker product zouden waarderen dat nog niet op de markt was. Zo kwamen we eind 2019 op het recyclebare materiaal kurk. We besloten om prachtige knutselpakketten en speelgoed te maken van kurk, FSC of gerecycled papier. Met het idee werd de Adventure creatieve knutselset geboren en een paar maanden later volgden schattige cadeauproducten zoals de Cutes en Flow onderzetters.”

Wat maakt jullie collectie zo speciaal?

”De meeste van onze producten zijn gemaakt van kurk en gerecycled papier. Tegenwoordig kan alles wat van hout gemaakt kan worden, ook van kurk. Kurk vertegenwoordigt een zeer uniek natuurlijk materiaal en is de meest milieuvriendelijke oplossing die we kennen, omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden. Kurkeiken laten hun bast ongeveer 200 jaar groeien, een bast die elke 16 jaar wordt geoogst. Daarnaast is het materiaal anti-allergeen. Onze producten van kurk zijn zeer licht en stevig. Daarnaast zijn onze knutselpakketten en is het kleurpapier gemaakt van gerecycled papier. De dozen zijn voor bijna 90% van gerecycled papier. Sommige producten zijn ook gemaakt van FSC-papier, papier dat geen zware metalen of schadelijke stoffen bevat. We proberen milieubewust te zijn in elk aspect van ons productieproces, omdat we geloven dat dit de toekomst is. Het wordt steeds belangrijker om producten te lanceren die waarden verdedigen en voldoen aan de basisprincipes van de natuur.”

Welk product is momenteel de bestseller en populair bij klanten?

”We verkopen momenteel meer dan 100 producten op Orderchamp. Naast bovengenoemde kurk- en papierproducten bieden wij ook kleurrijke notitieboekjes aan. Wel moeten we zeggen dat de vraag naar de Adventure Creative Hobby Set erg groot is. Jouw klanten zullen deze hobbyset nergens anders vinden! Verder zijn onze stoere kurken onderzetters erg populair. Hiermee zijn we ook genoemd in de mei-editie van een gaaf tijdschrift in Duitsland.”

Zijn jullie blij met Orderchamp als B2B verkoopkanaal?

”Zeker, we zijn zeer tevreden over het platform. We hebben nog nooit met een B2B-kanaal gewerkt en het proces is heel eenvoudig, zonder bugs en problemen. Onze omzet is verdubbeld en we hebben al meermaals terugkerende retailers gehad uit Frankrijk, Nederland en laatst ook uit België. We kunnen gemakkelijk contact opnemen met de winkeliers en zij kunnen ook zonder een bestelling te hoeven plaatsen eerst contact met ons opnemen voor aanvullende vragen. Het verloopt allemaal heel gemakkelijk! Daarnaast is de Digital Fair die Orderchamp organiseert voor ons altijd een hoogtepunt!”

Ben je enthousiast geworden over PepMelon en de milieuvriendelijke cadeau-ideeën? Shop het merk dan nu op Orderchamp en ontdek creatieve knutseldozen, vrolijke kurken onderzetters en nog veel meer. De minimale bestelwaarde is slechts €50,- en je hebt je favoriete producten al binnen rond 3-6 dagen!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram