”Orderchamp geeft ons Franse interieurmerk toegang tot interessante woonwinkels in heel Europa!”

Het Franse MADURA is zeker één van onze musthave Home & Living merken op het platform! Je vindt er luxe kussenslopen, plaids en gordijnen in verschillende kleuren en prints en van hoogwaardige materialen. Na ruim 50 jaar bestaan, is het merk zich altijd blijven innoveren door in te spelen op trends om consumenten van prachtige woondecoraties te voorzien. Lees het hele interview met team MADURA over het bijzondere merkconcept in dit blog!

Hoe is het merk MADURA ontstaan?

MADURA is opgericht in 1971 door Agnès en Michel Bourgeois, globetrotters die, na door Azië te hebben gereisd, besloten om stoffen van hun reis mee terug te nemen naar Frankrijk. Hun idee was innovatief voor die tijd toen ze begonnen met het produceren van kant-en-klaar textiel dat klanten direct aan hun interieur konden toevoegen. Het merk blijft zich vandaag de dag constant innoveren, want de trends van toen zijn niet meer de trends van nu. MADURA heeft voornamelijk de afgelopen 5 jaar veel gemoderniseerd en begint nu een geheel nieuw tijdperk.”

Wat maakt MADURA zo bijzonder?

“Twee dingen maken MADURA tot een uniek merk: de positionering en de kwaliteit van de producten die het aanbiedt. Voor de stoffen gebruiken we enkel hoogwaardige materialen. We gebruiken verschillende prints – zoals panter, botanisch en retro – en de producten komen in veel soorten kleuren. Zo proberen we een breed en rijk productassortiment aan te bieden en is er voor ieder wat wils. Oog voor detail en een nauwkeurige afwerking is wat waarde toevoegt aan onze producten.”

Wat zijn de meest populaire producten bij jullie klanten op dit moment?

“We zien trends op het gebied van materialen. Klanten zijn op zoek naar natuurlijke en chique materialen zoals linnen of fluweel, die een klassieke en retro uitstraling hebben die erg opvalt. Qua kleuren gaan de trends richting diepe kleuren (poederroze, turquoise en okergeel bijvoorbeeld) en zeer grafische patronen die een sterke en herkenbare boodschap uitstralen. Mensen houden en durven steeds meer opvallende kleuren te combineren met bijzondere patronen. Op het gebied van meubels is het materiaal “bouclette” vooral aantrekkelijk voor meubels met ronde vormen.”

Hechten jullie waarde aan het milieu bij de ontwikkeling van producten?

“Vandaag de dag bevinden we ons in een wereld met groot belang voor het milieu. Klanten zijn op zoek naar duurzame producten en mooie materialen die lang meegaan. Bij MADURA besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze producten en aan het tijdloze aspect ervan. Inderdaad, we zorgen ervoor dat we on-trend blijven met eenvoudige patronen, maar ook voor kleurrijk durven te gaan, met gave patronen en altijd met behulp van zeer mooie materialen met het oog op duurzaamheid.”

Hoe vaak worden er nieuwe producten toegevoegd aan de collectie?

“We bieden twee collecties per jaar aan, één voor de lente/zomer, en een andere gericht op de herfst/winter. Door deze collecties kunnen we onze unieke verhalen vertellen aan de hand van actuele trends (etnische, bloemen, thema’s met patronen, enz.).”

Voor welk type retailer is MADURA bedoeld?

“Onze producten worden vaak gekocht door retailers met meerdere merken in woondecoratie of lifestyle die het DNA van MADURA met zich meedragen. Dit zijn dan voornamelijk retailers met een toegankelijk luxeaanbod die graag trendy kwaliteitsmerken voeren.”

Vanwaar de keuze voor Orderchamp als b2b platform?

MADURA bestaat al meer dan 50 jaar, dus we hebben een groot netwerk van wederverkopers ontwikkeld waar we rechtstreeks mee communiceerden, maar in deze tijd weinig aandacht gegeven aan de digitale kant. Het is erg tijdrovend om ons netwerk rechtstreeks te beheren zonder een platform om ons hierbij te ondersteunen. Het is uiteindelijk de covid-crisis die ons ertoe heeft aangezet om de digitale stap te zetten en ons internationaal te ontwikkelen op de groothandelsmarkt. Deze stap naar digitaal stelde ons ook in staat om nieuwe retailers te vinden die niet de middelen hadden om ons op een andere manier te ontdekken. Orderchamp bood aan ons de mogelijkheid om ons merk naar buiten te brengen en onze aanwezigheid te ontwikkelen via een digitaal model in tegenstelling tot ons dure model waarbij we onze klanten gaan bezoeken met agenten. Hier zijn we tot op heden erg tevreden over!”

Enthousiast geworden? Ontdek het hele assortiment van MADURA op Orderchamp en profiteer van een lage minimum bestelwaarde van €100,-. Vind de stijl die het beste bij jouw type (web)winkel past!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram