Ontdek hoe Misha een duurzame levensstijl voor iedereen aantrekkelijk & toegankelijk wil maken

Maak kennis met eigenaresse Misha van eco webshop MIISHA. Ruim twee jaar geleden begon Misha haar webshop met de gedachte duurzame alledaagse gebruiksartikelen voor iedereen toegankelijk te maken. Benieuwd hoe Misha haar assortiment samenstelt, klanten feedback omzet in inspiratie voor producten en het plan heeft om een fysieke winkel te openen? Lees dat en meer in ons nieuwste blog!

Hoe is het idee voor MIISHA ontstaan?

”Ik ben zelf altijd met duurzaamheid bezig geweest en heb een band met natuur en dieren. Sinds een jaar of 4 ben ik zelf ook duurzaam aan het leven. Toen merkte ik hoe lastig het is om echt mooie duurzame spullen te vinden. De producten die er waren hadden een ietwat oubollig karakter en waren relatief prijzig. Zo ontstond het idee voor een eigen webshop waar ik producten aan zou toevoegen die er aantrekkelijk uitzagen en betaalbaar waren. Vanaf het begin liep het eigenlijk al storm en sindsdien is de vraag enorm gegroeid!”

Welke producten verkoop je allemaal online?

”Ik bied een heel breed assortiment aan duurzame producten. Van huishoudelijke producten tot verzorgingsproducten, on-the-go koffiebekers en nog veel meer. Eigenlijk precies wat je klant in zijn/haar dagelijks leven nodig heeft maar dan een duurzame versie daarvan! Naast duurzaam verkoop ik ook natuurlijke producten, die herbruikbaar zijn of plastic-vrij. In mijn zoektocht naar dit type producten kwam ik Orderchamp tegen!”

Waar haal je verder inspiratie voor producten vandaan?

”Wat ik erg leuk vind is als klanten zelf met suggesties komen. Ze komen bijvoorbeeld met een product waar je ze geen duurzaam alternatief op hebben, dan ga ik op zoek en kom ik met een oplossing. Soms hebben klanten interessante duurzame producten elders gezien en voeg ik die ook toe aan mijn assortiment. Ik voeg graag producten toe waar mijn klanten om vragen. Ik ga ook veel zelf op zoek en doe inspiratie op via bijvoorbeeld Instagram en houd ik trends in de gaten. Zo heb ik verschillende invalshoeken!

Al onze pakketjes pakken we ook geheel plastic-vrij in, inclusief papieren tape. Daarnaast proberen we hierbij zo veel mogelijk materialen te hergebruiken. Tot slot versturen we onze pakketjes veelal met de Fietskoeriers, de meest duurzame verzendoptie van Nederland.”

Wat vind je prettig aan het bestellen van duurzame producten aan Orderchamp?

”Dankzij een gesprek met het Team van Orderchamp kreeg ik interessante duurzame suggesties voor mijn webshop en vanaf toen ben ik steeds vaker gaan bestellen! Ik vind de filtermogelijkheden handig en vind het prettig dat er ook merken uit andere landen zijn die ik nog niet ken. Toch probeer ik veel lokaal in te kopen, het liefst uit Nederland of Amsterdam. Anders koop ik graag originele producten in uit België, Frankrijk en Duitsland om het alsnog dichtbij te houden. De artikelen die ik inkoop lopen ook heel goed bij mijn klanten, dat is extra fijn en daardoor keer ik steeds weer terug naar het platform.” 

Heb je naast de webshop ook de ambitie een fysieke winkel te starten?

”Dit zou ik graag willen! Er is veel vraag naar vanuit mijn klanten. Ik heb een open kantoor in de Jordaan in Amsterdam en vaak lopen mensen langs en denken ze dat het een winkel is. Ik heb allemaal plankjes gevuld met de producten en ze overzichtelijk bij elkaar neergezet, net zoals in een echte winkel. Mensen mogen altijd binnen komen lopen maar uiteindelijk zou het leuk zijn als het ook mogelijk is direct te shoppen! Het zou een gemiste kans zijn als ik de stap niet zou zetten.”

Hoe houd jij online persoonlijk contact met jouw klanten?

”Ik probeer zo veel mogelijk het verhaal achter MIISHA te vertellen via mijn Instagram kanaal. Mensen vinden het prettig dat ze weten welk gezicht achter het merk zit. Zo weten ze dat ze de producten echt bij iemand kopen. Dit wil ik graag vasthouden. Ik deel via Instagram regelmatig updates en deel kiekjes vanuit mijn kantoor. Daarnaast heb ik een sectie op mijn website waar ik meer over mezelf vertel. Volg me gerust, ik sta open voor samenwerkingen met duurzame merken!”

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram