”Orderchamp is een kwalitatief & overzichtelijk inkoopplatform met eenvoudige bestelprocessen en uitstekende klantenservice!”

Wij brengen moderniteit en traditioneel theedrinken samen – zo omschrijft het Berlijnse theehuis P & T – Paper & Tea zichzelf. In een gezellige videomeeting vertelden B2B Sales Manager John Wilken en Shop Manager Robin Schmidt ons meer over het theemerk – één van onz favorieten in de categorie “Eten & Drinken“. Ze vertelden ons hun verhaal en lieten ons kennismaken met de wereld van de theecultuur!

Pure Prana

Wie zit er achter het merk P&T – Paper & Tea?

”Jens de Gruyter, oprichter van P & T – Paper & Tea is een echte theeliefhebber. Dankzij zijn oom, een bekende theehandelaar uit Duitsland, kreeg Jens al op jonge leeftijd zijn liefde voor thee mee en de vaardigheid om uitstekende theemelanges te maken. Om zijn passie na te jagen, reisde hij later naar Azië om de Aziatische theecultuur te verkennen. Terug in Berlijn ontstond toen P & T – Paper & Tea. De wens van Jens is om de verbinding tussen traditioneel theedrinken en moderniteit over te brengen. We associëren theedrinken met een ervaring in samenkomst, alleen, met vrienden, met familie, enz. Jens koos bewust voor de naam – papier en thee – twee zeer traditionele voorwerpen uit China. Enerzijds moeten deze mensen samenbrengen door thee te drinken, anderzijds moet het papier als brug voor communicatie dienen. Jens zit nog steeds graag met een kopje thee met onze klanten in de winkels om te kletsen over zijn passie en de wereld.”

Wat maakt de thee zo speciaal?

”Wij maken theedrinken mainstream. We staan bekend om hoogwaardige thee in het moderne en hippe theedrinken, maar we vinden ook de tradities van de respectieve landen van herkomst van de thee belangrijk. We willen de klant helpen bij het vinden van de perfecte thee voor een ontspannen moment in het dagelijks leven, zodat we onszelf minder als verkoper en meer als adviseur zien. We laten zelfs suiker en melk toe in de thee! Het belangrijkste is dat klanten een product vinden waardoor ze graag thee drinken.”

Matcha Starter Kit

Modern & Traditioneel – Hoe weerspiegelt zich dit in jullie merk?

”Onze verscheidenheid aan theesoorten weerspiegelt de verschillende tradities van het drinken van thee. Naast onze huisgemaakte Master Blends, Jens’ Uncle’s speciale recepten en simpele theesoorten zoals English Breakfast, bieden wij ook thee aan per land van herkomst. Omdat de theecultuur afkomstig is uit China, hebben we een groot assortiment uit deze regio. We hebben echter ook veel thee uit de rest van Azië, zoals India, Sri Lanka of Nepal. Maar we hebben ook thee uit Griekenland en Afrika. Al met al hebben we echt elke soort thee, of het nu gaat om groene, zwarte, kruiden- of oolongthee, er is voor ieder wat wils! Ook in de accessoires proberen we traditie over te brengen en bieden daarom theepotten en kopjes in Aziatische stijl aan! De prachtige theepotten uit Japan zijn hier de absolute bestsellers!”

”Daarnaast brengen we de moderniteit van theedrinken bijvoorbeeld over via ons verpakkingsontwerp. Vooral onze eigen blends, de Master Blends, springen hier natuurlijk in het oog. Ze zijn kleurrijk, creatief en trendy. Een zeer populair cadeau! In onze accessoires bieden we ook producten aan die oorspronkelijk niets met de traditionele theecultuur te maken hebben. Deze bestaan uit onze glazen theepotten en onze Nomad On-the-Go Cup, waarmee je onderweg thee kunt zetten of drinken. Eenvoudig en praktisch in één accessoire. Dit maakt het merk zo bijzonder. Ik kan mijn groene thee, die een 2000 jaar oude traditie draagt, drinken in een vat dat nog maar een paar jaar bestaat.”

Welke producten zijn het meest geliefd?

”De Master Blends zijn natuurlijk onze hardlopers! Deze zijn door de verschillende smaakmelanges en het opvallende design erg interessant voor P&T beginners en scoren goed online! In de Origin-lijn zijn het vooral de klassiekers: English Breakfast, Darjeeling of Assam – maar ook de atypische Duitse theesoorten zijn erg in trek. Tegenwoordig wenden velen zich tot gele thee, oolongthee of witte thee. Met de zomer voor de deur zijn ook Iced Tea of ​​Cold Brew erg populair.”

Wat vind je het leukst aan Orderchamp?

”We vinden Orderchamp interessant omdat het voor een klein bedrijf als het onze erg moeilijk is om met veel retailers in contact te komen. We kunnen ons storefront inrichten zoals we willen en de integratie met Shopify vereenvoudigt het proces natuurlijk! De bestelprocessen verlopen ook erg goed. Bij een probleem heeft de klant altijd de mogelijkheid om direct met ons te chatten. Ook in die zin is de service geweldig! Verder is het team altijd erg open en behulpzaam”.

”Orderchamp is een zeer overzichtelijk platform vergeleken met andere platforms. Het aanbod is super! Je merkt dat hier veel nadruk wordt gelegd op kwaliteit en uniciteit en ze niet elk merk op het platform toelaten! En hoewel het aanbod zo groot is, vind je ons toch steeds weer terug op het platform!”

Perfect Day Tea

Welke retailers hebben de afgelopen maanden voornamelijk bij jullie ingekocht?

”We zijn over het algemeen erg populair bij conceptstores en cadeauwinkels, maar onze retailers zijn heel divers. We hebben inmiddels bestellingen gekregen uit Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Zelfs in Berlijn, waar we echt de weg weten, hebben we er via Orderchamp een mooie retailer bij gekregen!”

Wat zijn je toekomstplannen met Orderchamp?

”We vinden het heerlijk om onze klanten te begroeten met een kopje thee en meteen in gesprek te gaan. Omdat dit op dit moment niet mogelijk is, werken we hard aan het digitaliseren van onze evenementen. Met dit in gedachten hebben we “P & T School of Tea” gelanceerd en verplaatsen we theeproeverijen en seminars gemakkelijk online naar de huizen van onze klanten. Deze zijn tot nu toe erg leuk en succesvol geweest! Om onze langdurige vriendschap nu met Eulenschnitt op Orderchamp te vieren, willen we deze seminars natuurlijk delen met onze Orderchamp-klanten! Dus volgende week, vanaf 7 juni, zijn er niet alleen cadeaus t.w.v. €120, maar ook een uitnodiging voor nieuwe klanten voor onze extra seminars!”

Het is eindelijk zover! Om de jarenlange vriendschap tussen P&T Paper & Tea en Eulenschnitt te vieren, krijg je bij aankoop van producten van beide merken de nieuwe Good Variety Box, prachtige wenskaarten, en de populaire kaart- en droogbloemen standaards cadeau! Daarnaast krijg je ook nog eens een exclusieve thee-seminar van P&T! Zo leer je alles over thee en het assortiment in één keer kennen. Bekijk de nieuwe campagne hier en profiteer van cadeaus t.w.v. €120,-!

Als je nu bestelt, ontvangt je jouw producten al binnen 1-3 dagen. De minimale bestelwaarde is slechts €100. Laat je inspireren en ontdek een nieuwe manier van thee drinken.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram