“Sinds onze inschrijving krijgen we bijna elke dag meerdere bestellingen van retailers uit heel Europa!”

Ken je ons musthave merk Eulenschnitt uit Hamburg al? Sinds de komst op het platform heeft het Duitse merk al veel bestellingen binnengehaald. Het kleine familiebedrijf met stijlvolle en minimalistische producten is razendpopulair onder onze retailers. Daarom hebben we een interview opgezet met Sales Manager Marie om meer te weten te komen over het merk en de collectie. Plus, het merk heeft nog een leuke verrassing voor Orderchamp retailers. Lees dus gauw verder en mis het niet!

Hoe ben je op het idee van Eulenschnitt gekomen?

Eulenschnitt bestaat eigenlijk al meer dan 10 jaar. Destijds besloten oprichters en kersverse ouders Lena en Felix om samen creatieve objecten te maken. Overdag speelden ze met de kleine Ella en s’avonds werkten ze aan verschillende stickers en jutezakken. Omdat uilen nachtdieren zijn en beiden van dit type dier hielden, moest het wel een deel van de merknaam worden. Het andere deel van de naam is uiteindelijk bedacht door de snijplotter, door wie we onze mooie stickers hebben laten produceren en hiermee echt ons bedrijf konden starten. Zo werd het Eulenschnitt.”

Wat maakt Eulenschnitt als merk zo uniek?

”Onze producten worden veelal ontworpen door de hele familie. Iedereen is betrokken en wordt naar zijn/haar mening gevraagd! We zijn niet alleen een team, maar een echte familie en iedereen heeft wel eens bijgedragen aan een product, of het nu een gezegde, kleur of design is. We vinden het vooral belangrijk dat de producten die we aanbieden gezinsvriendelijk, praktisch en duurzaam zijn. Duurzaamheid staat bij ons op nummer één. We proberen alternatieve producten te maken voor het alledaagse, zoals onze zeepdispensers van glas of onze sponsdoekjes van houtcellulose, die volledig composteerbaar zijn.”

Waar komen de producten vandaan?

”We vinden een eerlijk productieproces erg belangrijk. Hierdoor komt het merendeel van onze producten uit Duitsland en Europa. Onze deurmatten, die wasbaar zijn, komen bijvoorbeeld uit België, ons steengoed uit Portugal, enzovoort. We ondersteunen graag kleinere leveranciers, zoals onze houtleverancier uit Polen. Het idee dat een bedrijf in Polen of Duitsland door onze bestellingen weer nieuw personeel kan aannemen, maakt ons trots. We geloven niet alleen in het merk zelf, maar ook in de community die ons heeft helpen maken tot wat we vandaag de dag hebben bereikt.”

Hoe vaak komen er nieuwe producten online? En welke producten zijn op dit moment erg populair bij klanten?

”We staan nooit stil! Elke dag werken we aan nieuwe ideeën, producten en campagnes. Bijna wekelijks komen er nieuwe producten bij. Op dit moment zijn de mokken een absolute favoriet. Ze zijn eenvoudig in materiaal en design en passen hierdoor in elke keuken. Maar ook onze deurmatten en de glazen zeepdispensers zijn erg populair en zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Tot onze vreugde zijn ook de houten kandelaars erg populair.”

Waarom heb je voor Orderchamp gekozen?

”Doorslaggevend in onze keuze om via Orderchamp te gaan verkopen, was dat we wilden uitbreiden naar België en Nederland. Dit bleek de moeite waard; veel van onze nieuwe klanten komen ook daadwerkelijk uit deze regio’s.”

Je hebt in de eerste maand van registratie al veel bestellingen ontvangen. Wat voor soort retailers kopen voornamelijk in?

”Wij verkopen voornamelijk aan conceptstores. Andere detailhandelaren zijn onder meer boerderijwinkels, delicatessenwinkels, kinderboetieks, webshops, woonwinkels, enzovoort. Over het algemeen zijn onze retailers erg divers!”

Wat vind je het prettigst aan ons platform?

”We houden vooral van het ontwerp van het platform in vergelijking met andere platforms! Alles is heel duidelijk en elk storefront heeft zijn eigen uiterlijk. Je ontdekt altijd iets nieuws en bent op de hoogte van de laatste trends. Ik vind het dashboard in de backoffice heel fijn werken. Het is interessant dat we statistieken te zien krijgen en daarom heel gemakkelijk weten hoe we gemiddeld presteren. Het enige dat nodig is, is een simpele login en we krijgen meteen een overzicht van alles! Zo goed gedaan!”

Zoals eerder vermeld, hebben we aan het einde een grote aankondiging voor je! Om de jarenlange vriendschap tussen Eulenschnitt en P&T Paper & Tea te vieren, lanceren we een actie met tal van cadeaus ter waarde van €120,- speciaal voor jou! Leuk hè? Vanaf 7 juni staat de speciale actie online. Volg Eulenschnitt’s storefront op Orderchamp om op de hoogte te blijven!

Interesse in Eulenschnitt voor jouw (web)winkel? Bekijk alle producten dan nu op Orderchamp. Ze zijn ook nog eens ideaal om cadeau te geven vanwege de mooie verpakking! Wacht niet langer en neem een kijkje in het uitgebreide assortiment. Er is voor ieder wat wils!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram