”Dankzij Orderchamp krijg ik overal bestellingen, uit Scandinavië, Frankrijk en meer landen uit Europa en ben ik trots op de diversiteit aan retailers!”

Het Duitse merk By Vivi. verkoopt sinds kort trendy & kleurrijke kaarsen, kaartjes met armbanden, stationery en meer vrolijke cadeau artikelen via ons inkoopplatform. Oprichtster Vivian Wagner is tevreden met het platform, haar vele verkopen en diversiteit aan retailers. Lees het gehele interview en laat je inspireren door haar persoonlijke verhaal, de bestselling producten en waarom het jonge merk uit München zo geliefd is door retailers binnen en buiten Europa op Orderchamp.

Hoe ben je op het idee voor By Vivi. gekomen?

“Nou, eigenlijk was het vrij simpel. Ik heb er altijd van gehouden om creatief bezig te zijn. Aan het begin van de COVID-19-crisis en de lockdown, tussen het thuiswerken van mijn man en de uitdagende fase van mijn dochtertje, was ik op zoek naar een soort bezigheidstherapie. Zo ben ik na zoveel jaar eindelijk weer aan het schilderen toegekomen. Het idee met de armbanden en met de kaartjes was al duidelijk sinds 2013, maar het ontbrak me gewoon altijd aan de moed om het concept door te zetten. Het idee voor Dip Dye-kaarsen kwam dit jaar. In ieder geval besefte ik meteen hoe leuk het voor mij is om te tekenen, schilderen en creatief bezig te zijn. Ik besloot het proces aan te gaan en best snel was ik ineens zelfstandig ondernemer. “

Waar komen de ideeën voor jouw ontwerpen voor de kaarten vandaan?

“Ik hou ervan om anderen te inspireren en vreugde te brengen met mijn ontwerpen. Aquarellen, lichte tinten en subtiele patronen zijn altijd een deel van mij geweest, dus er zit nogal wat hart in mijn kaarten. Sommige zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en betekent daarom veel voor mij, zoals de kaart met de Boeddha en het gezegde “Let that Shit go”. Deze kaart is opgedragen aan een vriend van mij die kalm blijft in elke situatie en me er altijd aan herinnert negativiteit los te laten. Andere kaarten in mijn assortiment is gebaseerd op actuele trends zoals de kaarten met de flamingo’s of de monsterabladeren. Ik probeer altijd de markt te volgen en toch trouw te blijven aan mezelf als kunstenaar – ik ontwerp niets waar ik niet 100% achter sta.”

Je hebt al enorm veel bestellingen ontvangen, vooral van kaarsen. Wat maakt de kaarsen zo geliefd?

“Ik hou van kaarsen. Als kind maakte ik vaak zelf kaarsen en mijn liefde voor was bestaat nog steeds. Toen ik de trendy Dip Dye-kaarsen voor het eerst uitprobeerde, was ik meteen overtuigd. Het is makkelijk en ziet er zo bijzonder uit! In vergelijking met mijn concurrenten, die vaak neonkleuren gebruiken, besloot ik om juist lichte kleuren en pastelkleuren te gebruiken, evenals kleurencombinaties te mixen die je normaal niet terugvindt, zoals de Dusty Pink-kaars die grijs en roze combineert. Kaarsen zijn altijd on-trend en de mijne zie je gewoon in elk interieur terug. Ze zijn toegankelijk, anders en bijzonder. Op dit moment zijn mijn kaarsen ook mijn favoriet. Ik vind het erg leuk om ze te verpakken en naar retailers te sturen.”

Hoe heeft Orderchamp jouw B2B markt veranderd? Welk type retailer koopt voornamelijk bij jou in?

“Ik ben erg enthousiast over het platform. Toen ik de website zag, wist ik al meteen dat ik hier wilde gaan verkopen. Ik vond het duidelijke en Scandinavische design aantrekkelijk. De onboarding ging snel en gemakkelijk, alles werkte goed en het team is altijd blij om je te helpen waar nodig. Het beste van Orderchamp vind ik de vele internationale retailers die ik hier heb ontmoet.

Veel andere platforms beloofden me ook een netwerk en verkopen aan internationale retailers, maar geen van hen konden hun belofte nakomen, behalve Orderchamp! Tegenwoordig krijg ik overal bestellingen, uit Scandinavië, Frankrijk en meer landen uit Europa en ben ik trots op de diversiteit aan retailers. Tot mijn klanten behoren modehuizen, bloemisten, cadeauwinkels en boetieks, dit vind ik erg leuk.”

Interesse in de trendy cadeau artikelen van By Vivi. voor jouw (web)winkel? Bekijk het merk nu hier op Orderchamp en verras jouw klanten met de leukste producten om cadeau te geven. Daarnaast profiteer je van een snelle levertijd van 1-3 werkdagen en een lage minimum bestelwaarde van €75,-. Dus waar wacht je nog op? Veel plezier met inkopen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram