Beeld: Conceptstore Gekaapt Amsterdam

Nieuwe Series-A investering van €16,5 miljoen om onze missie kracht bij te zetten en uit te breiden in Europa

Twee jaar geleden zijn we Orderchamp gestart met de overtuiging dat het wholesale model inefficiënt en verouderd is, waardoor merken moeite hebben met het vinden van de juiste verkoopkanalen en retailers het lastig vinden om bijzondere producten te ontdekken zodat ze relevant blijven voor lokale consumenten. Daarom besloten we onszelf een missie te geven om wholesale opnieuw uit te vinden door zelfstandige retailers en merken te verbinden in een digitale marktplaats om unieke merchandise in elke winkel te krijgen. En wat een avontuur is het tot nu toe.

Ondanks de lastige periode voor de detailhandel door de verschillende lockdowns, gebruiken dagelijks duizenden retailers het Orderchamp-platform om bij meer dan 1.800 Europese merken in te kopen. Merken krijgen op hun beurt toegang tot 30.000 retailers uit heel Europa. De veerkracht die we in de markt hebben gezien, is simpelweg ongelooflijk. We hebben onze propositie in deze periode verbeterd door gunstigere inkoopvoorwaarden aan te bieden, zoals lage bestelminima, flexibele betalingsvoorwaarden en gratis verzending, en ondersteunden hiermee duizenden zelfstandige winkeliers in tijden van crisis. We zijn onze groeiende community dankbaar voor hun vertrouwen en hopen hun verwachtingen blijvend te overtreffen. Het is nu tijd om verder te bouwen op de basis die we in de afgelopen twee jaar hebben gelegd.

Aankondiging van onze Series-A investering van €16.5 miljoen

We zijn erg trots om aan te kondigen dat we een investering van €16.5 miljoen hebben opgehaald om ons te ondersteunen in het behalen van onze missie. De ronde wordt geleid door Prime Ventures. Het is fantastisch om met hen te mogen samenwerken, omdat ze eerder investeerden in onder meer TakeAway.com en Meero, en in de huidige fase perfect passen bij Orderchamp. Prime heeft ook verschillende andere grote startups, scale-ups en exits in hun portfolio, zoals Greetz, eBuddy, Mendix, GlobalCollect, iwoca en TerraPay. Thijs Emondts, voormalig general manager bij Uber in hun hypergroeifase, zal toetreden tot onze RvC.

Volgens Thijs Emondts van Prime Ventures speelt Orderchamp een grote rol bij de verdere digitalisering van de retail. ”Traditionele wholesale is erg gefragmenteerd en weinig innovatief. Door middel van Orderchamp’s superieure technologie, zoals bijvoorbeeld datagedreven aanbevelingen, een uniek assortiment en een slimme marktstrategie, biedt zij zowel retailers als merken een unieke klantervaring. Wij zijn erg onder de indruk van Orderchamp’s team, haar explosieve groei en hoge klantretentie. We zien dat Orderchamp een concreet probleem oplost voor beide klantgroepen. Ik kijk uit naar onze samenwerking terwijl ze hun positie in Europa verder versterken en de digitale revolutie in inkoop leiden.

Het merendeel van de investering zal worden gebruikt voor het vergroten van het internationale merkaanbod, het verbeteren van de digitale inkoopervaring en het doorontwikkelen van onze sterke technologie om onze klanten blijvend te verlichten en verrassen. Om dit te realiseren, zijn we op zoek naar uitzonderlijk en divers talent om ons te versterken, meer details vind je op onze carrièrepagina.

Onze klanten succesvol maken

Uitzonderlijke curatie

Om je als winkel te onderscheiden van de massa en te concurreren met de Amazon’s van deze wereld, helpen we onze retailers om unieke merken te ontdekken die voldoen aan onze strikte kwaliteitscriteria en bepaalde waarden delen – zoals handgemaakt, milieuvriendelijk, biologisch en duurzaam. Daarom willen wij niet wekelijks, maar dagelijks tientallen nieuwe merken toevoegen die snel en eenvoudig ingekocht kunnen worden door winkeliers.

Krachtige technologie

Op basis van verkoopgegevens van tienduizenden retailers kunnen we beter voorspellen of een product gaat verkopen in jouw winkel of webshop. We zullen ons matching-algoritme constant verbeteren om op maat gemaakte aanbevelingen voor onze retailers te genereren. We hebben onlangs ook een nieuw dashboard voor merken gelanceerd, dat extra inzichten en suggesties biedt om hun slagingspercentage op het platform te verbeteren. En we zullen onze backend dieper integreren met andere software systemen (bijv. kassa, webshop of B2B portal) om een ​​naadloze in- en verkoopervaring te creëren.

Betere inkoopvoorwaarden

Ten slotte verbeteren we voortdurend onze inkoopvoorwaarden. We zullen meer toegang tot kapitaal bieden via onze 60 dagen betaaltermijnen en bieden blijvend gratis verzending, terwijl we integreren met alle belangrijke carriers in Europa. Onze focus zal altijd liggen op het leveren van de beste prijzen en marges – voor beide partijen. We staan ​​op het punt om een grote aankondiging te doen over deze voorwaarden, dus houd het platform goed in de gaten.

Onze community laten groeien

Met behulp van onze sterke referral-programma’s stellen we beide klantgroepen in staat om te groeien en elkaar te ondersteunen. Dit doen we met o.a. een merk referral-programma, waar retailers hun favoriete merken kunnen doorverwijzen én een retailer referral-programma, waar merken hun retailers kunnen uitnodigen om te profiteren van alle inkoopvoorwaarden die ons platform te bieden heeft. Beide programma’s helpen onze community van retailers en merken hun bereik uit te breiden en hun bedrijf op te schalen. Doe nu mee met de digitale wholesale transformatie en meld je aan als inkoper of verkoper!

Uitbreiding in Europa

We zijn al het favoriete platform in vijf belangrijke Europese markten en bedienen retailers en merken uit heel Europa. Dankzij de recente investering zullen we in de komende maanden onze leidende positie versterken en verder uitbreiden naar nieuwe markten, waardoor retailers meer keuze hebben op het platform en merken nieuwe relaties in nieuwe regio’s kunnen opbouwen. Onze internationale strategie speelt een cruciale rol in onze missie om online inkopen te verbeteren en retailers en merken te laten excelleren. We zijn optimistisch over de toekomst van de fysieke retail in Europa en geloven dat de “shop local”-beweging, ondanks de tegenslagen die we in het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt, zal blijven groeien.

We danken zowel het geweldige team van mensen achter de schermen bij Orderchamp maar ook onze partner community, de merken en retailers, die deze reis zo onvergetelijk maken. Let’s go!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram