Lees het interview met Sales Director Machteld Jansen-de Groot

Marie-Stella-Maris is opgericht met een duidelijke maatschappelijke missie: schoon drinkwater en hygiëne voor iedereen. Het Nederlandse merk staat bekend om het water en de luxe body & home care producten. Care & Home essentials waarmee jouw klant goed voor zichzelf kan zorgen! Het merk besteed veel aandacht aan het creëren van bijzondere uniseks geuren die verrassen en die de stemming positief beïnvloeden. En wij hebben goed nieuws voor je, want op Orderchamp kun je nu ook een groot deel van de producten inkopen voor jouw (web)winkel! Ontdek meer over het merk en de filosofie in het interview met Sales Director Machteld Jansen-de Groot. 

Welkom Machteld! Kun je iets meer over jezelf vertellen en jouw rol binnen Marie-Stella-Maris?

”Natuurlijk. Ik ben sinds november Sales Director bij Marie-Stella-Maris, nog niet zo lang dus! We hebben enorme groeiambities, en dan ligt de focus vooral op het bewerkstelligen van deze doelen op een kwalitatieve manier in de breedste zin van het woord. Dit speelt op elk gebied waar Marie-Stella-Maris voor staat: kwalitatieve luxe & natuurlijke producten, duurzaamheid & social impact, en dus ook onze distributiekanalen en verkooppunten. We denken bewust na over de verkooppunten waar we onze producten graag zien liggen. We willen de Benelux verder ontwikkelen en verder in Europa uitbreiden. Maar de sky is the limit!”

Wat is de doelgroep van Marie-Stella-Maris?

”Een bewuste consument die wat meer te besteden heeft en van mooie producten houdt. Als we kijken naar de gemiddelde consument is deze tussen de 25-45 jaar. Die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Veel Marie-Stella-Maris klanten komen toch wel uit de stedelijke gebieden, dus echt de urban consumer. Ze kiezen voor de duurzaamheid en het sociale karakter achter ons merk.”

Wat voor type retailer koopt voornamelijk in bij jullie? Wat voor store types zijn dit?

”We bedienen nu vooral de hoogwaardige parfumerieën, warenhuizen, woonwinkels en concept stores – die interieur en fashion gerelateerd zijn. Die laatste groep komt ook voornamelijk binnen bij ons via Orderchamp. We zijn selectief om kwaliteit te behouden. We verkopen ook veel aan hotels en horecagelegenheden. Hier gaat het met name om de combinatie van ons premium water en care producten.”

Vanwaar de keuze om de Care lijn via Orderchamp te verkopen aan retailers? 

”We zijn op verschillende niveaus met acquisitie bezig. Als je Orderchamp gebruikt komen de leads naar jou. Je hoeft potentiële klanten dus niet te bezoeken, ze komen echt naar jou. Dit is voor ons heel efficiënt. Het meeste voordeel behalen we toch wel buiten Nederland. Mooi dat Orderchamp een internationaal netwerk heeft zoals Frankrijk en België, dit is voor ons heel relevant.

We willen retailers graag meer over ons merk vertellen en daarom is het prettig dat we via Orderchamp kunnen communiceren met geïnteresseerde retailers. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we via Orderchamp retailers kunnen beoordelen. Het is een selectief platform, waarmee we aanvragen kunnen ‘accepteren’ dan wel ‘weigeren’. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van distributie hoog houden. Tot slot, vinden we het ook goed dat retailers kunnen filteren op waarden zoals duurzaamheid en natuurlijk. De waarden die jullie hechten aan merken was een schot in de roos voor ons.Duurzaamheid en natuurlijke producten staat namelijk ook hoog bij ons in het vaandel. Plus, het platform ziet er gewoon hartstikke mooi uit.” 

In welke landen liggen de producten van Marie-Stella-Maris?

”We hebben de Benelux, Duitsland en Japan. Ons type producten lopen goed in Aziatische landen en we hebben daar een distributeur die onze producten op een kwalitatieve manier in premium winkels presenteert.’’

Welke producten doen het vooral goed onder jullie doelgroep? En is dit hetzelfde type product wat B2B klanten graag inkopen?

”Wat het heel goed doet is de hand & body wash, vooral de Objet d’Amsterdam geur doet je denken aan de levendigheid van Amsterdam. Ook onze geurstokken en kaarsen zijn heel populair. In tijden van corona was natuurlijk de cleansing handgel heel lang favoriet.  Onderscheidend hierbij is onze geur en de hydraterende werking naast de desinfecterende werking, dus een heel mooi, lekker en functioneel product.”

Wat maakt Marie-Stella-Maris verder uniek?

”Het begon 10 jaar geleden met water en sinds 6 jaar bieden we ook de Care productlijn aan!  Een uniek merkpropositie dat water en care producten combineert. Om welzijn te stimuleren is het belangrijk om zowel van binnen als van buiten goed voor je lichaam te zorgen. Water is een essentieel bestanddeel van ons lichaam, en water (en zeep) zijn de basis voor hygiëne. En met onze care producten verzorg je de buitenkant: je lichaam en je omgeving.” 

Kun je iets meer vertellen over de Marie-Stella-Maris Foundation?

”We zijn een duurzaam merk met een sociale missie. We staan 5% van onze omzet af aan de Marie-Stella-Maris Foundation. Omdat wij erin geloven dat iedereen in de wereld schoon drinkwater verdient. Het zit in het DNA van het merk. Hier is het merk omheen gebouwd. We zijn voor schoon drinkwater en hygiëne (SDG 6). Ik vind het uniek dat wij no matter what altijd zullen blijven doneren aan de foundation. We bouwen waterbronnen om daar mensen structureel te voorzien van schoon drinkwater. We hebben inmiddels >45.000 mensen geholpen aan schoon drinkwater.”

Is het hele assortiment te koop via Orderchamp? Gaan jullie de collectie nog uitbreiden? Hoe vaak lanceren jullie een nieuwe geur of type product?

”We gaan voor Moederdag een nieuwe geur lanceren. Dat wordt een nieuwe florale geur, welke in een breed assortiment op de markt komt. Onze nieuwe gift sets zijn zojuist gelanceerd, waar we heel trots op zijn. Beide innovaties zullen verkrijgbaar zijn op Orderchamp. Verder gaan we de komende tijd bijna verdubbelen in het aantal producten, maar we willen natuurlijk wel duurzaam innoveren!”

Interesse in de producten van Marie-Stella-Maris voor jouw (web)winkel? Ontdek het gehele aanbod Care & Home essentials dan nu op Orderchamp! Vragen? Stuur Machteld eenvoudig een direct bericht via de chatbox. Oja, vergeet het merk niet te volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe producten.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram