Goed voorbereid heropenen doe je zo

Goed nieuws! Winkelen-op-afspraak is voor niet-essentiële winkels in Nederland op 28 april en in België op 26 april officieel verleden tijd. Om onze retailer community hier een handje bij te helpen, hebben we 5 handige heropening tips op een rijtje gezet. Hiermee kun jij straks optimaal heropenen en jouw klanten een goed voorbereid, warm welkom heten!

De maatregelen

Voor België geldt max. 1 klant per winkel (of max. 2 uit hetzelfde huishouden) en in Nederlandse winkels mag maximaal 1 klant per 25m2 naar binnen en maximaal 2 klanten per verdieping. Ook mogen de Belgische kappers en schoonheidsspecialisten weer open, wat in Nederland al wel sinds 3 maart werd toegestaan. Voor beide landen geldt er een maximale openingstijd voor niet-essentiële winkels tot 20:00 uur s’avonds.

De winkelen-op-afspraak regel komt hiermee voor beide landen te vervallen. Volgens de Belgische handelsfederatie Comeos kwam 75% van de klanten niet naar de winkel (Bron: Gondola, April 2021). Maar ook de Nederlandse brancheorganisatie INretail is blij dat de winkels weer open mogen: ””Voor ons was het belangrijkste punt dat winkelen op afspraak van het toneel verdwijnt, want dat werkt niet.” (Bron: NU, April 2021).

Meer informatie? Nederlandse ondernemers kunnen alle wetten en regels op het Ondernemersplein van het KVK en de pagina van de Rijksoverheid bekijken. Belgische ondernemers kunnen alle informatie over ondernemen en het coronavirus op deze pagina van het FOD overzichtelijk terugvinden.

1. Houd rekening met de geldende veiligheidsmaatregelen

Voordat je weer open kunt, is het belangrijk te zorgen voor een veilige winkelomgeving. Plaats o.a. desinfecteermiddel, een uitgestippelde looproute, tafelschermen en mondkapjes in de winkel. Zorg dat jouw klanten altijd 1,5 meter afstand kunnen behouden tussen elkaar, maar ook tussen jou en jouw werknemers. Verzoek bij de ingang al vriendelijk of ze een mondkapje kunnen dragen, hun handen kunnen desinfecteren en zich willen houden aan de overige veiligheidsmaatregelen zoals contactloos betalen. Dit kun je doen door hier een speciale statafel voor in te richten.

Vergeet ook niet om jouw winkelmandjes regelmatig schoon te maken, maar ook kledinghangers en overige artikelen die klanten gebruiken tijdens het winkelen. Zorg tot slot voor goede ventilatie.

Tip: Marie-Stella-Maris verkoopt een hydraterende handgel met bijbehorende display op Orderchamp die je bij de winkelingang op stijlvolle manier kunt neerzetten.

2. Duidelijke communicatie is key

Kondig grootschalig aan dat jouw winkel weer open gaat! Enthousiasmeer jouw klanten door jouw heropening op social media, via e-mail en/of je website te delen. Hierin zet je praktische informatie zoals de nieuwe openingstijden en geldende veiligheidsmaatregelen.

Tip: Tag en volg ons @orderchamp in jouw heropening post of story! Om onze retailer community te ondersteunen, zullen wij alles delen.

3. Een verrassend assortiment

Veel van jouw vaste klanten zullen graag weer bij jou op bezoek komen. Bereid jouw winkel zorgvuldig voor op de heropening en zorg dat je voorraden goed op orde zijn. Verras jouw klanten met een geheel nieuw assortiment en winkeluitstraling. Koop tijdig seizoensgebonden- of trendgevoelige producten in die ze geweldig zullen vinden. Laat je inspireren door onze nieuwste pagina’s met o.a. Kaarsen, Vazen, Droogbloemen, Home & Living en Kitchen & Dining Trends. Meer inspiratie vind je op ons blog of in ”Featured” in het hoofdmenu. Of maak eens gebruik van onze zoekbalk en filtermogelijkheden!

Tip: Bestel deze eenvoudig via Orderchamp en profiteer van ons ruime aanbod merken met snelle levering binnen 72 uur. Zo heb jij jouw favoriete producten volgende week al binnen!

4. Een warm welkom

Persoonlijke aandacht is in deze tijd extra belangrijk. Een goede service leveren in de winkel is wat jou kan onderscheiden van de concurrentie. Bereid jouw werknemers voor op de heropening en geef uitleg hoe ze op gepaste afstand toch de beste winkelervaring en adviezen aan jouw klanten kunnen geven. Verder kan bijvoorbeeld feestelijke aankleding, gezellige muziek, sfeervolle verlichting of planten en bloemen hieraan bijdragen. Jouw heropening mag tenslotte gevierd worden!

Tip: Zet complementaire producten op een mooie manier bij elkaar neer ter inspiratie voor jouw klanten.

5. Vergeet jouw online verkoopkanaal niet!

Ben jij een webshop gestart naast jouw fysieke winkel? Zorg ervoor dat je deze niet vergeet. Veel consumenten zijn gewend geraakt aan het online shoppen en zullen hier wellicht de voorkeur aan blijven geven. Zorg daarom dat dit extra verkoopkanaal jouw fysieke kanaal goed ondersteund. Blijf bijvoorbeeld de Click & Collect optie aanbieden. Een goede omnichannel strategie is hierbij een must. Hulp nodig? Bekijk ons blog met 4 Tips om jouw ingekochte assortiment optimaal te tonen op jouw webshop.

Nog geen webshop? Lees dan ons blog met Tips voor het starten van een webwinkel naast een fysieke winkel.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram