Op zoek naar luxe mannelijke verzorgingsproducten voor jouw (web)winkel? Dan hebben we goed nieuws voor je! In dit blog ontdek je het Franse merk PLISSON 1808, een pionier op het gebied van scheren en wiens knowhow gedurende 200 jaar van generatie op generatie is doorgegeven om vandaag het beste van traditie en innovatie te leveren. We spraken met de co-directeur van PLISSON 1808, Thomas Villeneuve, die ons meer vertelt over het merkverhaal en de unieke producten.

Wat is het verhaal achter PLISSON 1808?

”PLISSON 1808 bestaat al meer dan 200 jaar en is opgericht door de familie Plisson die in de borstelwereld werkte. Alle huizen werden destijds voorzien van een veelvoud aan borstels, waardoor borstelen een zeer belangrijke sector was. Één van de familieleden van Plisson had de kans om Napoleon Bonaparte te ontmoeten en te spreken. Het bleek dat de keizer, heel voorzichtig, op zoek was naar een scheerset toen hij vooraan in het veld stond. Op dat moment werden op basis van deze bijeenkomst de tools gecreëerd die speciaal zijn ontworpen en uitgevonden om onderweg te scheren. Een van deze gereedschappen is het scheermes met de borstel om een ​​zeep in te schuimen en de bijbehorende scheerkwast. Deze uitvindingen zijn niet alleen een hygiënische doorbraak, maar hebben het scheren ook een stuk veiliger gemaakt. Voorheen waren snijwonden heel gebruikelijk, maar met de komst van scheersets is jezelf thuis scheren een stuk eenvoudiger geworden.

Het merk breidde zich vervolgens uit over de hele wereld. Ondanks deze uitbreiding is PLISSON 1808 altijd een familiemerk gebleven. Het behoorde tot de familie Plisson tot de Tweede Wereldoorlog, waarna het werd overgedragen aan een andere familie. Vandaag ben ik samen met mijn vrouw Isabelle mede-eigenaar van het merk, waarmee ik laat zien dat dit familiepatroon zich nog steeds herhaalt als onderdeel van het DNA van het merk.”

Wat maakt het merk zo uniek?

”Het merk heeft een identiteit en waarden kunnen opbouwen die uniek en sterk zijn. Knowhow is voor ons essentieel met methoden die al eeuwen hebben doorstaan. Onze producten worden met de hand vervaardigd in onze werkplaatsen in Bretagne met de meest nobele materialen (zeldzame en exotische houtsoorten zoals olijf, ebbenhout, walnoot; metalen zoals goud, lazuli, palladium, enz.). Het merk is ook uniek door de vele uitvindingen en innovaties. PLISSON is de uitvinder van de scheerkwast en een pionier op het gebied van veiligheidsscheermessen, met name door de mogelijkheid om versleten mesjes te vervangen door nieuwe, allemaal met het oog op productduurzaamheid. In tegenstelling tot producten met geprogrammeerde veroudering, gaan PLISSON-producten lang mee en worden ze van vader op zoon doorgegeven.
We onderscheiden ons met ons aanbod dat, met honderd verschillende scheermessen, ook hand in hand gaat met de verlangens van mannen die producten kunnen vinden, ongeacht hun stijl.”

Wat zijn de meest populaire items in de collectie?

”Dit is onze scheerkwast. Bovendien hebben mannen de laatste tijd tijd gehad om voor zichzelf te zorgen en hebben ze het plezier van het traditionele scheermes ontdekt, een scheerbeurt van hoge kwaliteit zonder irritatie of onaangenaam gevoel. Ook onze essentiële producten volgen de trends. Zo maken de laatste jaren baardborstels en baardverzorgingsproducten een comeback in de baardmode.”

Hoe zijn de collecties opgebouwd?

”Onze collectie bestaat uit meer dan 600 producten met ongeveer dertig nieuwe producten die jaar na jaar worden gecreëerd sinds de oprichting van het merk. Nieuwe producten kunnen productinnovaties zijn (verbetering van producten, vormen etc.), innovaties in de gebruikte materialen of in design om het aanbod te vernieuwen en de marktontwikkelingen te volgen.”

Wat is jullie doelgroep?

”Onze producten zijn scheer- en trimhulpmiddelen voor mannen, dus het is onvermijdelijk dat een groot deel van onze klanten mannen zijn. Iets meer dan de helft van de klanten zijn echter vrouwen, vooral met de bedoeling het weg te geven. Dit is ook de reden waarom wij voor de verpakking zorgen, het is belangrijk, want als we een cadeau geven, gaat het verder dan een product, er is ook een bepaalde knowhow, een visie en een verhaal die we met alle producten willen delen om ze in een context te plaatsen.

Je zou kunnen denken dat onze producten gericht zijn op een vrij hoog inkomensdoel, aangezien onze producten premium zijn, maar daar zit een nuance in aangezien onze producten in de loop van de tijd meegaan en van generatie op generatie worden doorgegeven, waardoor het spectrum van PLISSON 1808’s klanten vrij breed in Frankrijk en in het buitenland zit.
Het is de smaak voor kwaliteit en traditie die onze klanten waarderen.”

Wat heeft Orderchamp voor het merk gebracht?

”Onze retailers zijn veelal middelgroot met één of twee winkels en in een vrij gespecialiseerd vakgebied. We kennen deze retailers al heel lang, maar het is voor ons de afgelopen jaren moeilijk geworden om een nieuw type retailers te leren kennen. Het is moeilijk om met hen in contact te komen en Orderchamp biedt ons de mogelijkheid om, vooral internationaal, relaties met nieuwe verkoopkanalen en ons merk op te bouwen. Orderchamp maakt deze ontmoeting tussen interessante retailers en PLISSON 1808 mogelijk. Bovendien is het platform eenvoudig in gebruik, snel te integreren en zijn de contacten met het team erg goed.”

Geïnteresseerd in het kopen van de hoogwaardige schoonheids- en gezondheidsproducten van PLISSON 1808? Bekijk nu alle PLISSON 1808-categorieën hier op Orderchamp! Kopen bij PLISSON 1808 gaat snel en gemakkelijk, met een minimale bestelwaarde van €100,- en een levertijd van 1 tot 3 werkdagen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram