Maak kennis met ons must-have lifestyle merk Vosteen

Ken je ons Duitse Home & Living merk Vosteen al? Om meer te weten komen over het merk, spraken we met Manager Import & Expert Rafael Vosteen. In dit interview vertelt hij meer over de geschiedenis van het inmiddels 80 jaar bestaande merk dat nu wordt gerund door de derde generatie van de familie. Daarnaast presenteert Vosteen als echte kenner enkele belangrijke trends uit de wereld van bloemisterij, decoratie en lifestyle. Veel leesplezier!

Kunt u ons iets meer vertellen over Vosteen?

“Vosteen is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1933. In het begin waren we een zaad- en tuinbouwbedrijf, maar vandaag zijn we meegegroeid met de wensen van onze klant. Veel tuincentra zijn nu ook bloemenwinkels die decoratieve artikelen en cadeaus verkopen. Ons assortiment is hierdoor enorm gegroeid en we bieden tegenwoordig allerlei soorten keramiek, vazen, droogbloemen en veel meer accessoires in tuinieren en woondecoratie.”

Op welke waarden legt Vosteen in het bijzonder nadruk bij het ontwerp van de collecties?

“We hebben onze eigen in-house designers, met wie we regelmatig afspreken om te bekijken wat er volgend jaar trending gaat zijn, om op die manier onze collecties samen te stellen en vorm te geven. Uiteraard krijgen we ook informatie van grotere bureaus, maar de meeste belangrijk is ons klantcontact qua inspiratie, wat natuurlijk altijd veel oplevert en waardoor we het beste kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. Zij staan centraal in onze missie. Daarom hebben we ook een YouTube-kanaal waar we onlangs één van onze klanten hebben bezocht. “

Hoe vaak lanceren jullie nieuwe collecties en wat zijn veelal de bestsellers?

“We hebben elk jaar twee collecties. Een lente / zomercollectie, die al te vinden is op Orderchamp, en de herfst / wintercollectie van 2021, die ook al online te zien is in de catalogus op onze website. Dit jaar zijn natuurlijke materialen erg trendy: deze vind je met name terug in onze rieten manden en houten decoraties. Ook artikelen van metaal zijn erg gewild. In vergelijking met bijvoorbeeld keramiek hebben deze natuurlijke materialen een iets andere uitstraling en zijn veel innovatiever.”

Waarom hebben jullie gekozen voor Orderchamp als B2B verkoopkanaal?

“Het is een groot platform dat retailers veel interessante mogelijkheden biedt, zoals gratis verzending en Bestel nu, betaal later. Zodra we hoorden over Orderchamp waren we meteen enthousiast en wilden we er graag deel van uitmaken. We zijn erg tevreden over het platform en het jonge team achter Orderchamp dat ons altijd een goede service biedt. “

Enthousiast geworden en wil je meer producten van dit merk ontdekken? Bekijk dan alle woondecoraties en lifestyleproducten voor binnens- en buitenshuis van Vosteen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram