Kom meer te weten over het succes van het Nederlandse merk Babyzus

Ken je ons populaire merk Babyzus al? We interviewden makers Femke & Maaike, de dames achter dit trendy babymerk. In dit blog lees je meer over de ontstaansgeschiedenis van Babyzus en de hippe kraamcadeaus, wat het merk zo bijzonder maakt en hoe Orderchamp ze helpt de deuren naar internationale markten te openen. Veel leesplezier!

Hoe is Babyzus ontstaan?

”We zijn 2,5 jaar geleden, tijdens dat we beide zelf zwanger waren, begonnen met Babyzus. We kregen allebei een zoontje in 2017, 3 dagen na elkaar! Vanwege de geboorte van onze zoons kwamen we erop om originele producten te creëren voor kleintjes. We zijn zelf heel creatief en dachten bij veel babyproducten: ”Dit kunnen wij zelf beter”. We begonnen met speenkoorden, simpelweg via Instagram. Eerst op onze persoonlijke Instagram accounts, en toen later op een apart account. We kregen veel enthousiaste reacties en de verkopen groeiden enorm. In het begin deden we het gewoon in de avonduren naast ons reguliere werk. Vanwege het succes van Babyzus hebben we beide onze banen op kunnen zeggen en hebben we ons fulltime gericht op ons merk. Ons doel is om Babyzus tot een nog groter succes te maken. We zijn momenteel nog met z’n tweetjes en krijgen af en toe wat hulp, maar hebben momenteel nog geen vaste mensen in dienst.”

Waaruit bestaat het assortiment?

”Het begon allemaal met speenkoorden, bijtringen en wagenspanners. Allerlei producten met kralen dus! We maken alles zelf, waardoor er heel veel mogelijk is qua kleurencombinaties en hiervan hebben we er zo veel mogelijk op Orderchamp gezet. Van enorm kleurrijk tot wat natuurlijker, er is voor ieder wat wils. We hebben ze zo gemaakt zodat ze bij verschillende kleuren kinderwagens en buggy’s passen. We hebben op Orderchamp 3 soorten speenkoorden staan: siliconen kralen, een beukenhouten collectie en combinaties daarvan. Beukenhout heeft bijvoorbeeld een hele natuurlijke uitstraling en blijft lang goed! Een speenkoord is een gebruiksvoorwerp en moet daarom wel veilig in gebruik zijn. Sinds vorige week verkopen we ook de mini collectie op Orderchamp, speciaal voor newborns!”

Wat is jullie ervaring met B2B verkoop?

”We hadden nog niet gedacht aan B2B verkoop, tot we ineens benaderd werden door Orderchamp! Wij hebben toen een heel leuk gesprek gehad. Het leek ons interessant en we waren benieuwd wat het voor Babyzus kon betekenen. Business to business is natuurlijk een hele andere tak van sport! We vinden het heel gaaf dat we bij veel verschillende verkooppunten liggen dankzij Orderchamp. Er lopen nu zelfs zo’n 25.000 kindjes met een speenkoord van Babyzus!”

Wat voor type retailer koopt veelal bij jullie in via Orderchamp?

”Het zijn voornamelijk retailers uit Nederland en België die bij ons inkopen via Orderchamp. Maar vorige week hebben we bijvoorbeeld een grote order mogen ontvangen vanuit Duitsland! Het zou tof zijn als we nog meer exposure zouden krijgen binnen Europa en steeds verder Internationaal zouden kunnen gaan opereren. In Duitsland en Frankrijk zijn speenkoorden nog heel verouderd, hier liggen dus veel mogelijkheden voor ons! We hopen deze retailers via Orderchamp te bereiken. Onze klanten bestaan uit een goeie mix van online & offline, maar we zien natuurlijk momenteel veel online gebeuren. De speenkoorden zijn ook populair voor (kids)conceptstores. Het is een hip product en ideaal om als kraamcadeau aan mama’s en papa’s te geven.”

The making of

The making of

Qua toekomstplannen, wat ligt er allemaal in het verschiet voor Babyzus?

”Wat niet 😉 ? We hebben nu eindelijk tijd om volledig met Babyzus bezig te zijn en breiden ons assortiment steeds verder uit. We willen in de toekomst nog meer gaan aanbieden via Orderchamp om nog meer voor onze retailers te kunnen betekenen. We hebben voor de particuliere markt onze website in het Engels vertaald zodat we onze internationale ambities kunnen realiseren in Europa. Na marktonderzoek blijkt dit gewoon heel interessant.” 

Waar doen jullie inspiratie op? 

”Op veel verschillende plekken! We kijken vooral naar welke kleuren er on-trend zijn, en dan voornamelijk in de kleding industrie. We merken dat kleuren zoals beige, hazelnoot, wit, roest en terra heel populair zijn, maar ook luipaard. Terwijl je de jaren daarvoor juist veel meer grijstinten en lichte tonen had. We proberen hiermee elke keer nieuwe combinaties te maken en testen dan welke goed aanslaan bij onze klanten!”

Interesse in het inkopen van Babyzus voor jouw (web)winkel? Lees het hele verhaal van de makers in dit blog en bekijk het merk hier op Orderchamp. Inkopen bij Babyzus kan gemakkelijk en snel, met een minimum bestelwaarde van €75,- en verzendtijd van 1-3 werkdagen. Wil je vooraf eerst een sample ontvangen van de producten? Babyzus stuurt graag een setje (speenkoord plus kleine bijtring) op voor maar €11,95 incl verzending. Stuur even een chatbericht met jouw wenskleuren en adres!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram