Het Black Friday for B2B evenement zit er weer op! Gedurende zes dagen konden onze retailers producten inkopen met kortingen tot wel 20% bij meer dan 500 merken. We blikken terug op een succesvolle editie met veel verkopen, nieuwe retailer-merk relaties en internationale bestellingen. In dit blog delen we de belangrijkste resultaten met je en vind je alles overzichtelijk terug in één infographic.

Tijdens het Black Friday for B2B evenement werden er ruim 68.000 unieke producten ingekocht en tijdens de pieken kwam dit zelfs neer op één bestelling per minuut. Uit onze inkoopcijfers komt ook naar voren dat er bijna 2.000 nieuwe afzetrelaties zijn ontstaan tussen onze retailers en merken. We zijn blij dit te kunnen faciliteren! De gemiddelde margestijging voor onze retailers kwam door de hoge kortingen uit op maar liefst 25%. Dat is natuurlijk hartstikke tof!

Bekijk de meest belangrijke resultaten in de onderstaande infographic. Scroll verder voor meer informatie!

Populaire producten

Waar door onze groep Nederlandse retailers voornamelijk spellen voor kinderen, producten voor huidverzorging en wenskaarten werden ingekocht, waren droogbloemen, drinkwaren en kaarsen juist populair in België. In beide landen stond woondecoratie op plek één als meest ingekochte productcategorie.

Populaire merken

Een aantal van onze best ingekochte merken gedurende het Black Friday for B2B evenement waren Pip Studio, Bazar Bizar en Loco Lama. Meer dan 50% van de bestellingen bedroeg internationale verzendingen. We zijn trots dat de Orderchamp community groeit en we steeds meer internationale merken en retailers aan het platform toevoegen. Op deze manier kunnen onze retailers hun assortiment uitbreiden met unieke merchandise die niet op iedere hoek van de straat ligt!

Merken over het Black Friday for B2B evenement

”We hebben ons een half jaar geleden aangemeld via Orderchamp en de verkopen verlopen goed. Daarom wilden wij zeker mee doen aan het Black Friday for B2B event. Voorheen hebben we nog nooit zo grootschalige b2b korting gegeven, dus dit was voor ons iets heel nieuws. Het is niet normaal hoe veel orders we hebben gekregen, zeker in zo’n kort tijdsbestek! Hier zijn we natuurlijk ongelooflijk blij mee. We zijn nu druk alle orders aan het verwerken. Het was voor ons een hele goede zet!” – Myra Kaldenbach van vtwonen.

‘’Allereerst, wat een mooi initiatief dat Orderchamp Black Friday ook mogelijk maakt voor retailers, in plaats van enkel voor de consument. Hartstikke fijn dat ons merk zo meer visibiliteit kreeg bij alle retailers die aangesloten zijn op het platform. Het heeft veel bereik opgeleverd, want naast onze vaste klanten hebben we veel bestellingen gekregen van nieuwe retailers. We zijn enorm tevreden over onze deelname en het type retailers dat bij ons heeft ingekocht.’’ – Hilde Rutten van BergHOFF.

Retailers over het Black Friday for B2B evenement

”Wat een leuke kans om aan het Black Friday for B2B event van Orderchamp mee te doen. Zo profiteren zowel mijn klanten als ikzelf van kortingen, een win-win. Ik heb me net aangemeld op Orderchamp en ben door het Black Friday for B2B evenement veel nieuwe merken tegengekomen, die ik anders wellicht niet ontdekt had. Het zijn hele leuke artikelen en de kortingen zijn dan extra mooi meegenomen!” – Yvon Strooker van kookwinkel La Culina.

Ik had nog veel producten nodig voor de kerst, dus de Black Friday for B2B kortingen kwamen goed uit. En elke keer zie ik weer leuke nieuwe producten op Orderchamp. Ik ben over het algemeen trouwens heel content over het platform. Het sluit totaal aan bij wat ik in mijn winkel verkoop. Deze toffe actie kwam er ook nog eens bij!” – Hiske Hendriksen van woon- en cadeauwinkel Hip en His.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram