Ontdek de geschiedenis van Caroline en de Gina Concept Store vanuit een interview in 10 vragen.

Maak kennis met Caroline, eigenaresse van Gina Concept Store! Vorige week hadden we de kans om Caroline te spreken en over haar concept store in Aix-En-Provence, Zuid-Frankrijk. Caroline stelt zelf het hele assortiment samen en past het regelmatig aan aan de wensen van haar klanten.  Caroline verkoopt vooral interieur decoratie, maar je vindt er ook sieraden, droogbloemen, accessoires en lokale delicatessen. We vroegen haar waarom ze Gina Concept Store heeft opgericht, wat haar doelen voor 2020 zijn, en wat de grootste uitdagingen zijn waarmee ze wordt geconfronteerd. Lees verder om meer te weten te komen over Caroline’s verhaal en die van haar winkel!

De oprichting van de Gina Concept Store

1. Hoe ben je op dit idee gekomen? Wat betekent de naam van je winkel?

 • Aan het einde van mijn studie in 2019, na een bac + 5 in communicatie en marketing, heb ik lang naar werk gezocht. Ik realiseerde me al snel dat de bedrijven waarvoor ik solliciteerde niet overeen kwamen met mijn visie op het bedrijfsleven en mijn waarden. Ik heb altijd van interieurontwerp gehouden en heb altijd al een plek willen creëren waar alle verlangens en sferen die je maar kunt wensen aanwezig zijn. Na maanden zoeken naar een functie die niet bij mij paste, besloot ik mijn instinct te volgen en mijn eigen baas te worden, met de hulp van mijn moeder die al meer dan 40 jaar winkelier is en altijd al een interieurwinkel wilde openen. De naam van mijn winkel is een eerbetoon aan mijn moeder, Régine, wiens bijnaam Gina is, gegeven door haar Italiaanse overgrootmoeder.

2. Wat is je doel en welke middelen heb je ingezet om dit te bereiken?

 • Mijn doel is om door te kunnen gaan met het bouwen aan mijn winkel die ik beschouw als mijn cocon, om deze zo in te richten dat een plek van leven en gezelligheid zich vermengen. Iedereen die binnen wandelt moet zich thuis voelen en plezier hebben. Ik probeer risico’s te nemen, en andere producten aan te bieden, zodat de winkel regelmatig van sfeer verandert, daarom ben ik constant op zoek naar nieuwe producenten. Ik wil me ook concentreren op lokale en handgemaakte producten.

3. In welke productcategorieën val je?

 • Ik bied interieurdecoratie aan; van een klein decoratief object tot groot meubelstuk. Ik bied ook een reeks toegankelijke sieraden aan, evenals bossen droogbloemen of boeketten die we zelf hebben gemaakt. Ook biologische kruidenierswaren; frisdranken en verse sappen gemaakt in Frankrijk, evenals zandkoekjes, schuimgebak en canistrelli gemaakt in Frankrijk en geproduceerd door ambachtslieden. Ik heb ook een assortiment theeën geselecteerd door een professionele Marseillaise, deze theeën zijn met grote zorg geselecteerd en hebben elk hun eigen geschiedenis.

Een ontroerend verhaal

4. Wat is je grootste professionele prestatie sinds je Gina Concept Store bent gestart?

 • Heel eenvoudig, op mijn leeftijd mijn eigen winkel kunnen openen, vooral in deze moeilijke tijden vanwege COVID-19. Mijn grootste prestatie is dat ik de droom van mijn eigen moeder tot leven heb kunnen brengen, die vandaag de dag betrokken is bij de inrichting van de winkel en de selectie van producten. De winkel bestaat pas een paar maanden, maar ik heb al veel over mezelf geleerd. Van nature ben ik verlegen, maar voel ik me op mijn gemak in het bijzijn van klanten.

5. Met welke uitdagingen heb je te maken gehad en hoe heb je ze overwonnen?

 • Als jonge ondernemer zijn er veel! Te beginnen met de investering die daarvoor nodig is, zowel financieel als fysiek. Het feit dat je je vestigt in een stad die al vele jaren soortgelijke winkels heeft, is ook een probleem, je moet weten hoe je geaccepteerd kunt worden, jezelf bekend kunt maken bij klanten en gewaardeerd kunt worden. Relaties tussen winkels zijn vaak niet eenduidig, nieuwkomers worden vaak als een bedreiging beschouwd.
 • Het moeilijkste aspect is nog steeds het financiële aspect, als je niet met veel inbreng begint, moet je keuzes maken. Je kunt niet vanaf het begin alle producten hebben die je wilt, dus ik moest keuzes maken. Dit aspect motiveert om je horizon te verbreden, andere producten en andere merken te zoeken die binnen ons budget vallen, terwijl we ons doel op middellange termijn in ons hoofd houden.

6. Wat zou je zeggen tegen andere retailers die voor dezelfde uitdagingen staan ​​als jij?

 • Ik zou ze zeggen hun hart en hun verlangens te volgen. Het openen van een bedrijf is natuurlijk ingewikkeld, zeker tegenwoordig. Maar ik heb altijd het principe willen volgen dat we maar één leven hebben en dat een leven is gemaakt om van te genieten en om te doen waar we gepassioneerd over zijn. Tegenwoordig is mijn gedachte dat ik op jonge leeftijd het geluk heb iets te kunnen doen waar ik gepassioneerd over ben, en dat ik mijn eigen baas kan zijn; als het werkt, zou ik het gelukkigst zijn! Als dat niet werkt, zou ik geen spijt hebben zoals ik zou hebben geprobeerd.

Orderchamp de praktische oplossing

” Het platform heeft mijn werkzaamheden gemakkelijker gemaakt omdat ik tegenwoordig de mogelijkheid heb om met een groot aantal producten te jongleren, en vooral om consistent nieuwe producten aan te bieden. ”

7. Waarom heb je voor Orderchamp gekozen?

 • Ik heb in de eerste instantie voor Orderchamp gekozen vanwege de gemakkelijke toegang tot merken. Ook het minimale bestelbedrag sprak mij aan vanwege het feit dat ik een groot aantal producten kan testen zonder erg grote bedragen te investeren.

8. Hoe heeft onze B2B-marktplaats je bedrijf tot dusverre geholpen?

 • Het platform heeft mijn werkzaamheden gemakkelijker gemaakt omdat ik tegenwoordig de mogelijkheid heb om met een groot aantal producten te jongleren, en vooral om consistent nieuwe producten aan te bieden. Ik kan nu verschillende producten en merken op dezelfde plek inkopen, dit bespaart enorm veel tijd. Ik zou Orderchamp zeker aan iedereen aanbevelen.
  De belangrijkste voordelen van het platform zijn: Het minimale bestelbedrag, de mogelijkheid om later te betalen en de verscheidenheid aan producten. Directe interactie met merken is ook een essentiële troef.

9. Wat zijn jouw favoriete producten op Orderchamp? En welke merken bekijk je vaak?

 • Het merk Yoshiko is mijn favoriete merk op Orderchamp! De producten zijn erg mooi, origineel, van buitengewone kwaliteit en tegen zeer betaalbare prijzen. Ook de communicatie met het merk is uitstekend. Ze zijn erg responsief en attent, wat een enorm pluspunt is.

10. Hoe ben je met de covid-19-situatie omgegaan?

 • Ik opende mijn winkel midden in de COVID-19-epidemie. Helaas moest ik, net als mijn collega’s, al vrij snel in lockdown. Het is tot op heden een onzekere periode, maar nogmaals, het stelt je in staat je horizon te verbreden. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een ​​plaats te bemachtigen temidden van het immense aantal bedrijven dat op de markt aanwezig is, waar met name veel grote spelers actief zijn. Ik probeer nu mijn jonge bedrijf te redden via de website, en vooral door veel te communiceren via de sociale netwerken. Ik denk dat mensen tegenwoordig hun handelaren willen leren kennen en meer willen weten achter de schermen. Menselijke relaties vormen de kern van de prioriteiten van bedrijven, en het is ook mijn prioriteit. Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk met mijn (potentiële) klanten te communiceren om een ​​vertrouwensrelatie met hen op te bouwen.

Als Caroline’s verhaal je heeft geraakt en je houdt van de producten van de Gina Concept store, ga dan naar haar site door hier te klikken om ze te ontdekken.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram