Deel 3: “Pay After Delivery”

In deel 1 en deel 2 van zijn blogserie vertelde Joost Brugmans, onze CEO en medeoprichter, over de oprichting, visie en eerste mijlpalen van Orderchamp. Vandaag kondigen we iets nieuws aan, waarmee we de zelfstandige retail een nieuw wapen geven om in een competitief speelveld te excelleren: “pay after delivery” – betalen tot wel 60 dagen na aankoop.

Exact een jaar na de lancering van onze gecureerde digitale groothandel en een roerige, maar vooral motiverende periode, mogen wij iets nieuws bekendmaken. Met onze visie om meer unieke merchandise in iedere winkel te krijgen, voegen wij een belangrijk onderdeel aan onze propositie toe, om nog meer waarde te creëren voor zowel merken als retailers. Na een succesvolle pilot, mag ik met trots aankondigen dat gekwalificeerde retailers zich vanaf vandaag kunnen aanmelden voor een bestedingslimiet met een betaaltermijn van 14 tot 60 dagen.

“Pay after delivery” tot 60 dagen na aankoop

In onze missie om kleine en middelgrote retailers meer mogelijkheden te bieden en de wholesale markt te vernieuwen, kunnen gekwalificeerde winkeliers vanaf vandaag achteraf betalen op onze marketplace – ook bij meerdere leveranciers tegelijk. Deze betaalmethode geldt voor geplaatste orders op het platform, waarbij Orderchamp garant staat voor de betaling aan de merken. We geven onze winkeliers daarmee tijdelijk extra bestedingsruimte – zonder financiële rompslomp.

Waarom we dit doen? In het marktsegment dat wij bedienen zitten veel kleine en middelgrote ondernemers. Deze ondernemers moeten vaak keuzes maken omwille van cashflow, bijvoorbeeld bij het innoveren in de winkel, het bij-bestellen van voorraad of het uitzoeken en testen van nieuwe collecties. Doordat ze soms tijdelijk niet genoeg liquide middelen hebben, kunnen ze deze activiteiten niet ten volle uitvoeren. Hierdoor komen ze niet tot een ultieme winkelervaring en goed gevuld onderscheidend assortiment. Al eerder hebben we de bestelminima tot een van de laagste in de markt gebracht. Dit zorgde er al voor dat retailers eenvoudiger kunnen bestellen, maar het blijft B2B en wholesale. Met een iets grotere afname, bedwingen winkeliers een grotere korting bij een merk, waardoor de marges een boost krijgen. We stimuleren daarom ook dat onze merken staffelkortingen per product of zelfs een volledige orderkorting instellen. Een win-win voor beide partijen.

“Orderchamp heeft een fantastisch assortiment. Ik ben erg blij met de flexibele betaaltermijn, die over alle aangesloten merken wordt toegepast. Zo kan ik meer producten inkopen en nieuwe collecties testen zonder direct mijn cashflow negatief te beïnvloeden aan de start van het inkoopseizoen”

Natali Salvaggio van Gekaapt uit Amsterdam

Een win-win situatie voor winkeliers en merken

Met deze propositie geven we retailers wat extra kracht in hun weg naar de perfect gecureerde winkel, tegen een beter business model. We bieden kleinere winkeliers zo een mogelijkheid, die voorheen alleen was weggelegd voor de grotere winkels en ketens. Door de extra liquiditeit en cashflow, kunnen retailers eenvoudiger testen binnen ons platform en een divers aanbod samenstellen. Tevens krijgen ze de ruimte om de producten binnen de betaaltermijn te verkopen, waardoor ze hun budgetten kunnen stoppen in andere innovatieve oplossingen die de winkelervaring voor de consument vergroot.

Voor onze merken is dit ook voordelig; ze krijgen snel en gegarandeerd uitbetaald, we nemen de administratie van de betaaltermijnen uit handen en het bespaart tijd op het bijhouden van de betalingen. Ook krijgen ze een extra stimulans in verkopen en is er voor hen geen debiteurenrisico meer. Doordat we deze optie ook aanbieden aan hun bestaande retailers, waar ze geen verkoopcommissies over afdragen, krijgen we meer kruisbestuiving op het platform, wat wederom een win-win faciliteert. Onze merken kunnen met de extra liquiditeit innoveren en sneller nieuwe collecties toevoegen, waarbij ze zich geen zorgen hoeven maken over eventuele openstaande facturen.

“Dit is een fantastische propositie voor ons als merk. Naast het feit dat orderchamp het betalingsproces uit handen neemt, kunnen wij ons volledig concentreren op het optimaliseren van het bestelproces en daarmee de klanttevredenheid vergroten.”

Jantine Budding van het merk Fiskars

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Je vraagt je misschien af of elke retailer hiervoor in aanmerking kan komen. Het is bedoeld voor onze actieve retailers en we verifiëren deze uiteraard aan de poort. Het limiet en de betaaltermijn dat we uitgeven kan verschillen aan de hand van de eerdere bestel historie, omloopsnelheid, het krediet verleden, de winkellocatie of de kwaliteit van de webwinkel. Meer informatie kan worden gevonden op onze speciaal ingerichte supportpagina of door contact op te nemen met een van onze vertegenwoordigers.

We wensen alle winkeliers en merken een fantastische start van het traditionele inkoopseizoen. Orderchamp’s assortiment is inmiddels bijna 1000 merken sterk met meer dan 75.000 unieke producten. Veel inkoopplezier!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram