Meer over het gezelligste cadeauwinkeltje van Eindhoven

Maak kennis met Bianca, eigenaresse van Fraai Winkeltje! Deze week spraken we Bianca over haar in Eindhoven gevestigde, sfeervolle cadeauwinkel. Bianca stelt het hele assortiment zelf samen en past deze regelmatig aan op de wensen van haar klanten. We vroegen haar waarom ze Fraai Winkeltje is gestart, hoe ze een goede relatie met haar klanten behoudt en hoe ze haar prachtige winkel zo eigen heeft gemaakt. Meer over het dorpse boetiekje en de unieke producten lees je in dit blog!

“We willen mensen blij maken! En met mensen bedoelen we iedereen, daarom verkopen we producten in verschillende prijsklassen. We vinden het geweldig als mensen met een glimlach onze winkel verlaten en terugkomen omdat ze zo tevreden waren met hun aankoop!” – eigenaresse Bianca.

Hoe is het idee voor Fraai Winkeltje ontstaan?

”Mijn man en ik wonen zelf in een gezellige, volkse woonwijk in Eindhoven en we vonden het jammer dat mensen naar het centrum moesten gaan om leuke cadeautjes en decoratieve spullen voor in huis te halen. Ik houd altijd al van knusse en gezellige sfeerwinkeltjes. Daar heb je er helaas niet heel veel van in Eindhoven. Daarom besloten we een winkeltje op te richten voor iedereen, met producten in verschillende prijsklassen. Toen kwam dit pand ineens vrij te staan en hebben we dit volledig zelf gerenoveerd en ingericht in geheel eigen stijl. We hebben een heel ruim assortiment, met producten in allerlei categorieën, waar we mensen mee blij willen maken.”

Hoe ben je bij Orderchamp terecht gekomen?

”Ik zocht naar manieren om mooie producten in te kopen voor ons winkeltje. Toen kwam ik op Google vrij snel Orderchamp tegen. Het fijne aan Orderchamp vind ik dat jullie een heel veelzijdig aanbod merken op het platform hebben. Wat ik ook prettig vind zijn de lage minimum orderbedragen en bestelhoeveelheden. Onze winkelruimte is namelijk niet erg groot en zo kan ik toch mijn voorraden goed beheren. Mijn voorkeur gaat uit naar het frequenter afnemen van een kleiner aantal producten in plaats van grote bulkaankopen 2 keer per jaar. Dit is mogelijk bij jullie. Verder ben ik tot nu toe elke keer zeer tevreden geweest over mijn bestellingen, evenals mijn klanten!”

Wat zijn jouw favoriete Orderchamp merken?

”Mijn favoriete merken en producten om in te kopen op Orderchamp, zijn de droogbloemen van Bries aan Zee, de sieraden en kindercollecties van Loco Lama en eigenlijk alles van Return To Sender! Ik vind Geurwolkje en Liefs van Emma ook hele toffe merken met bijzondere producten die je niet in elke winkel tegenkomt.”

Wat maakt jullie assortiment uniek?

”We verkopen originele cadeautjes en andere tijdloze artikelen. Daarnaast presenteren we ze op een mooie manier in de winkel, door hier en daar een bloemetje in een vaas te zetten en leuke, bijpassende items bij elkaar te plaatsen. We kijken vooral naar de kwaliteit van de producten. Deze moet goed zijn, zodat mensen lang van hun nieuwe aankopen kunnen genieten. We doen ook niet aan sale en toch zijn we al 2 keer volledig leeggekocht. Hier ben ik natuurlijk erg trots op!”

Wat doen jullie verder om de betrokkenheid met de klant te behouden?

”Wij vinden het contact met onze klanten en de service die we leveren altijd heel belangrijk. Daarnaast organiseren we regelmatig voor onze loyale klanten een borrel in de winkel. Dan laten we een dj komen, zetten we statafels neer en doen we gezellig samen een hapje en drankje. Dit is toch wel die Brabantse gezelligheid waar we bekend om staan. Er wordt ook echt geluisterd naar de wensen van onze klanten en we geven graag persoonlijk advies. Er heerst altijd een heel fijne sfeer in de winkel. Klanten krijgen een kop koffie aangeboden en in de weekenden een wijntje of biertje. We proberen alle producten speciaal in te pakken en het persoonlijk te houden. We hebben daarom veel vaste klanten die vaker terugkomen.”

Is er nog iets wat je verder wilt toevoegen?

”Ondanks dat we een groot assortiment hebben, komt het wel eens voor dat een klant naar iets anders op zoek is. Dan ga ik deze gewoon voor ze zoeken en bestel ik ze voor de klant. We letten natuurlijk wel op of deze goed bij het winkeltje passen. We kijken vooral naar waar de klant om vraagt en bieden net dat beetje extra service en aandacht!”

Het aanbod van Fraai Winkeltje varieert van woonaccessoires zoals kaarsen, droogbloemen en lampen, tot alles voor een gezellige sfeer in huis en originele cadeau’s met een knipoog. Doe inspiratie op voor jouw (web)winkel en begin ook met inkopen van trendy producten op Orderchamp. Of zie jij jouw merk wel tussen de producten van Fraai Winkeltje staan? Ga zaken doen en stuur ze een mailtje!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram