Een designstudio waar alle aandacht is gericht op de bruikbaarheid en kwaliteit van servies

We zijn trots aan te kondigen dat het keramieken serviesgoed nu beschikbaar is voor conceptstores, woonwinkels en kookwinkels op Orderchamp. In dit blog lees je het verhaal achter de filosofie, collecties en werkwijze van de Rotterdamse ontwerpstudio. De handgemaakte en unieke mokken, borden, kommen, karaffen en schalen van Archive Studio wil je daarna gegarandeerd aan jouw product assortiment toevoegen!

“Klein beginnen, langzaam groeien. Dat is de filosofie achter Archive. Wij breiden onze series langzaam uit en ontwerpen in één stijl welke steeds te combineren blijft.” – aldus makers Wouter en Lynn.

Over de collecties

Fundament Collection

De eerste ”Fundament” collectie wordt gekenmerkt door een contrast in afwerking aan de binnen en buitenzijde. De buitenzijde heeft een matte afwerking waarbij de textuur van de klei voelbaar is. De binnenzijde is voorzien van een ivoorkleurige glazuurlaag die zorgt voor een goede bescherming van het product. De manier waarop de twee afwerkingen samenkomen op de rand van ieder product zorgt voor de karakteristieke uitstraling van deze collectie.

Column Collection

De tweede ”Column” collectie past qua vorm en kleur mooi bij de bestaande collectie, maar heeft een ribstructuur aan de buitenzijde. Daarnaast worden deze producten, in tegenstelling tot de eerste collectie, nadat ze uit de oven komen niet meer gekleurd. De pigmenten zijn al aan het begin van het productieproces met de vloeibare klei vermengd. Door dit mixproces is de kleur ‘door en door’ en komt de kleurtoon van de buitenzijde ook terug aan de binnenzijde. Uitzondering is de dégradé; deze producten worden nadat ze eerst op lage temperatuur zijn gebakken nog een keer met de hand beschilderd.

Herkomst

De keramieken producten van Archive Studio komen uit Noord-Vietnam. De producten worden per container van Haiphong naar Rotterdam verscheept.

“Het is voor ons belangrijk om met onze werkplaats in Vietnam samen te blijven werken. Ten eerste zijn zowel zij als wij gebaat bij continuïteit. Daarnaast hebben wij in Europa nog geen werkplaats gevonden die dergelijke kwaliteit kan leveren op grotere schaal. Traditioneel is Noord-Vietnam een regio waar al eeuwenlang verfijnd servies vandaan komt.” – aldus makers Wouter en Lynn.

Materiaalgebruik

De producten zijn gemaakt van steengoed en zijn extra sterk dankzij de hoge temperatuur waarop de producten worden gebakken. De producten worden eerst op lage temperatuur en later op 1.250 °C gebakken. De hoge temperatuur maakt de klei compact en het product sterk. Deze gaan zo veel langer mee dan producten die gemaakt zijn van bijvoorbeeld aardewerk. Omdat alle producten met de hand worden gemaakt en vanwege temperatuurverschillen in de oven ontstaan er mooie nuances in afmeting en kleur. Ieder product is dus uniek!

”Ons streven is om voor het einde van 2019 volledig plasticvrij te opereren. Dat betekent dat we hard op zoek zijn naar duurzame alternatieven voor het piepschuim, het plastic tape en ander plastic materiaal dat wij momenteel gebruiken.” – aldus makers Wouter en Lynn.

Tot slot ontwerpt Archive Studio inmiddels meer dan alleen keramiek serviesgoed. Dankzij een samenwerking met een prachtige houtwerkplaats in Frankrijk gaan ze binnenkort schoteltjes gemaakt van walnotenhout beschikbaar stellen voor de espressokopjes en koffiekoppen! Volg het merk op Orderchamp en blijf op de hoogte van de nieuwe collecties.

Over de makers

Na 6 jaar in het buitenland gewerkt te hebben voor grote organisaties besluiten Lynn en Wouter dat het tijd is om zelf iets op te zetten en het anders te doen.

“Wij wilden heel graag een productlijn neerzetten met onze eigen visie. Hierbij spelen duurzaamheid, kwaliteit en ambacht een grote rol. Het mooie van serviesgoed is dat duurzaamheid en design heel goed samenkomen. Een goed serviesgoed gaat een leven lang mee en geniet je nog meer van een goed gerecht als dit op een mooi bord wordt geserveerd.” – aldus makers Wouter en Lynn.

Shop Archive Studio op Orderchamp

Bekijk Archive Studio nu hier op Orderchamp. Archive Studio voldoet aan de waarden Dutch Design, Handgemaakt en Sociaal Goed. Bestellen kan al bij een minimum bestelbedrag van €100 en verzending binnen 3-6 dagen! Shop nu per collectie:

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram