Meer over het bijzondere winkelconcept en de hippe koffiebar

Ken je de winkels van WAAR al? WAARschijnlijk wel, want met inmiddels 25 locaties verspreid door heel Nederland is dit een bekende! Voor deze ”Meet the Retailer” editie, interviewden we eigenares Jennifer van Vliet van de WAAR locatie in Apeldoorn. Benieuwd wat de cadeau & lifestyle winkel én koffiebar zo bijzonder maakt? Je leest meer over het unieke winkelconcept in dit blog. Veel leesplezier!

Hoe kwam je tot het idee voor een WAAR filiaal in Apeldoorn?

”Ik heb een passie voor duurzaamheid, fairtrade en eerlijke producten, en ik dacht: ”Er moet ook zo’n soort winkel in Apeldoorn komen!” Daarnaast houd ik ontzettend veel van lekker, vers en verantwoord eten en drinken. Daarom ben ik blij al ruim 3 jaar geleden de kans te hebben gekregen hier een filiaal te openen, waar je mijn passies terugziet in onze producten en de koffiebar!”

Kun je iets meer vertellen over het concept van WAAR?

”Natuurlijk! Wat alle WAAR winkels met elkaar gemeen hebben is dat ze uitsluitend producten verkopen met een verhaal. Of ze nu bijdragen aan een beter milieu, een goed doel of lokaal geproduceerd worden, elk product is met liefde en zorg gemaakt. Dat zijn de richtlijnen. Toch is elke WAAR winkel weer compleet anders! Wat elk bezoekje aan een WAAR locatie in Nederland speciaal maakt.”

Wat maakt jullie winkel in Apeldoorn anders?

”Iedere winkeleigenaar is geheel vrij om zijn of haar eigen draai aan de winkel te geven. Ik heb zoals ik net vertelde een horeca achtergrond, dus kun je bij WAAR Apeldoorn ook terecht voor een heerlijk kopje koffie, gebakje of een sapje. ’t Smaaklokaal ligt mooi in lijn met het concept van WAAR omdat de producten biologisch zijn en boordevol voedzame en natuurlijke ingrediënten zitten en er zo min mogelijk suikers worden gebruikt. Een goed gevoel voor de maker en smaker dus!”

Wat wordt er allemaal in jullie winkel verkocht?

”We verkopen eigenlijk van alles wat! We verkopen eerlijke en duurzame producten op het gebied van eten, mode, koken, verzorging en wonen. We bieden hierbij producten aan van zowel kleine startups met mooie initiatieven als gerenommeerde merken en producenten. We verkopen bijvoorbeeld biertjes gemaakt van voedsel overschotten en fairtrade chocolade, oh en heel veel sieraden! Deze lopen bij onze winkel in Apeldoorn heel goed. We zijn momenteel druk bezig met de uitbreiding hiervan. Ik help daarnaast graag bij het samenstellen van leuke cadeaupakketten. Zowel het inpakken als het bezorgen gebeurt uiteraard ook zo duurzaam mogelijk!”

Waarom besloot je voor WAAR Apeldoorn bij Orderchamp producten in te gaan kopen?

”Ik kwam terecht bij Orderchamp omdat een aantal merken van ons via jullie B2B begonnen te verkopen en mij adviseerde een kijkje te nemen op jullie platform. Al gauw ontdekte ik meer leuke merken. Wat ik heel prettig vind aan Orderchamp, is dat je kan aanklikken welke waarden je als retailer belangrijk vindt. Zo filter ik vaak op duurzaam, lokaal of sociaal goed. Dit type merk of product is voor ons interessant. Ik snuffel sowieso wekelijks rond op Orderchamp om te kijken of jullie weer nieuwe merken en producten hebben toegevoegd. Op Orderchamp bekijk ik in de categorie Stationery voornamelijk de kaarten, dit assortiment is enorm en het is fijn dat dit allemaal op jullie platform gebundeld is. Hier vind ik het merk Studio Flash en Hikje gaaf. Verder zijn de merken Fresk en To Jungle ook mijn persoonlijke favorieten.”

Jullie hebben ook een eigen label, genaamd ”WAAR”. Kan je hier iets meer over vertellen?

”Het eigen label van WAAR bestaat uit meerdere onderdelen, o.a. Natuurlijk WAAR, Thuis WAAR, Kinder WAAR en Groen WAAR. Hier vertel ik je graag wat meer over!”

Over Natuurlijk WAAR

”De Natuurlijk WAAR collectie bestaat uit verzorgingsproducten gemaakt van natuurlijke ingrediënten, plantaardige oliën, heilzame planten, kruiden en bloemen. De producten zijn compleet vrij van schadelijke stoffen. Daarbij zijn de oliën en extracten van biologische afkomst.”

Over Thuis WAAR

”Dit is onze eigen lijn voor in het huis. Bestaande uit onder andere een brede collectie aan zero waste-producten, zoals herbruikbare wattenschijfjes en rietjes en van bamboe gemaakt bestek, wattenstaafjes, tandenborstels, afwasborstels en nog veel meer producten. Daarnaast heeft Thuis WAAR ook een mooie collectie aan fairtrade-plantenmanden gemaakt van duurzaam gekweekte lokale grassen. We verkopen we ook kookboeken en dergelijken gericht op vegetariërs.”

Over Groen WAAR

”Alle planten die wij in de winkel hebben staan, zijn biologisch en duurzaam geproduceerd. Zo hebben we luchtzuiverende planten in de winkel staan, die schadelijke stoffen uit de lucht halen en omzetten in schone zuurstof.”

Op citytrip of staycation in Apeldoorn? Breng dan ook eens een bezoekje aan de Marktstraat 1a/b, waar WAAR zich bevindt.

Volgende keer in de Meet the Retailer: Fraai Winkeltje uit Eindhoven.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram