Natuurlijke huidverzorging voor baby’s, kids en vrouwen, 100% vegan

Yay! Naïf verkoopt al ruim een jaar lang haar natuurlijke verzorgingsproducten via Orderchamp. Om dit 1 jarig jubileum te vieren, vroegen we het Nederlandse merk hoe het er nu aan toe gaat en of ze sinds de aanmelding tevreden zijn over ons inkoopplatform. We spraken met Sales Manager Renske over het internationale succes, de collecties en wat de toekomst in petto heeft. Benieuwd? Je leest het in dit blog!

In welk type winkel liggen Naïf producten veelal?

”Als Sales Manager bij Naïf ben ik al ruim 3 jaar verantwoordelijk voor de e-commerce platformen, fysieke winkels, boetiekjes en meer. We hebben naast onze webshop geen Naïf winkels, dus we werken uitsluitend met verkooppunten in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan bekende drogisterijen, maar ook aan conceptstores en kinderwinkels. De producten van Naïf zijn te vinden in een mix van de meer commerciële winkels, trend shops to high-end boutiques. We werken ook met buitenlandse distributeurs. We verkopen al in o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië en heel goed in België, wat na Nederland de grootste markt is. Gaaf dat bij Orderchamp ook retailers uit deze landen kunnen inkopen bij ons.”

Waarom heb je voor Orderchamp als extra B2B verkoopkanaal gekozen?

”We merkten dat we niet meer zelf de tijd hadden om op zoek te gaan naar leuke boetiekjes en verkooppunten. We hadden door de groei van het bedrijf hier simpelweg geen tijd meer voor. Orderchamp nam deze tijd uit handen. We zochten een plek waarop alle toffe retailers gebundeld zouden worden en dat is precies wat Orderchamp faciliteert! We zijn echt positief verrast door Orderchamp. We dachten: ”leuk als er meer winkels bij Naïf komen.” Verbazingwekkend dat de verkopen zo veel meer zouden worden. Zonder veel moeite biedt het platform dit allemaal voor ons! We zijn echt serieus verrast door wat Orderchamp levert.” 

Waar komt de naam Naïf vandaan?

Naïf staat voor feit dat consumenten gewoon weer de winkels in kunnen gaan en vertrouwen op ons als merk dat het goed is. De oprichters van Naïf hebben de volgende bijpassende anecdote: ’’“Ieder mens wordt van nature naïef geboren: puur, eerlijk en onbevangen. Dat willen we graag zo houden. Schadelijke ingrediënten, moeilijke woorden en misleidende claims horen daar niet bij.”

Hoe zitten de collecties in elkaar?

”We hebben een collectie voor vrouwen, baby’s en kids. Deze zijn ook allemaal op Orderchamp in te kopen! In de categorie Baby kun je alle babybenodigdheden en babyverzorging terugvinden. Zo is er een cadeau set voor mama’s met pasgeboren baby’s. De perfecte gift om een kersverse mama mee te verrassen. Bekijk ook eens de natuurlijke zonnebrandcrème, deze zijn zelfs geschikt voor de meest gevoelige babyhuid. Vanwege de natuurlijke formulering doet de crème geen schade aan de natuur en oceaan.

Binnen de categorie Haar vind je de o.a. populaire Naïf Anti Klit Haarlotion. Ideaal voor ouders om de klitten na het buitenspelen er uit op een verantwoorde manier uit te halen! Voor de mama’s zelf is er de verzachtende conditioner, met lijnzaad olie.

In de Bad & Body categorie vind je voor zowel de mama’s als kinderen allerlei vrolijke producten voor in bad, zoals het bekende Naïf badschuim. Voor mama’s met behoefte aan een mini spa aan huis, is er de zuiverende bodyscrub.

In de categorie Huidverzorging is er de populaire Naïf Face Kit; voor een natuurlijke skincare routine zonder chemische rommel. Een ideale gift voor de hardwerkende vrouwen, die altijd wel wat persoonlijke verzorging verdienen!”

Welke producten zijn het meest geliefd?

”We merken dat onze retailers op Orderchamp over het algemeen gaan voor onze ”hardlopers”. Dit zijn de Baby Wasgel, Body Lotion, Bad Olie en Shampoo. De verschillende gift sets die we hier boven al noemden, doen het ook erg goed!”

Wie is jullie doelgroep?

”Als we ons type consument zouden moeten omschrijven, zou het een bewuste vrouw zijn tussen de 25-35 jaar. Dit is ook de leeftijd waarop de meeste vrouwen kinderen krijgen, en zo kunnen ze naast persoonlijke verzorging deze ook meteen voor de kleine aanschaffen. De babylijn past daar perfect bij! Het gaat echt om de bewuste consument die het beste wilt voor zichzelf en dierbaren. Die verder kijkt en belangrijk vindt waar het merk voor staat en het duurzame aspect ervan.”

Wat doen jullie aan duurzaamheid?

”We beginnen bij het zichtbare: de milieuvriendelijke verpakking. De tubes zijn gemaakt van bioplastic en suikerriet. Verder zijn alle ingrediënten natuurlijk, veganistisch, PH-huidneutraal en we gebruiken een hypo allergene parfum. Zo is het geschikt voor alle huidtypen. Mensen kunnen gewoon Naïf producten kopen of bestellen, waarbij ze er op kunnen vertrouwen dat dit product helemaal goed is zonder addertjes onder het gras. Uiteraard zijn de producten dierproefvrij!”

Hoe ziet de toekomst er uit voor Naïf?

”We hebben ambitieuze doelstellingen die er vooralsnog heel goed uit zien! We gaan heel veel ontwikkelen in producten. Ieder jaar komt er weer een x aantal producten bij. We hopen dat dit via Orderchamp ook veel groei faciliteert en bij de retailers goed zal gaan verkopen!”

Retailer en interesse in het inkopen van de bewuste verzorgingsproducten van Naïf? Bekijk alle categorieën van Naïf nu hier op Orderchamp! Inkopen bij Naïf kan gemakkelijk en snel, met een minimum bestelwaarde van €100 en verzendtijd van 1-3 werkdagen.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram