Q&A met de eigenaar van de unieke concept store L’Arbre aux Souhaits in Brest -Finistère.

Concept store L’Arbre aux Souhaits: L’Arbre aux Souhaits, opgericht in 2010, is het kleine zusje van de concept store in Brest -Finistère. De online winkel L’Arbre aux Souhaits, is een must-have geworden in de wereld van kinderdecoratie en spelletjes en is een populaire keuze bij ouders. Ze bieden een veelvoud aan bekende merken en ontwerpers, die u een heel scala aan decoratie, textiel, briefpapier, fournituren en tal van kleine geschenken voor jonge en oudere kinderen bieden. In een speelse, creatieve en vintage-achtige sfeer zorgt L’Arbre aux Souhaits ervoor dat het dagelijkse leven van baby’s en kinderen een stuk leuker wordt. Een mooie teddybeer lamp om het donker te trotseren, een notitieboek met Scandinavische graphics om zijn geheimen in op te schrijven, een bohemien slaapzak om in Wonderland in slaap te vallen, een prinsessen ring voor voor alle prinsessen, bestek voor de eetlust van ogres, magische glitter voor alle tovenaars, lentebloemen en vrolijke kleuren om de zon binnen te laten komen: L’Arbre aux Souhaits heeft het allemaal. Een bubbel van geluk om te dromen en je leven te betoveren! Laat je inspireren en lees de Q&A in deze blog!

Meet The Retailer is een serie interviews met retailers die bij Orderchamp inkopen. In deze editie spraken we met Lauriane Guiffant, mede-eigenaar van L’Arbre aux Souhaits.

Wie ben jij en hoe zou je de conceptstore omschrijven?

”Mijn naam is Lauriane Guiffant en ik ben de trotse eigenaar van L’Arbre aux Souhaits, een conceptstore in Brest, en een online winkel arbresauxsouhaits.com. Het is een echte Ali Baba grot, L’Arbre aux Souhaits speelt met decoratietrends om beter in te spelen op de behoeftes van klanten. Hierdoor kunnen we iedereen verrassen en verbazen die opzoek is naar een creatieve selectie ver van de gebaande paden.”

Waarom ben je L’Arbre aux Souhaits concept store begonnen? Hoe heb je de naam gevonden?

” Verliefd op grafisch ontwerp en mooie objecten, ben ik erop gebrand nieuwe ontwerpers te ontdekken, schatten te vinden die een ziel hebben en ze aan te bieden in mijn poëtische en resoluut retro-universum!

L’Arbre aux Souhaits is de titel van een boek van William Faulkner dat het avontuur vertelt van dromerige kinderen die op zoek zijn naar een magische boom die in al hun wensen voorziet. Een betoverende wereld zoals ik het graag heb.”

Wat zijn de waarden die je promoot via l’Arbre aux Souhaits?

”L’Arbre aux Souhaits, wil een plek zijn waar kinderen en ouders zich goed voelen en waar iedereen van kan profiteren. Ik mix graag genres en bied zeer bekende merken en intieme ontwerpers aan. Eén richtlijn? Om het dagelijkse leven van het hele gezin te betoveren, of het nu bohemien, vintage, romantisch of speels is. Ik bied graag producten aan die een band tussen mensen creëren, bijvoorbeeld: vintage speelgoed dat herinneringen oproept voor volwassenen die ze graag willen kopen om aan hun kinderen te laten zien.”

Wat is je doel en welke middelen heb je ingezet om dit te bereiken?

”Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen mijn wereld in mijn winkel te laten ontdekken en hen een scherpe selectie producten aan te bieden die je niet overal kunt vinden. Ik heb een paar jaar geleden een online winkel ontwikkeld en hierdoor kunnen we onze producten over de hele wereld aanbieden. Met de crisis die we momenteel doormaken, lijkt het ons essentieel om deze tool meer dan ooit te ontwikkelen.”

In welke productcategorieën plaatsen jullie je? Welk type waarden ondersteunt het productassortiment?

”Speels, creatief en vintage. L’Arbre aux Souhaits staat dichtbij het dagelijks leven en biedt een selectie van decoratie, textiel, briefpapier, accessoires en spelletjes voor kinderen… maar dat niet alleen! We bieden ook veel cadeaus voor jezelf of voor volwassenen, bijvoorbeeld: kleine lederwaren, lampen, retro tafelzeilen, enz.. Daarnaast, waarden als ecodesign en ethiek tellen mee bij mijn keuze van merken. Mijn klanten zijn gevoelig voor deze waarden en ik denk dat we in de toekomst steeds succesvoller zullen zijn. Ontwerpers houden al vroeg in het ontwerp van hun producten rekening met deze elementen en dat is een goed teken! ”

Welk type klant wil L’Arbre aux souhaits aantrekken?

”Onze klantenkring is erg groot! We ontmoeten veel toekomstige of jonge ouders die op zoek zijn naar leuke decoraties voor de slaapkamers van hun kinderen. We bereiken ook de jongsten omdat we een heleboel verrassingen en grappige voorwerpen / speelgoed te bieden hebben voor de verjaardagen van hun vriendjes. We verwelkomen ook grootouders die hun kinderen of kleinkinderen willen verwennen. L’Arbre aux Souhaits is een gastvrije plek vanaf de geboorte tot 87 jaar oud (de leeftijd van een van onze gelovigen klanten.”

Wat is uw grootste professionele prestatie sinds u bij het bedrijf begon te werken?

”Mijn grootste professionele prestatie? Van L’Arbre aux Souhaits een plek maken waar je soms komt om gewoon even rond te lopen, jezelf goed te voelen en mooie dingen te ontdekken. Klanten komen graag naar de winkel en komen terug omdat ze goed geadviseerd zijn en zijn blij geweest met de aangeboden cadeaus. Ze zijn er trots op dat ze “geluk in hun hartje” hebben gestopt.”

Met welke uitdagingen bent u geconfronteerd en hoe heeft u deze overwonnen? Welke boodschap wil je aan andere retailers geven?

”Onze grootste uitdaging is om ons te onderscheiden van de naastgelegen winkels. Dit doen we door het aanbieden van een veelzijdige selectie van producten met een betekenis in combinatie met leuke en betaalbare producten! Er is iets voor elk budget en elke smaak. We zijn constant op zoek naar nieuwe merken, nieuwe ontwerpers, en favorieten die we graag met onze klanten willen delen.” 

Waarom heb je voor Orderchamp gekozen als extra B2B-verkoopkanaal?

”Orderchamp is een ultra-compleet en zeer doordacht platform. Je kan enkele zeer bekende merken ontdekken maar ook minder bekende merken. Vanuit het oogpunt van winstgevendheid kan je direct zien wat de aankoopprijs, PVC, minimumbedragen en toepasselijke marge zijn. Ik heb ervoor gekozen om met een buitenlands platform te werken omdat ik kleine goudklompjes ontdek, merken die niet of nauwelijks bekend zijn in Frankrijk en die ik graag aan mijn klanten laat zien. Het platform is zeer goed ontworpen en er zijn regelmatig nieuwe merken te ontdekken.” 

”Orderchamp is een ultra-compleet en zeer doordacht platform..”

Lauriane Guiffant – L’arbre aux souhaits

Welke merken koop je graag bij Orderchamp?

”Ik ben dol op kantoorartikelen, zoals: “Fabrique à la Carte“, “My Lovely Thing” of “Vicky di Studio“, maar ook op decoratieve merken, zoals: “Jurianne Matter“, “Wood Wonders” of “Ikonic“. Daarnaast heb ik producten besteld van het Nederlandse merk Fresk. Hun bamboe rugzakken, weekendtassen en serviesgoed zijn erg praktisch en ik ben dol op hun ontwerp. En tenslotte heb ik ook gedroogde bloemen besteld bij Mookstories.”

Wil je ook unieke producten ontdekken voor uw (web) winkel bij Orderchamp? Ga dan naar onze online groothandel en filter op waarden die voor jou belangrijk zijn! Dan laten we de geschikte merken en producten zien. En als deze conceptstore u heeft geïnspireerd, aarzel dan niet om hun website te bezoeken, u zult vele unieke producten ontdekken!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram