Maak kennis met Heidi Willems: interieurstylist en oprichtster van PURE Styling

Deze week trappen we af met de allereerste editie van de Expert Week! Voor de Expert Week zullen we telkens een expert uit een verschillend vakgebied uitnodigen om zijn/haar kennis te delen met onze merken en retailers. Het thema deze week is interieur en daarom hebben wij expert Heidi Willems van interieur- en styling bureau PURE Styling gevraagd een webinar te geven. Hier zal zij dieper ingaan op de duurzame interieur trends van 2020, voorbeelden laten zien en haar favoriete, duurzame Orderchamp producten presenteren. Om alvast meer te weten te komen over Heidi besloten we haar een aantal vragen te stellen. Je leest het volledige interview in dit blog!

Heidi Willems in het kort

Heidi Willems is interieur expert en eigenares van styling- en adviesbureau PURE Styling. Zij werken aan mooie opdrachten voor zowel particulieren als commercieel werk. Het bureau biedt verschillende services aan, zoals concept ontwikkeling, interieur ontwerp, fotostyling en retail styling.

Het Interview

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

”Na mijn VWO was ik was op zoek naar een creatieve en praktische opleiding en toen heb ik voor SintLucas gekozen. Een brede creatieve opleiding waarmee je nog alle kanten op kunt. Door mijn stage bij een grote woonwinkel, besefte ik dat ik interieur toch wel heel erg leuk vond. Na mijn opleiding heb ik verschillende retail styling jobs gedaan en bij een interieurarchitect gewerkt. Toen werd wel heel duidelijk dat interieur mijn passie is. Ik heb ook nog een opleiding bloemwerk gedaan, waardoor ik heel veel over planten heb geleerd. Regelmatig doe ik cursussen en workshops in mijn vakgebied, onder andere bij NIA. Een paar jaar geleden heb ik nog een basisopleiding aan de foto academie gedaan. Heel fijn om met wat meer basiskennis onze projecten te kunnen fotograferen.Ik ben altijd een brede interesse gehad en eigenlijk gebruik ik veel van wat ik geleerd heb nog in mijn werk. Die brede ontwikkeling heeft me ook geholpen bij het starten van mijn eigen bedrijf op. Het pad dat ik heb gelopen is misschien niet erg voor de hand liggend, maar ik ben blij dat het zo gelopen is en het me heeft gebracht waar ik vandaag de dag sta.”

”Vaak zie je dat stylisten alleen voor particulier werken of alleen voor zakelijke opdrachtgevers. Ik vind beide kanten heel leuk en juist de afwisseling geweldig!

Heidi willems, pure styling’

In 2005 richtte je PURE Styling op. Waarom heb je destijds voor die naam gekozen?

”Ik kies mijn hele leven al meer voor natuurlijke materialen in styling, daar ligt mijn voorkeur. Je zal dus niet snel plastic terugvinden in een ontwerp van mij. Dat puur zit hem dus enerzijds in het materiaalgebruik. Anderzijds ben ik zelf heel recht door zee en direct. Ik houd van het 1 op 1 contact met mensen. Samen sparren en gewoon lekker mooie dingen maken. No nonsense dus! Dat sluit ook aan bij de naam.”

Wat is je leukste interieurklus of project ooit geweest?

”Dat was denk ik het duurzame project van een eco woning in Den Bosch. Ik vind het over het algemeen heel tof als mensen om een duurzame inrichting vragen. Dit staat dichter bij mezelf en daar word ik erg blij van. Voor dit project werkte ik aan een compleet duurzaam ingericht huis.

Wat vind je leuker; commercieel of conceptwerk?

”Bij foto styling vind ik de afwisseling prettig tussen commercieel werk en meer conceptwerk. Maar dan vind ik het conceptwerk eigenlijk net iets leuker. Dat kan dan bijvoorbeeld om een shoot gaan die we voor een groot interieur tijdschrift hebben gedaan. Je maakt dan een gedurfd concept en daarmee kun je net even iets gekker en verder gaan. Commercieel gezien ben je toch vaak gebonden aan een merk en met conceptwerk kan je je fantasie de vrije loop laten.”

Waar haal jij jouw (woon)inspiratie vandaan?

”Eigenlijk overal en nergens! Vaak uit de natuur, gewoon op straat of in de supermarkt. Het kan al bij het zien van een poster met een mooie kleurencombinatie. Dit inspireert mij kleuren te combineren in eigen styling opdrachten. Verder haal ik mijn inspiratie veelal uit kunst, exposities, reizen maar het kan ook als ik iemand op straat zie lopen met een toffe outfit.”

Heb je een voorkeur voor een bepaalde woonstijl?

”Mijn voorkeur ligt bij de combinatie tussen een Scandinavische en Japanse stijl. De particulieren die ons bellen of mailen zitten ook vaak in die stijl. Wat de stijlen met elkaar gemeen hebben, is dat ze beide staan voor eenvoud. Je mag zien waar het product van gemaakt is en hoe. Het gebruik van natuurlijke materialen en de organische vormgeving zijn kenmerkend voor beide stijlen.”

Foto: Nicole Minneboo

Foto: Nicole Minneboo

Heb je nog een leuke tip of advies voor een woonwinkel of webshop in interieur?

”In het duurzame thema, zou ik aanraden het platform The Substitute eens te bekijken. Ze brengen duurzame merken & professionals samen (interieurarchitecten, ontwerpers en stylisten). Een enorme bron van informatie met als doel de consument overzicht, inspiratie & kennis op het gebied van duurzaam wonen bieden, zodat ze gemakkelijk bewuste keuzes kunnen maken. Het platform is momenteel nog in ontwikkeling, maar ik adviseer retailers en merken dit goed in de gaten te houden.”

Bekijk de webinar met Heidi terug

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram