Een bijzonder sociaal kids label met een liefdevol verhaal

Deze week in de Behind the Brand vertellen we je het verhaal van sociaal kids label Kind Rebel. Het merk van Nederlandse bodem verkoopt een collectie duurzame shirts met elk een eigen verhaal rondom de thema’s: be kind, be yourself en be respectful. In dit blog vertellen we meer over de verschillende – op helden gebaseerde – thema’s en de liefdevolle bijbehorende boodschap. Laat je inspireren door de unieke producten!

Over de maker

Het verhaal begint toen de Nederlandse Anne Zwartbol nog een klein meisje was. Ze zou zichzelf omschrijven als een vriendelijke rebel, dat is waar de naam Kind Rebel op geïnspireerd is. Na de geboorte van haar zoontje Sol ontdekte ze hoe graag ze hem mooie verhalen wilde vertellen. Over een mooie wereld waar respect, vriendelijkheid en jezelf mogen zijn centraal staan.

‘Ik realiseerde me waar ik ongelofelijk gelukkig van word. Die liefdevolle verhalen ook aan anderen vertellen. Maar dan wel met een creatieve en speelse twist. En zo was Kind Rebel geboren.” – Anne, Kind Rebel.

Het concept

De collectie bestaat uit kinderkleding, posters & prints, knuffels en het bijbehorende boek. Elk shirt vertelt een eigen liefdevol verhaal. Er zijn drie soorten shirts met drie helden. Het eerste shirt is geïnspireerd op Frida Kahlo, met als thema jezelf mogen zijn. Het tweede shirt is geïnspireerd op Martin Luther King met als thema respect. Het derde shirt is geïnspireerd op Gandhi met als thema vriendelijkheid. De drie verhalen die bij het shirt horen, zijn te lezen in het Kind Rebel boek. Hoe mooi is het om (een van) deze drie thema’s aan kinderen van jonge leeftijd te vertellen? Met de items van Kind Rebel kan jouw klant hun kind een positieve boodschap meegeven of een ander dit cadeau doen.

Jolie – be yourself

Over Frida Kahlo

Frida Kahlo (1907-1954) was een eigenzinnige kunstenares uit Mexico. Ze schilderde veel zelfportretten, gebruikte levendige kleuren en sneed gevoelige onderwerpen aan in haar kunst. Naast een geweldige kunstenares was Frida ook inspirerend. Ze was eigenzinnig en hield zich niet aan de ‘regels’. Zo deed ze bijvoorbeeld aan worstelen en voetballen, iets wat vroeger heel bijzonder was voor meisjes. 

Het verhaal

Jolie is prachtig met haar oranje bladeren. Op een dag wordt ze wakker met een knoop in haar buik. Moet ze ook geen rode bladeren hebben? Net zoals de andere bloemen? Ze vraagt advies aan haar moeders. Zij vertellen haar over Frida Kahlo. Nadat Jolie meer weet over Frida Kahlo weet Jolie welke keuze ze moet maken. Het hele verhaal lees je in het bijbehorende Kind Rebel boek.

Products Assortiment

Maya – be respectful

Over Martin Luther King

Martin Luther King (1929-1968) voerde zijn hele leven een geweldloze strijd tegen racisme en rassenscheiding. Want waarom moesten mensen met een donkere huid achterin de bus zitten? En waarom mochten kinderen met een donkere huid niet naar het pretpark? Martin Luther King liet zien hoe belangrijk het is om voor je rechten op te komen en je nooit zomaar ergens bij neer te leggen.

Het verhaal

Maya en Finn zijn gek op elkaar en goede vrienden. Ze doen van alles samen zoals toneelspelen, tekenen en voetballen. Op een dag mag Finn niet meevoetballen omdat de andere kinderen vinden dat hij een gekke neus heeft. Maya maakt zich hier boos over en besluit om voor haar vriend op te komen. Want zij deelt dezelfde droom als Martin Luther King. Weten hoe dit verhaal afloopt? Lees het in het bijgeleverde Kind Rebel boek. Maya’s en Martin Luther Kings’s droom staat afgebeeld op het shirt. 

Products Assortiment

Izzy – be kind

Over Gandhi

Gandhi streed voor een onafhankelijk India. Hij voerde dit protest op een geweldloze manier, zonder fysiek geweld en zonder te schelden. Gandhi geloofde dat we ons meer moesten richten op vriendelijkheid en positieve impact in plaats van op prestaties. Hij geloofde dat iedereen iets kan doen om het leven mooier te maken. Hij leerde de wereld het belang van kindness.

Het verhaal

Beer Izzy woont in een bos in India. Izzy kan héél goed brommen, maar hij vindt één ding moeilijk: aardig zijn. Op een dag komt Izzy Gandhi tegen. Sommige dieren zeggen dat hij wel één van de aardigste mensen ter wereld is. Izzy vraagt Gandhi om hulp en hij krijgt drie tips om aardig te zijn. Welke tips dat zijn? Lees het in het Kind Rebel boek. De illustraties die bij de tips van Gandhi horen, staan afgebeeld op het shirt.

Products Assortiment

Waarden

Kind Rebel voldoet op Orderchamp aan twee belangrijke waarden: Sociaal Verantwoord en Duurzaam. Alle shirts worden in Nederland geproduceerd. Kind Rebel vindt het zonde om overgebleven stoffen weg te gooien, daarom maken ze van alle restmaterialen een nieuw product: knuffels. Zo gaan ze optimaal om met ons stofgebruik. Daarnaast versturen ze bestellingen in een composteerbare zak. De composteerbare zak is gemaakt van 100% biologisch afbreekbare materialen zoals maïszetmeel, rijststro en tarwestro.

Nu al fan van Kind Rebel en benieuwd naar alle producten voor jouw (web)winkel? Bekijk het merk dan nu op Orderchamp!

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram