Vier mooie merken op Orderchamp die bijdragen aan het welzijn van de mens

Het verhaal achter een product wordt voor de consument steeds belangrijker. Merken die hier op inspelen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen worden gewaardeerd. Wist je dat er op Orderchamp veel merken zijn die aan mvo-vriendelijke eisen voldoen? Om onze retailers te inspireren zetten we vandaag meerdere sociaal verantwoorde merken van Orderchamp in het zonnetje. Lees het unieke verhaal achter vier toffe merken in ons nieuwste blog!

Vanwege het grote aanbod mvo-vriendelijke merken op Orderchamp, hebben wij een filter functie toegepast waarop retailers de waarden kunnen aanvinken die zij belangrijk vinden. Een van deze waarden is Sociaal Goed, waar hier veel merken zijn te vinden in allerlei productcategorieën. Vandaag vertellen we jullie het verhaal van vier van deze bijzondere merken: Haberdashery (Hbd Story), Changnoi, Womencraft en Wana Bana. Veel leesplezier!

Changnoi

Changnoi heeft een collectie op Hmong geïnspireerde tassen, portemonnees, accessoires. Changnoi is gevestigd in het centrum van Chiang Mai in het noorden van Thailand. Changnoi-producten zijn gemaakt met geborduurd materiaal door individuele ambachtslieden. Het patroon van elk product varieert enigszins, omdat ze uniek zijn.

Changnoi is een sociaal merk dat wordt gepromoot door Discovered; een non-profitorganisatie, opgericht met als doel armoede te verminderen en zelfredzaamheid aan te moedigen voor mensen aan de voet van de piramide, met een bijzondere focus op vrouwen. De Discovered Foundation stimuleert ondernemerschap in ontwikkelingslanden en creëert directe toegang tot wereldwijde consumentenmarkten voor deze ondernemers.

Bekijk de portemonnees, yoga tassen, handtassen, rugzakken en schoudertassen van Changnoi nu op Orderchamp. Deze zomer musthaves zullen jouw klanten geweldig vinden.

Haberdashery Story

Haberdashery is opgericht door de Nederlandse makers Flo Schepers als Liselotte van der Lugt. De meiden hebben een aanzienlijk deel van hun leven op het Afrikaanse continent doorgebracht. Opgegroeid in respectievelijk Kenia en Malawi, hebben ze altijd een sterke band gehad met de verschillende culturen en vrolijke mensen die ze op het continent zijn tegengekomen. Hun herhaalde reizen naar een breed scala aan Afrikaanse landen hebben geresulteerd in de wens om hun passie voor dit machtige continent met anderen te delen, door consumenten een Afrikaanse ervaring te bieden, door middel van handgemaakte producten en fascinerende verhalen.

Ondanks de vele creatieve geesten, ondernemers en kunstenaars die in Afrika te vinden zijn, worden hun handgemaakte producten en unieke tradities vaak over het hoofd gezien door de rest van de wereld. Om deze reden helpt Haberdashery getalenteerde mensen in heel Afrika, enerzijds door hen een online platform te bieden om hun producten te presenteren en te verkopen, en anderzijds door de boeiende achtergrondverhalen achter de producten te vertellen.

Naast de kleurrijke kimono’s verkoopt het merk ook een toffe Hondenriem, Canvas Rugzak en Fanny Pack op Orderchamp. Deze producten worden gemaakt door Masaai vrouwen, een nomadenstam in Kenia. De kimono’s en tassen zijn perfect voor een mooie dag op het strand of simpelweg om in huis te dragen als stijlvolle badjas.

Womencraft

Womencraft is een gemeenschapsgestuurde sociale onderneming die opereert vanuit Ngara, Tanzania. De missie van Womencraft is om de economische kansen in het post-conflict, drielandengebied van Rwanda, Burundi en Tanzania te vergroten door plattelandsvrouwen bij elkaar te brengen, hun groei te vergemakkelijken en hun kunstenaarschap te verbinden met de wereldmarkt. Via WomenCraft gaan meer dan 300 ambachtslieden vooruit, versterken ze gezinnen, stimuleren ze hun gemeenschappen en inspireren ze de wereld om hen heen.

De Refugee Collection (in samenwerking met UNHCR sinds 2018) van WomenCraft, bestaat uit handgemaakte producten door Burundese vluchtelingen die leven in het Mtendeli Kamp in Noordwest Tanzania. De zakken waarin de vluchtelingen hun maandelijkse voedselrantsoen ontvangen, worden gerecycled en daarna samen met natuurlijke grassen geweven tot mooie wanddecoraties. De grassen worden in en rond de kampen geoogst. Gemiddeld duurt het 2 weken voor het maken van één wall hanging of mand.

De producten voor woondecoratie uit de Refugee Collection combineren traditioneel Burundiaans weven met moderne kleurrijke ontwerpen die de veerkracht en vastberadenheid van de vluchteling vertegenwoordigen. De wanddecoraties zijn van hoge kwaliteit, hebben aan de achterzijde een ophanglusje en kunnen ook als mand of fruitschaal gebruikt worden.

De Womencraft wanddecoraties zijn ideaal voor de zomer. Ze zijn geschikt voor op een muur buiten, maar ook zeker voor binnen om een bohemian sfeer aan het interieur toe te voegen.

Wana Bana Design

Maker Lili komt oorspronkelijk uit Colombia, waar zij impact wilde maken op de lokale bevolking. Haar missie is om gelijkheid te verbeteren, in de vorm van thuiswerk banen voor alleenstaande moeders. Op deze manier kunnen kansarme moeders voor de kinderen blijven zorgen en ondertussen zelfstandig werken. Dit heeft positief effect op de kinderen van deze moeders, die weer. Een deel van de omzet wordt jaarlijks gedoneerd aan een educatief programma voor Colombiaanse kinderen.

De naam Wana Bana is geïnspireerd op een Latijns Amerikaanse vrucht, de zuurzak of Quanábana. Het is een analoog voor iets wat onbekend is, maar verrukkelijk is. De vrucht heeft veel manueel werk nodig om hem op te kunnen eten, en dit werk representeert ook de manier waarop de tassen handgemaakt worden. Dit kost veel tijd en energie. Dit maakt elke tas uniek en bijzonder.

Bekijk alle vrolijke, gekleurde tassen van Wana Bana nu op Orderchamp.

Op Orderchamp zijn we trots zo veel unieke merken een extra podium te kunnen bieden. Ben jij retailer en interesse in sociaal verantwoorde of mvo-vriendelijke merken voor jouw (web)winkel? Filter op waarden en inspireer jouw klanten met producten met een verhaal.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram