Maak kennis met Wijs West: de place-to-be voor gezinnen

Het mag volgens mede-eigenaar Koen Oosterbaan eigenlijk geen warenhuis heten, maar de winkel Wijs West heeft er wel veel van weg. De kidsconceptstore in het Amsterdamse Oud-West heeft naast een ruim assortiment kinderkleding en cadeaus, ook een kinderkapper en café. Schuin tegenover hebben ze tevens een tweede locatie geopend; Onwijs West. Om meer te weten te komen over het concept, brachten we een bezoekje aan beide winkels. Benieuwd naar het verhaal, de producten en de verschillen tussen de winkels? Je leest het in dit blog!

Meet The Retailer is een reeks interviews met retailers die inkopen op Orderchamp. In deze editie spraken we met Koen Oosterbaan, mede-eigenaar en oprichter van Wijs West en Onwijs West in Amsterdam.

Koen Oosterbaan, mede-oprichter Wijs West

Wat is de gedachte achter Wijs West?

”Wijs West is bedoeld als een plek waar je je welkom voelt en waar een informele sfeer hangt. Als je als ouders zijnde ergens een kop koffie gaat drinken en je neemt je kinderen mee, word je al snel weggekeken. Plaats voor een buggy is er in de winkels vaak niet. Zelf ben ik vader, en ik miste eigenlijk een plek waar je een leuk cadeautje kan halen voor je kleintje terwijl je ook een kop koffie drinkt en wat kan eten. Zo is het idee voor Wijs West ontstaan. Bij Wijs West kun je in het café een hapje en drankje halen, terwijl de kids lekker hun gang gaan in de speelruimte en kun je tegelijkertijd bijzondere cadeautjes kopen. Oja, en er is genoeg loopruimte voor buggy’s.”

Hoe zijn jullie Wijs West begonnen?

”Mijn compagnon Tessa van de Braak en ik kenden elkaar al van vroeger. Allebei hadden we de droom om te ondernemen. Zelf heb ik ervaring in de horeca en een verleden in kidsconceptsores. Tessa en ik hebben dit concept samen ontwikkeld en opgezet. We zijn begonnen met de enkel Wijs West op nummer 62 . Deze winkel sloeg zo goed aan dat we al snel een tweede verkooppunt konden openen. Het mooie is dat deze ook nog eens schuin tegenover elkaar zitten.”

Wat is het verschil tussen de twee locaties?

”We zijn oorspronkelijk met Wijs West op nummer 62 gestart. Waar het cafe en de kinderkapper ook zit. Dit is kort gezegd een Food, Shop en Kids Place. De spullen die je hier vindt zijn bedoeld voor de allerkleinsten. Je vindt hier dus vooral cadeautjes voor baby’s. Ouders kunnen daarnaast elke woensdag, vrijdag en zaterdag hun kinderen meenemen voor een knipbeurt. Dit concept sloeg zo goed aan dat er al snel een idee voor tweede pand volgde. Toevallig kwam het pand schuin tegenover vrij. Dit werd Onwijs West, de winkel op nummer 71, is bedoeld voor de wat oudere kindjes. Hier vind je Gifts, Toys en Clothes. ” Wat het cafe betreft, heeft Wijs West voor ieder wat wils. Voor volwassenen en voor de kleintjes.”

Waaruit bestaat jullie assortiment?

”We hebben een breed, maar zorgvuldig samengesteld assortiment. We proberen het zo gevarieerd en spannend mogelijk te maken. Zo combineren we producten van grote merken, maar ook juist originele spulletjes van kleine, lokale ondernemers.”

Waarom hebben jullie gekozen voor Orderchamp?

”We zijn altijd op zoek naar nieuw duurzaam speelgoed of leuke kindergadgets. We kwamen eigenlijk bij Orderchamp terecht omdat een van onze merken hier exclusief hun producten begonnen te verkopen. Tijdens het shoppen bij dit merk kwam ik toen een hoop nieuwe merken en producten tegen, die bestel ik er dan bij. Ik vind het een heel handig platform!”

Ook Kids & Baby producten ontdekken voor jouw (web)winkel op Orderchamp? Ga dan naar onze Kids & Baby categorie en filter op waarden die jij belangrijk vindt. Dan laten we jou passende merken en producten zien.

Volgende keer in Meet The Retailer: de Wereldwinkel.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram