"Op de tweede dag had ik al een order binnen!" Sales Manager Martin van den Brink

Q&A met Sales Manager Martin van den Brink

Als je de producten van Blomus ziet herken je ze waarschijnlijk wel. Het minimalistische design, de strakke ontwerpen, natuurlijke tinten en de zachte finish; de Scandinavische invloeden zijn duidelijk te merken. Wegdromen is gemakkelijk met Blomus. Daarom zijn we trots dat het merk zich recentelijk bij ons inkoopplatform heeft aangesloten! Om meer over het merk te weten te komen, interviewden we Martin van den Brink, Sales Manager bij Blomus. In dit blog lees je meer over het merk, het creatieve brein achter de stijlvolle ontwerpen en de verschillende collecties.

Blomus in het kort

Vandaag de dag staat Blomus synoniem voor intelligent, minimalistisch en functioneel ontwerp voor het moderne leven. Het SS20 seizoen viert de kwaliteit en schoonheid van innovatieve ontwerpen, en voegt zachte en uitgebalanceerde kleuren, gewaagde vormen en gloednieuwe materialen toe aan elk huis.

Op Orderchamp kun je het gehele assortiment van Blomus hier bekijken.

Wat is het verhaal achter Blomus?

”Het moederbedrijf bestaat eigenlijk al sinds 1923. Begin jaren ’90 is het merk Blomus opgericht, een collectie RVS design producten. Deze items waren al snel heel gewild en deden het jaren lang uitstekend. Een jaar of vijf geleden, wilden we starten met iets nieuws. We zijn gaan kijken naar wat er nog meer mogelijk was en welke nieuwe markten we daarmee konden betreden. Uit eigen interesse, is onze CEO Willo Blome toen naar interieurwalhalla Scandinavië gegaan. Onze Noorderburen houden van de natuur en dat is duidelijk terug te zien in het interieur. Daar ontmoette hij de bekende Deense ontwerpster Charlotte Thorhauge Bech. Willo Blome heeft haar toen gevraagd samen te werken aan een compleet nieuwe collectie voor Blomus.”

Wie is het creatieve brein achter de stijlvolle producten?

”Charlotte wilde afstappen van het RVS design en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Door Charlotte is het dus eigenlijk zo’n andere collectie geworden – met nieuwe materialen, vormen en kleuren. Deze worden zeer goed ontvangen. Het ziet er door de achtergrond van Charlotte nu natuurlijk heel Scandinavisch uit. Het is een hele verandering vergeleken het voorgaande Blomus. Dit schept voor ons een veel bredere markt. We kunnen nu, dankzij de veel lossere stijl dan het RVS, een stuk meer winkels bedienen.”

Waar staat Blomus voor?

”Blomus staat voor contemporary design. Maar we zijn ook door de hand van Charlotte redelijk tijdloos geworden. Blomus heeft een bepaalde status en is bedoeld voor de design liefhebbers. Toch verbazen we met Blomus de consument vaak met de goede prijs/kwaliteit verhouding. Dat willen we juist bereiken. Het leuke is dat als je de collectie voor het eerst bekijkt op beurzen, dan zijn de materialen en kleuren zo met elkaar gecombineerd, dat heel de collectie naadloos op elkaar aansluit. En als jij als consument geen verstand hebt van decoreren of inrichten kan je alsnog met Blomus zeker zijn dat het één samenhangend geheel wordt. Simpelweg kan je bij Blomus voor alles terecht.”

Waarom hebben jullie voor Orderchamp als B2B verkoopkanaal gekozen?

”Om eerlijk te zijn was ik aan het begin nog een klein beetje sceptisch. Maar na mij goed geïnformeerd te hebben als merk op het platform en in jullie webinars, ben ik toch overgehaald en dacht ik; ”Let’s give it a try!”. Tot mijn verbazing had ik op de tweede dag al een order binnen! Dat is natuurlijk heel fijn, en tot op heden zijn we meer dan tevreden. Het hardst gaan we in België. Daarnaast vinden er nu, zeker in het najaar, geen beurzen meer plaats. Daar biedt een platform als Orderchamp een mooie oplossing voor!”

Hoe zijn de categorieën en collecties opgebouwd?

”Binnen het assortiment hebben we verschillende facetten. We zijn actief in de volgende categorieën, die je tevens op Orderchamp kunt inkopen:

We raken door deze meerdere productcategorieën veel type retailers. Blomus producten zijn tegenwoordig te vinden in interieurwinkels, cadeauwinkels, lampenwinkels, designwinkels, kookwinkels en servieszaken. We brengen 2 keer per jaar een collectie uit, in het voorjaar en najaar. Het voorjaar is de grootste collectie bij ons.”

Hoe is de Outdoor collectie tot stand gekomen?

”Eigenlijk per toeval! Onze ontwerpster Charlotte heeft een groot netwerk aan designers. Charlotte heeft toen een heel tof product design duo uit Duitsland ingeschakeld; Florian Kallus en Sebastian Schneider van Studio kaschkasch. Daar heeft ze als eerst samen een lamp mee ontworpen voor buiten. Daar op volgde al gauw fakkels, die we nu nog steeds in het assortiment hebben. Toen kwamen de mannen van Studio kaschkasch met het idee voor outdoor lounge meubels. Deze doen het erg goed en zijn regelmatig uitverkocht! De ligbedden vooral. Het mooie is dat deze compleet water- en weerbestendig zijn. Als je uit het zwembad komt, kun je er gewoon op gaan liggen, je kunt er een drankje overheen gooien en er ontstaan geen vlekken.”

Retailer en interesse in de producten van Blomus voor jouw (web)winkel? Bezoek het merk dan nu op Orderchamp! Blijf op de hoogte van nieuwe collecties en producten door het merk te volgen. Het is ook mogelijk om direct met het merk te chatten. Inspiratie opdoen? Bekijk de speciale inspiratie pagina van Blomus hier.

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram