Ga voor groen met deze duurzame producten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hot! We zijn trots dat we op Orderchamp veel merken aanbieden die duurzaam ondernemen. Daarom zetten we in dit blog onze duurzame merken in het zonnetje! Laat je inspireren en voeg duurzame musthaves toe aan jouw (web) winkel! Jouw klanten zullen het waarderen.

Heb jij er wel eens aan gedacht milieuvriendelijke producten in te kopen? Waarom zou je niet voor de bewuste keuze gaan in jouw productaanbod? In dit blog lees je hoe 6 toffe merken op Orderchamp hun steentje bijdragen aan ons milieu. Bekijk hier alle duurzame merken op Orderchamp.

Tip: Om alle duurzame merken te ontdekken filter je per categorie op de waarde ”Duurzaamheid”. Zo kun je eenvoudig duurzame producten vinden voor jouw type winkel.

1. Kitchen & Dining

In de Kitchen & Dining categorie gefilterd op duurzaam, kiezen we vandaag voor het Belgische merk Ekobo. De producten voor volwassen en kids zijn ontworpen voor dagelijks gebruik, thuis of onderweg. De FSC gecertificeerde bamboevezelproducten bieden een duurzaam alternatief voor het traditionele plastic wat normaal wordt gebruikt voor dit type producten. Bamboevezel is een biologisch afbreekbaar eco-composiet materiaal. H

Het merk streeft ernaar objecten te creëren die respectvol zijn voor de omgeving en die het dagelijkse leven gemak, kleur en schoonheid brengen.

2. Beauty & Health

In de Beauty & Health categorie ontdek je de natuurlijke huidverzorgingsproducten van DIYS Soap. Alle producten zijn biologisch en handgemaakt in de winkel in Amsterdam. Er wordt duurzaam verpakkingsmateriaal gebruikt en bezorgingen worden gedaan met fietskoeriers. Het merk verkoopt ook herbruikbare Make-Up Pads, een mooi alternatief voor de wegwerp make-up doekjes of watjes. Bekijk ook eens deze originele Espresso beker met daarin het Detox Face Mask.

3. Kids & Baby

Voor de kleintjes is een mooie manier kennis te maken met duurzaamheid door het bamboevezel tafelgerei van Global Affairs. De Plentimals collectie is speciaal ontworpen in samenwerking met bekend designer Christian Borstlap. Op de kleurrijke borden, bakjes en bekers worden verschillende dieren afgebeeld.

Ontdek alle 77 duurzame merken in de Kids & Baby categorie op Orderchamp.

4. Stationery

Tussen het Stationery aanbod op Orderchamp vind je duurzame kantoorartikelen, kalenders, inpakpapier en meer. Het Britse merk Graphic Factory verkoopt duurzame kaarten, posters & prints en notitieboeken.

Het papier dat gebruikt wordt voor Graphic Factory is FSC gecertificeerd. Daarnaast geeft het merk je de mogelijkheid om het te laten verpakken in een biologisch afbreekbare cellozak. Alle designs worden ontworpen en geproduceerd in Engeland.

5. Sieraden

In de Sieraden categorie op Orderchamp ontdek je tussen de duurzame merken All Things We Like. De sieraden van het merk zijn lasercut en 3D-geprint van duurzaam FSC gecertificeerd hout en formica. Naast sieraden, verkoopt het merk in meerdere categorieën, waar o.a. houten decoratieve voorwerpen, geïllustreerd porseleinen servies en met de hand bedrukte kaarten en posters zijn terug te vinden.

Alle sieraden zijn milieuvriendelijk geproduceerd in Europa.

6. Mode Accessoires

In de categorie duurzame Mode Accessoires vind je de shoppers met coole prints van Kind Bag.

Kind Bag elimineert de wereld van plastic wegwerptassen. Elke Kind Bag is gemaakt van 6 gebruikte plastic flessen. De tassen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal dat minder impact heeft op het milieu doordat het minder water- en energie verbruikt. De tassen zijn waterdicht, zijn gemakkelijk mee te nemen en gemaakt van sterk materiaal dat een inhoud tot 2-3 normale boodschaptassen kan dragen.

Wil jij de mooie prints en felle kleuren van Kind Bag ook in jouw (web) winkel? Bezoek het merk op Orderchamp!

Bonus, Kind Bag helpt de samenleving niet alleen door het aantal wegwerpplastic te verminderen, maar ook door een deel van de verkoop te doneren aan goede doelen. Zo gaat 10% van de winst gaat naar het goede doel Just One Ocean. Daarnaast gaat 25 cent van elke aankoop van een ‘Boobs’-tas (afbeelding rechts) naar de liefdadigheidsinstelling Against Breast Cancer.

Soortgelijke blogs

Laat een reactie achter

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram