Handige tips & tricks om nog beter zichtbaar te worden op onze online groothandel

Bij Orderchamp streven we ernaar het inkopen en verkopen voor onze retailers en merken zo gemakkelijk en plezierig mogelijk te maken. Om dit te doen werken wij constant om nieuwe functies aan het platform toe te voegen, waar beide partijen van profiteren. In een eerdere blog gaven we al 5 andere tips voor jouw storefront om meer te verkopen op Orderchamp. Sindsdien hebben we weer een aantal nieuwe functies toegevoegd of geüpdatet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Categorisering

Waarschijnlijk wist je dit al, je dient je producten binnen Orderchamp op de juiste manier te categoriseren. Hierbij is het belangrijk rekening te houden met dat er een verschil is tussen een categorie, subcategorie en sub-sub categorie op Orderchamp. We raden onze merken aan zo diep mogelijk te categoriseren. In dit support artikel lees hoe je een passende categorie kiest! Heb je dit nog niet gedaan? Geen zorgen, wij hebben dit automatisch voor onze merken en producten ingesteld. Controleer alsjeblieft handmatig of dit klopt en pas aan indien nodig. Zo worden jouw merk en producten het beste vindbaar voor de retailers!

Wist je dat? We hebben deze nieuwe sub(-sub)categorieën toegevoegd aan het platform:

2. Geüpdate filtermogelijkheden

Naast dat we onze filtermogelijkheden hebben uitgebreid, hebben we deze ook een nieuwe plek op de marketplace gegeven. Filters zijn nu zowel zichtbaar links in de marketplace in het overview, als in het menu op de homepage. Zo kunnen retailers nu nog vaker en specifieker hun wensen aanvinken. Retailers kunnen op dit moment filteren op:

 • Waarden
 • Levertijd
 • Minimum orderwaarde
 • Nieuwe producten
 • Nieuwe merken
 • Kortingen

Tip: je kan ook het land aangeven waar het product gemaakt is. Hier komt binnenkort ook een filter voor.

Bij Orderchamp gaan wij ervan uit dat je de juiste labels aan je product hangen. Orderchamp doet regelmatig controles en kunnen je producten ontkoppelen van deze labels. Maak er dus geen misbruik van.

Lees hier hoe je o.a. het land van herkomst en kernwaarden van producten kunt aanpassen.

3. Collecties

Wist je al dat je op Orderchamp collecties kunt aanmaken? Binnen je storefront is het belangrijk dat retailers gemakkelijk kunnen vinden wat je aanbiedt. Door je eigen collecties samen te stellen kun je producten groeperen die bij elkaar horen of kun je extra aandacht geven aan een bepaalde selectie. Dit maakt de navigatie in je storefront een stuk makkelijker, waardoor je conversie stijgt. Hieronder volgen een aantal suggesties van collecties:

 • Thema’s: bijv. Vaderdag, Zomer, Terug Naar School
 • Seizoenscollecties: zomer, herfst, winter
 • Stijlen: bijv. industrieel, landelijk, kitsch
 • Complimenterende producten: bijv. een schaar, potlood en etui
 • Gift packages
 • Bestaande collecties binnen jouw assortiment, zoals het voorbeeld van BergHOFF hieronder

Hoe je collecties precies aanmaakt lees je in onze Knowledge Base.

In het linkermenu zie je de collecties van BergHOFF

4. Favorieten in de backoffice

Wist je al dat je nu kunt zien welke van jouw producten als favoriet gemarkeerd worden door onze retailers? Zo krijg je als merken zelf inzicht in welke producten het meest geliefd zijn.

Tip: Gebaseerd hierop zou je dus als merk bijvoorbeeld een collectie kunnen aanmaken met ”populaire producten” of ”trending”, zoals vaak bij B2C wordt gedaan. Deze kan je dan regelmatig aanpassen o.b.v. de favoriete producten in die periode.

5. Promotietools Orderchamp

Dagelijks nemen wij veel van onze merken mee in blogs, e-mailcampagnes en social media (o.a. via Instagram en Facebook). Wij inspireren onze retailers namelijk graag met toffe merken en unieke producten. We proberen in onze campagnes en in alle communicatie zo veel mogelijk merken mee te nemen. Heb je het gevoel dat je nog niet of weinig vermeld bent? Stuur ons gerust een mailtje, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen of waar we een haakje kunnen vinden.

Nog vragen na bovenstaande tips? Neem dan eens een kijkje in onze Knowledge Base waarin we alles stapsgewijs uitleggen, of stuur een e-mail naar [email protected]. Daarnaast hebben wij laatst een webinar gegeven met 10 tips om meer te verkopen op Orderchamp. Terugkijken? Bekijk de video hieronder!

Soortgelijke blogs

De wekelijkse trends & inspiratie update ontvangen?

Bekijk Orderchamp op Instagram